Ha állásinterjún megkérdezik, hogy mennyit akarok keresni, akkor mit kell válaszolni?
# 7
Látod, engem meg a BKV bérlet nem hoz lázba, mert 7 éve nem ültem buszon.
Minden csak az igényektől és az adott pozíciótól függ. Egy regionális igazgatónál senkit nem érdekel egy BKV bérlet, ott az a kérdés, hogy VW Passat vagy E-klass mercedes lesz a cégesautó, hogy állja-e a cég a Szt. István rakparti méregdrága wellness/fittness havi bérletet vagy el kell-e számolni a privát használatú km-ekkel a cég felé...
Köszönöm a válaszokat.Csak azt nem értem,hogy a válaszadók többsége miért gondolja,hogy a cég ahova interjúra hívtak Budapesten van(BKV bérlet).
A cégről annyit tudok,hogy rendelkezik céges autókkal(7,5 t össztömegű teherautók,és targoncákkal is,de nem hiszem,hogy engednék bármelyikkel is a hazajárást,pedig mindkettőre van jogosítványom és gyakorlatom is.
Az uszodahasználaton és az állatkerti belépőn még egy jó ideig röhögni fogok.
"Az uszodahasználaton és az állatkerti belépőn még egy jó ideig röhögni fogok."
Pedig nem kellene, egyes nagyobb cégeknél nem rabszolgának tekintik a dolgozókat, hanem a pihenésükkel, kikapcsolódásukkal is foglalkoznak. A volt cégem külföldi telephelyén pl. kiépített konditerem is volt, amit a munkatársak ingyen használhattak.
# 16
Én meg attól mászok falra, hogy az összes HR-es a bruttóra veri a nyálát (mert az többnek hangzik), pedig az a valóságban kutyát nem érdekli, csakis a nettó.
Én nem vagyok HR-es, de bizonyos szinttől felfelé már illik nagyjából képben lenni, hogy X bruttó az kb mennyi nettó. Ez a hivatalos tárgyalási alap, a cégnek te a bruttó összegbe kerülsz, ők meg nem fognak számolgatni, hogy abból ide adó annyi, oda hozzájárulás ennyi.... Az ajánlat bruttó X Ft, és ennyi. A neten sok kalkulátor elérhető, amikor elkezdesz állást keresni és megpróbálod belőni, hogy mennyi pénzért mennél dolgozni, akkor kettő perc kiszámolni, hogy mi az a bruttó összeg, amire szükséged van.
És persze lehet verni a mellet, hogy tojom le a HR-est, mondja nekem nettóban, de ha pályáznak még öten az állásra és azok emiatt nem cirkuszolnak és képesek kiszámolni hogy mennyi a bruttó nettója, akkor őket fogják választani.
Ja, és egyes országokban nem is havi bért mondanak, hanem bruttó ÉVES bér szerepel az ajánlatban, milyen szörnyű, hogy még 12-vel is osztani kell.
A 17 és 18-as válasz is tipikus, hogy sajnos a magyarok nem tanulták meg, hogy hogyan kell viselkedni egy állásinterjún, továbbá nincsenek pénzügyi alapismereteik, aztán meg csodálkoznak, hogy nem veszik fel őket a sokadik helyre sem, bezzeg a másiknak meg dől a lé, meg BKV bérletet kap és még körbeugrálja a cég uszodabelépővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!