Ha nincs munkatapasztalatom 22 évesen, mert pályakezdő vagyok, hogy fogok valaha munkát találni?
Gondolom az önéletrajzban majd be kell hazudni, hogy itt meg ott dolgoztam, hogy ne kössenek bele ebbe.
Ha egyáltalán hajlandóak lesznek egyszer behívni valahova...
Ebben a kis városban sajnos nincs semmi munka, a környező városokban sem, az egész megyében sem.
marha nagy kérdés, hogy mi a szakmád.
volt itt a napokban egy emberke aki ki volt akadva, hogy eladói végzettséggel nem kell sehova.
Ingyen el ne menjél dolgozni, ember!!! Nem tudom ,hogy gondolják egyes emberek, hogy majd ingyen elmegy az ember dolgozni, csak azért, hogy gyakorlatot gyűjtsön, x hónapokon át, igen ám , de akkor meg miből lesz pénze??? Ja majd biztos anyuka meg apuka fizeti a 22 éves gyerekének a havi megélhetést, mind kajára, mind bulizásra, mind ruhára..stb Na meg a nagy büdös francot. Egy 22 éves felnőtt ember nehogy már ezek után is a szülei tartsák el. Én 23 éves koromban már rég külön laktam szüleimtől, sőt ekkor már megvettem az első kocsimat is, ergó semmilyen anyagi támogatásra nem szorultam.
Azt tanácsolom neked kedves kérdező, hogy ha a szakmádban nem tudsz elhelyezkedni, akkor igenis másban kell dolgozni. El lehet menni árufeltöltőnek, mekibe, pizzát sütni,fornettibe stb minden olyan helyre, ahová hamar betanítanak és nem tudod nagyon elrontani a dolgokat. Belehazudni meg nem érdemes, mert amikor mondják, hogy akkor végezd el az adott munkát, és látják hogy bénázol meg ügyetlenkedsz, sőt fogalmad sincs az egészről, abból egyből leszűrik , hogy kamuztál. Ha a városodban nincs munka, akkor el kell menni olyan városba, ahol van munka. Ilyen egyszerű a történet, vagy ha nem akkor szépen éhen döglesz mint nagyon sok ember. Sajnos ezt a világot éljünk, hogy minél több ember haljon éhen, mert már így is túl sokan vagyunk a földön.
Sehová nem kell semmit sem behazudni.
Le kell írni korrektül, hogy még pályakezdő vagy (de hatalmas motiváltságot érzel, hogy elhelyezkedj a munka világában).
Lehet, hogy nem a pályakezdőséged miatt nem hívnak be, hanem emiatt az önsajánlkozásod miatt.
Én évente egyszer hirdetek, és akár pályakezdőt is behívok. Persze a kb 80-szoros túljelentkezés miatt szűrök az önéletrajzokból és motivációs levelekből.
Ha olyat ír valaki az önéletrajzba, hogy "nincs munka", "eddig sehova sem kellettem", "nem kell hogy bejelentsen, mert ennek a szemét kormánynak nem akarok adót fizetni", "3 éves fiamat kell eltartanom", "hetente kétszer edzésre kellene mennem" akkor az egyből megy a kukába.
Nem azért, mert szemét vagyok, hanem mert van jobb jelentkező.
Nálam az ideális jelölt képes legyen elvégezni a munkát, közelben lakjon (hogy hamar beérjen), rugalmas legyen (pl be tudjon olyankor is jönni amikor egyébként nem lenne munkanapja akkor, ha valamelyik másik ember kiesik) és legyen nagyon motivált abban, hogy ott dolgozzon.
Lehet, hogy azok a pozíciók, ahova jelentkezel hasonló kvalitásokat követelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!