Az MLM vagyis Piramis játékok legálisak?
A válasz megírásának időpontja: ma 07:37
gondolom azért vagy benne a sokadik MLM-rendszerben, mert az eddigiek mind nagyon jól működtek.
a költségekkel nem árt rendesen kalkulálni. hány olyan embert ismersz, akinek sikerült jómódúan megélni egy MLM rendszerből?
egyet értesz azzal, hogy Bill Gates egy nagyon sikeres vállalkozó? mikor próbált meg Bill Gates emberek millióit rábeszélni arra, hogy legyél te is szoftvergyártó, mert az milyen hatalmas üzlet? vagy a benzinkutas mikor próbált rávenni, hogy te is nyissál egy benzinkutat, mert az milyen jó üzlet és keressél további embereket, akik szintén majd benzinkutakat nyinak?
itt van a baki az egész rendszerrel. ráakarnak beszélni arra, hogy te is vágjál bele. nem a terméken van a hangsúly, hanem a rendszeren.
tegnap 12:10-nak
- Azért vagyok benne a sokadik üzletben, mert taknyos kiskölyökként kezdtem zéró alapinformációkkal. Másrészt Mo-on van 2500 mlm cég és nagyon eltérőek a pénzügyi kondícióik. A mostani az, ahol nincs szintesés (!), minden más cégnél eddig volt, van jogdíj 3 generáción át (a gyerekemnek is lesz pénze), és átlátható a rendszere.
- Költségek:
Azért én ismerek pár ilyen embert. Az egyik 10 év munkával keres annyit, amennyit itt mi 1 év munkája után.
De vállalkozót is sokat ismerek, és kevés él jómódban, mint vállalkozó. A többség csak vergődik.
Okos ember egyébként is úgy vállalkozik, hogy megnézi a céget, átgondolja, számolgat és aztán dönt.
- Bill Gates témához: mikor mondta azt bárki is, hogy mindenkinek vállalkoznia kell???
Senkit sem beszélek rá semmire (de csak a magam nevében tudok beszélni).
De ha nem ismersz részleteket, akkor nem tudsz dönteni. Nálam a fő cél az, hogy akit megkeresek,
1. ismerje meg a céget, termékeket,
2. ismerje meg az üzleti lehetőséget,
3. az ismeretek alapján döntse el, hogy érdekli-e valami, ha igen mi? Az üzlet, vagy csak a termék? Hol van itt a rábeszélés?
Te mi alapján döntesz, ha be akarsz fektetni valahova vagy vásárolni akarsz valamit? Hasadra ütsz? Vagy információkat keresel?
Hát erről szól ez az egész.
A termékről és hangsúlyról meg annyit, hogy egy mlm cég, ha nem a termékre teszi a hangsúlyt, már régen rosszul csinálja, mert termékforgalom nélkül NINCS jutaléka a dolgozóknak!!!
Visszakérdeznék:
Dolgoztál már mlm rendszerben? Mennyi ideig? Sikerült vele keresned pénzt?
Sziasztok!
Csak alátámasztani tudom, az előttem szólók véleményét, arra vonatkozóan, hogy mia piramis-játék és a legalális MLM között a különbség. Amíg csak sok -sok ezer forintért be kell szervezned és nem kapsz érte semmilyen terméket, az piramis-játék, de ahol terméket kapsz a pénzedért és jutalékot az általad beszervezett emberek VÁSÁRLÁSAI után, az MLM. Nagyon sokféle van mind a 2ből! Több dolog különbözteti meg őket, és itt nem elsősorban a termékekre gondolok, hanem a kifizetési rendszerre. Van ahol hónapról hónapra egyre több személyes eladást kell megcsinálnod ahhoz, hogy jutalékot kapjál a munkatársaid forgalma után, van ahol elég havonta egy fix. összegű termékvásárlás (pl. havi 23000Ft), van ahol úgy épül fel a rendszer, hogy "utolérhetnek" a munkatársaid, és akkor utánuk nem kapsz jutalékot... stb. nagyon sokféle kifizetési rendszer van, attól függ, melyik cég mire fekteti a hangsúlyt.
