Nincs munkám és 2 hónap múlva hajléktalan is leszek, mit tudok csinálni?
Érdekes, és közben tele van álláshirdetéssel az összes írott és online média. Nekem már jó ideje az a meglátásom, hogy a néhány kivételtől eltekintve ebben az országban csak az nem dolgozik, aki nem akar.
Ja, azt senki se mondta, hogy egyből megkapod álmaid állását, de ne mondd már nekem, hogy nem tudsz elmenni a mekibe, vagy bolti eladónak, vagy takarítani valahova, vagy tudomisén.
Az ilyen "csak ennyi kell és eltűnök innen" típusú emberek tipikusan azok, akik külföldön se viszik semmire.
Utolso! Te gondolom nem vagy munkanelkuli. Nos, azért próbáld ki, hogy jelentkezel egy álláshirdetésre. Legyen mondjuk Tesco pénztáros az egyszerűség kedvéért. Tul képzett vagy, mert van egy erettsegid, nem vesznek fel. Ja, te vagy a 285. a sorban, egyebkent. Óvodai dajka állás. Közalkalmazott, tehat számít az önéletrajz beérkezése sorrendje. Mire a tied beér -reggel 6kor elolvasod a hirdetést, hétkor mar ott vagy a titkárnő el es leadod- te vagy a 37. a sorban. Legutóbb földrajz-bármi szakos tanárt kerestek a környezetemben, oda 75 önéletrajz érkezett.
Miután rengeteg a munkanelkuli, állás meg alig van, elég nehéz munkát találni.
Katonai, rendőri, tűzoltói kiképzés hajléktalan szálló v. börtön helyett?
Alternatív megoldások...
"Utolso! Te gondolom nem vagy munkanelkuli. Nos, azért próbáld ki, hogy jelentkezel egy álláshirdetésre."
Ezek az idióták csak okoskodni tudnak, aki tényleg csak 2 centire lát a szemétől, és ilyen világképe van, annak fölösleges magyaráznod.
"Katonai, rendőri, tűzoltói kiképzés "
Ez ingyenes és alatta kapok támogatást? Gondolom nem fél év a képzés.
12-es, kerdezo: fujhattok ram, de ettol meg igazam van. Elsiklottatok afelett, amit irtam, hogy nagyon sok munkanelkulinek lehetne munkaja, ha kicsit lejjebb adna az igenyekbol.
Nem allitottam en egy szoval se, hogy mindenki a kepzesenek es/vagy erdeklodesenek megfelelo munkakorben el tud helyezkedni, csak akaras kerdese...sot, azt sem allitottam, hogy abszolute minden munkanelkuli munkahoz juthat...de eleg sok embernek csak sir a szaja, ahelyett, hogy leszallna a magas lorol, es tenne vmit.
Csak, hogy peldat is mondjak, van egy ismerosom, szakmaja szerint asztalos, volt egy egesz turheto meloja, ceg megszunt, munkanelkuli lett. 1-2 honapig kinlodott o is, mert asztaloskent szeretett volna tovabb melozni, aztan rajott, hogy kozben vmibol meg kene elni, nameg munkat lehet keresni ugy is, hogy kozben dolgozol. Vett vmi ujsagot, atnezte a hirdeteseket, 2 nappal kesobb mar takaritokent dolgozott vmi fitness klubban...es nem o az egyetlen, akirol tudom, hogy ha csak atmenetileg is, de igy szerzett munkat.
Jomagam is azt latom, hogy munka az van boven, csak mindenkinek budos az egyszeru, kepzest nem igenylo, kis fizetessel jaro munka. Inkabb otthon rohad, es panaszkodik, hogy nem kap olyan allast, amire vagyik. Hat ezert hiszem azt, hogy k*rvara nincs igazatok.
Tisztelet az igen ritka kivetelnek, aki tenyleg ha beleszakad se tud munkat talalni, de annak legtobbszor mar foldrajzi okai vannak.
Ha felszolgalokent nem talalsz munkat, menj el takaritani, bolti eladonak, arufeltoltonek, vagy tudomisen. Elhiszem, hogy nehez a helyzet manapsag, azt sem mondom, hogy konnyen meg lehet elni, sot, k*rva nehez, hidd el, meg informatikuskent is szopom a f*szt, mert eleg nehezen jovunk ki a parommal, mondhatni honaprol honapra elunk, mint olyan sokan masok is az orszagban.
De munka akkor is van...vagy lehet, hogy tenyleg en vagyok nagyon csunyan eltevedve, de csak olyan munkanelkuli ismerosom van, aki azert az, mert vagy nem akar dolgozni, vagy csak olyan melot vallalna be, ami fasza es meg jol is fizet, hat persze...
11-16-19, nem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerülj, mint amit felvázoltál. Gondold végig azt a szitut, amikor rájössz, hogy lefelé váltottál. Ha nem lépsz gyorsan, óriási szakadék lesz a szakmai önéletrajzodban, viszont nem tudsz lépni, mert este 9-ig/10-ig túlóráztatnak. Utána már hova mész interjúra?
Üdv,
Egy másik informatikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!