Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állásinterjún megkérdezik,...

Ha állásinterjún megkérdezik, hogy mennyit akarok keresni, akkor mit kell válaszolni?

Figyelt kérdés

#állás #Állásinterjú.
2013. ápr. 9. 21:54
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

# 7

Látod, engem meg a BKV bérlet nem hoz lázba, mert 7 éve nem ültem buszon.

Minden csak az igényektől és az adott pozíciótól függ. Egy regionális igazgatónál senkit nem érdekel egy BKV bérlet, ott az a kérdés, hogy VW Passat vagy E-klass mercedes lesz a cégesautó, hogy állja-e a cég a Szt. István rakparti méregdrága wellness/fittness havi bérletet vagy el kell-e számolni a privát használatú km-ekkel a cég felé...

2013. ápr. 10. 08:58
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
Ja persze bocsánat,elfelejtettem,hogy itt a GYK-n mindenki többdiplomás 3 nyelvet felsőfokon beszélő superman aki 500k-t keres
2013. ápr. 10. 15:01
 13/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Csak azt nem értem,hogy a válaszadók többsége miért gondolja,hogy a cég ahova interjúra hívtak Budapesten van(BKV bérlet).

A cégről annyit tudok,hogy rendelkezik céges autókkal(7,5 t össztömegű teherautók,és targoncákkal is,de nem hiszem,hogy engednék bármelyikkel is a hazajárást,pedig mindkettőre van jogosítványom és gyakorlatom is.

Az uszodahasználaton és az állatkerti belépőn még egy jó ideig röhögni fogok.

2013. ápr. 10. 17:01
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Jó,bocs igazad van,de budapesti vagyok.De akkor fogalamzzunk úgy fizeik-e a melóba járást,vagy még azt is neked kell...Nekem nem, és a 11 ezres BKV bérlet kipengetése azért érvágás a 90k-s fizumból:-(
2013. ápr. 10. 17:15
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"Az uszodahasználaton és az állatkerti belépőn még egy jó ideig röhögni fogok."

Pedig nem kellene, egyes nagyobb cégeknél nem rabszolgának tekintik a dolgozókat, hanem a pihenésükkel, kikapcsolódásukkal is foglalkoznak. A volt cégem külföldi telephelyén pl. kiépített konditerem is volt, amit a munkatársak ingyen használhattak.

2013. ápr. 10. 17:27
 16/28 anonim ***** válasza:
74%
És légyszíves ne mondj nettó összeget, mert attól mi HR-esek a falra mászunk. Nettóban nem beszélünk fizetésről, csakis bruttóban!
2013. ápr. 12. 00:57
 17/28 anonim ***** válasza:
Bocs,de kedves HR-es,de a ti dolgotok,hogy az adott nettónak mennyi a bruttója tudjátok.Én pont lesz@rom a bruttót.A nettóbol kell megélnem,és nem vagyok bérszámfejtő,hogy tudjam,x bruttónak mennyi a nettója.
2013. ápr. 12. 07:51
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

# 16

Én meg attól mászok falra, hogy az összes HR-es a bruttóra veri a nyálát (mert az többnek hangzik), pedig az a valóságban kutyát nem érdekli, csakis a nettó.

2013. ápr. 12. 08:22
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok HR-es, de bizonyos szinttől felfelé már illik nagyjából képben lenni, hogy X bruttó az kb mennyi nettó. Ez a hivatalos tárgyalási alap, a cégnek te a bruttó összegbe kerülsz, ők meg nem fognak számolgatni, hogy abból ide adó annyi, oda hozzájárulás ennyi.... Az ajánlat bruttó X Ft, és ennyi. A neten sok kalkulátor elérhető, amikor elkezdesz állást keresni és megpróbálod belőni, hogy mennyi pénzért mennél dolgozni, akkor kettő perc kiszámolni, hogy mi az a bruttó összeg, amire szükséged van.

És persze lehet verni a mellet, hogy tojom le a HR-est, mondja nekem nettóban, de ha pályáznak még öten az állásra és azok emiatt nem cirkuszolnak és képesek kiszámolni hogy mennyi a bruttó nettója, akkor őket fogják választani.

2013. ápr. 12. 12:04
 20/28 anonim ***** válasza:
58%

Ja, és egyes országokban nem is havi bért mondanak, hanem bruttó ÉVES bér szerepel az ajánlatban, milyen szörnyű, hogy még 12-vel is osztani kell.

A 17 és 18-as válasz is tipikus, hogy sajnos a magyarok nem tanulták meg, hogy hogyan kell viselkedni egy állásinterjún, továbbá nincsenek pénzügyi alapismereteik, aztán meg csodálkoznak, hogy nem veszik fel őket a sokadik helyre sem, bezzeg a másiknak meg dől a lé, meg BKV bérletet kap és még körbeugrálja a cég uszodabelépővel.

2013. ápr. 12. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!