Aki írta a benzinkutas dolgot: az nem MLM rendszerű, az franchise...azaz nagyon kemény jogdíjat kell fizetni az Anyacégnek, és havonta is kell "tejelni", az nem hálózati értékesítés. (Vagy csak az "anyacégnek")A hálózati értékesítés általában elérhető az átlagember számára is.
Remélem a kérdezőnek sikerült segítséget nyújtanom, hogy mi a kettő között a különbség.
A válasz megírásának időpontja: 04-17 09:02
az MLM-rendszerek pontosan mind arról szólnak, hogy megpróbálják az embereket a tagságra rábeszélni.
nem annak alapján választanak, hogy ki lenne egyáltalán alkalmas, mert az lényegtelen. az a lényeg, hogy hozzál be új embereket a rendszerbe, azok vegyék meg a kezdőcsomagot. ha nincs rá pénzük, akkor kérjenek kölcsön. ha kiszámolom nekik, hogy miért nem éri meg, akkor hirtelen nagy csend. és zömében sajnos azokat a szerencsétleneket szervezik be, akik nem tudják megkülönböztetni a bevételt a nyereségtől. a kommunikációban a bevetél = kereset, amiből "elfelejtik" levonni a költségeket, az adót, a járulékokat. függetlenül attól, hogy a termékek jóval drágábbak, mint a piacon elérhető hasonló termék.
és igen, voltam MLM-rendszer tagja, csináltam forgalmat és nem kerestem vele semmit, mert mint fent írtam, a bevétel az nem egyenlő a nyereséggel. (az érvedet már most tudom borítékolni) :)
Kedves Kérdező!
Nagyon szívesen.
----------------------
ma 12:29-nek
A tagságról:
Naná, hogy az a lényeg, hogy tag légy! És? Ez miért rossz?
Van Cora kártyád? DM kártyád? Smart kártyád? Ott nem vagy tag? Miért az mlm a mumus? Miért rossz az, hogy tagként olcsóbban jutsz hozzá a termékekhez mint azok, akik nem tagok?
Aki nem szelektál, hanem mindenkit rábeszél az üzletre vagy vásárlásra, az nem fog soha jól keresni. Tudod miért? Azért, mert azok az emberek fognak utána így vélekedni, vagy hasonlóan, mint te. A jó mlm-es felméri a szükségleteket - pont mint egy vállalkozó - és megkeresi a piacát. Na persze nem mindenki így dolgozik. :-(
Én megtehetem és meg is teszem, hogy akivel úgy látom nem alkalmas vagy nem akarok együtt dolgozni, azzal nem fogok. Akinek a termék kell, annak segítek kártyához jutni és vásároljon magának, amit akar, amikor akar.
Azt viszont megteszem mindenki esetében, hogy elmondom, egy csomaggal kap X% engedményt, ezért jobban megéri (ha azokra a termékekre van szüksége). Ja, és utána meg eleve olcsóbban vásárolhat.
Plusz jogosult lesz általa Mo legjobb, legolcsóbb exkluzív utazásait igénybe venni (ami egy családnál sok-sok pénz megtakarítását jelenti), az ország legjobb mobilflottáját veheti igénybe, ha akarja, orvosokkal konzultálhat ingyen, akik valóban segíteni is fognak neki, nem csak a tüneteit kezelni.
Ha nem mondanám el, utána joggal tehetne szemrehányást, hogy elhallgattam ezeket előle.
A kölcsönről és keresetről:
Mindenki maga dönti el mit akar, mennyi pénze van rá. Sosem beszélek rá senkit semmire, volt, akinek a hiányzó rendelését mi a csapattal dobtuk össze, hogy meglegyen a szint, akkor hol van itt a kihasználás? Azért nem értem ezeket, mert a multik is kihasználnak minket. Rommá keresik magukat rajtunk, eladva minden tróger cuccot szép papírba csomagolva, a magyar termékeket simán kitilthatják a polcokról és akkor az mlm a mumus az emberek fejében? Vagy a munkáltatók: dolgozol neki nagy lelkesen, de a nagy pénzt ő teszi zsebre, nem te. Ez nem kihasználás? Pláne a mai bérek mellett?
Amit a bevétel és kereset kérdéséről írsz, az egyébként megtévesztés. És tisztességtelen üzleti magatartás.
Nekem rossz embernek mondod, mert sosem dolgoztam így, hiszen a munkámhoz a nevemet, arcomat adom, és szeretek reggel a tükörbe nézni.
A kereset után fizetendő járulékok pedig cégtől is függnek, mert van cég, ahol évente egyszer kivehető a jutalék számlaadás nélkül, a legtöbb mlm cég meg kedvezményként jóváírja a jutalékot a vásárláskor, és ha van rendelésed, akkor olcsóbban kapod, vagy ha másé, akkor ott a jutalék. De ha már voltál ilyen üzletben, ezt nyilván Te is tudod.
Egyébként már korábban is vállalkozókhoz hasonlítottam az mlm-es üzletépítőket. Márpedig ne is haragudj, de aki buta, az ne vállalkozzon, mert belebukik. Ez az igazság.
És nem keresem magamat halálra az üzletből, sok időt és energiát fektettem bele, és fogok is belefektetni, mert látom, hogy hol tudok segíteni az embereknek.
A pénz majd jön.
Ha nem? Hát én már azzal hasznot kaptam, hogy a férjemet mégsem kellett megműteni, a kisbabám cisztája felszívódott, a háztartásomban kemény ezreseket spórolok azzal, hogy a cégem termékeit használom (kiszámoltam, azért mondom). Nem mellesleg sok embernek segítettem már. És amikor a köszönő mail jön, akkor amellett eltörpül minden olyan beszélgetés, mint amit mi itt folytatunk és látom azt, hogy hasznos vagyok és érdemes folytatni.
Ennyire egyszerű.
Ez volt a borítékodban? :-)
A válasz megírásának időpontja: tegnap 17:55
nem, nem ezt borítékoltam, csak egy részét.
"Amit a bevétel és kereset kérdéséről írsz, az egyébként megtévesztés. És tisztességtelen üzleti magatartás."
mivel tévesztettem meg bárkit is? melyik részével?
nincs cora, smart, dm és hasonló kártyám.
ettől függetlenül ezek a kártyák többek közt abban különböznek az mlm tagságtól, hogy ezek nem kerülnek pénzbe, nem kell "kezdőcsomagot" vásárolnom.
a kedvezmény relatív. hiába adsz nekem 30% kedvezményt, ha hasonló terméket a mlm rendszeren kívül töredékéért megkapom.
és ahogy te is írod, ott a csapda az egész rendszerben, hogy el kell érjél "szinteket" és aki erre hajt, azokból lesz az, akinek tele van a garázsa termékkel, mert megveszi, hogy elérje a következő szintet. ehhez természetesen asszisztál a felső vonala, ő hívja fel a figyelmet, hogy még mennyi forgalomra van szűkség.
jogosult leszel "Mo legjobb, legolcsóbb exkluzív utazásait igénybe venni"
mi alapján a legjobb? és kinek a legjobb?
mi alapján a legolcsóbb?
mitől exkluzív? a csomagolástól?
mi alapján döntöd el, ki alkalmas arra, hogy "bevidd" az üzletbe? mennyi embert "vittél be az üzletbe" és ebből mennyi maradt meg aktívan 3, 6, 9, 12 és 24 hónap után. ha ezekre a kérdésekre őszintén válaszolsz saját magadnak, akkor látod, hogy mennyire sikeres a "személyzeti politikád"
mivel nyomás alatt vagy, hogy elérd a következő szintet, mindenkit felveszel, aki hajlandó kifizetni a kezdő csomag árát.
ami meg az aloa vera gyógyhatását illeti, csak külsőleg bizonyított, belsőleg a mai napig nem tudták tudományosan bizonyítani (leszámítva a placebohatást) :)
Nem te tévesztettél meg mást, hanem ez a magatartás, amiről te írtál, az a megtévesztő, erre gondoltam, bocs, nem fogalmaztam pontosan.
A kártyák nem kerülnek pénzbe, de nem is döntheted el, mire vásárolod le, és nem készpénzt kapsz, hanem pontokat.
Valóban sok terméknek van alternatívája hálózaton kívül, de nekem sok kellemetlen tapasztalatom volt már. Mármint üzletekben.
Pl. Aloe First-nek is van kistesója boltban, csak az aloe vera és gyógynövény tartalma nem ugyanaz, meg a hatása.
Vagy műanyag edények terén pikk-pakk törnek az edények, mert nagyon nagy a felhasználásunk (fagyasztás, tárolás. Ha a néhány 100 forintos műanyagok eltörnek, vehetek újat, nem keveset és ahogy számoltam jobban járok, ha 1x veszek a Tuppernél edényt ilyen célra. Sőt, náluk is jártam már úgy, hogy rossz volt a tál, szó nélkül cserélték. Na persze nem mindent érdemes náluk venni, de ezt is ésszel kell végiggondolni és kiszámolni. Mosószert is a boltban vennék, ha nem érné meg a hálózatban kapható.
Viszont a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a garancia érvényesítése a cégtől ÉS az üzletkötő hozzáállásától függ. És bizony az Oriflame-nél anno vért izzadtam, mire sikerült kicseréltetnem a vevőnek a rúzst.
Én a szintelérést picit másképp látom. Nekem volt fix+jutalékos munkahelyem, és bizony ott is bizonyos forgalom után kaptam fizut, alatta nem. És ez nem mlm cég volt, hanem egy hagyományos vállalkozás.
Nyilván nem kaphatsz ugyanannyit 100 ft forgalomra, mint más 1000 ft forgalomra kap.
Termék nekünk is van itthon pár darab lógóban, de ez kell ahhoz, hogy ha valakinek csak 1-2 db kell, akkor a kezébe nyomjam és ne várjon rá heteket.
A szinteket meg azért akarom teljesíteni, mert tudom, mit kapok érte.
Engem sosem hívtak még fel a szintem miatt, figyelem és számolok.
jogosult leszel "Mo legjobb, legolcsóbb exkluzív utazásait igénybe venni"
mi alapján a legjobb? és kinek a legjobb? - ahogy én láttam azt a közel 7 millió jelenleg bent lévő ajánlatot, hát nekem 1 hét Dubai 150e-ért repjeggyel, illetékkel, félpanzióval, elég jó, vagy Balaton 18e-ért két főre, félpanzióval, 5 napra?
Mi alapján döntöd el, ki alkalmas arra, hogy "bevidd" az üzletbe?
Vannak bevált kérdések ennek eldöntésére, de ez már szakma, nem mennék bele. Ezt is tanulni kell. Eleinte az ember könnyen esik abba a hibába, hogy mindenkit be akar vinni. Aztán tanul és már nem visz be mindenkit.
A morzsolódási arány ebben az üzletben elég magas, ha rosszul válogat az ember. Sokan kiperegnek, de ennek az az oka, hogy azt hiszik, meló nélkül, pár hónap alatt milliomosok lesznek, pedig ennek is évek kellenek a legtöbb esetben, mire az üzlet felépül.
Próbáld meg az mlm-es üzletet úgy szemlélni, mintha a te céged lenne.
Vannak "alkalmazottaid", akik elmennek máshova dolgozni, kilépnek, stb, és van pár, akik évekig veled dolgoznak majd. Akik kilépnek, azok még lehetnek a vásárlóid, használhatják a termékedet és lesz forgalmad anélkül, hogy ezzel külön melózni kellene. De kitartó munkatársat egyáltalán nem olyan egyszerű találni.
Nekem sincs még sok. De ez szerintem nem baj, ennyi idő után. A szponzorom például 3 hónap alatt ugrott 3 szintet, aztán a hirtelen felfújt csoportja (vele együtt) kipukkant. Mi maradtunk, új szponzorral.
Speciel a nyomás alatt léttel nem értek egyet, nekem nincs ilyen nyomásom. Haladok, ahogy tudok. De mi speciálisak vagyunk, mert nem is hagynám a csesztetést, mert ha nem tudok többet dolgozni, akkor tőlem a feje tetejére állhat mindenki, aki erőlteti.
Ezért írtam, hogy az csinálja, aki vállalkozni akar és tud.
Visszás, mert bizony sokan nyomják az új munkatársakat, sok cégnél ez megy, nekem is volt ilyen tapasztalatom ,el is mentem onnan.
AZ alore vera és placebo:
Aloe vera-t a gyógyszeripar már régen használja.
A gyerekem pár naposan biztos elhitte a placebo hatást, meg a kutyám is... Meg a férjem gerince is. Meg az anyósom csontritkulása. Mondjuk nem csak aloe volt benne.
Ezzel az állításoddal ezért nem akarok vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!