Legálisak a piramis elven működő, nagy pénzeket ígérő vállakozások, mint az Amway, Brilliáns, Ökonet. . . ?
A többszintű marketing a piramisjátékok legalizált formája. Bővebben itt érdemes olvasni róla:
A kérdés hibás. A kérdésben említett cégek (már amelyiket ismerem, pl. Amway) a termékeiket a termékforgalmazók hálózatán keresztül forgalmazza. A piramisjátékban áruforgalom nincs, csupán pénzmozgás. A piramisjátékokban általában szigorúan kötött a hálózat fejlődésének üteme, leggyakoribbak a bináris hálózatok, pl. Lyoness, NexEurope, Sciennet. Ugyanis így biztosítható, hogy a korábban belépők legalább annyi pénzt kaphassanak, mint amennyivel beszálltak. A különbség mindig akkor derül ki, amikor megvizsgálod, miből származik a jutalék, amit kapsz? Csak abból, hogy szimplán pénz kerül a rendszerbe, vagy tényleges gazdasági tevékenységből (pl. kereskedelem).
Az teljesen legális, hogy kiskereskedelmi tevékenységet végezz pl. Amway termékekkel (de nyithatsz akár Gucci üzletet is, ha van rá tőkéd). A forgalmad növelésének lehet egy módja, hogy ismeretségi hálózatok bevonásával fejleszted az üzleted. Az Amway és az Ökonet ezt az utat választotta. A világ első MLM üzletét Carl Rehnborg alapította, ez volt a Nutrilite, ahol az Amway alapítói is kezdték. Később megalapították saját cégüket, majd felvásárolták a Nutrilite-ot.
Az AMWAY már több mint 60 éve sikeres vállkozás a világon.
Én is ezzel foglalkozom és nem tudok róla rosszat mondani. De jobb ha utána jársz.
Amúgy a piramis mindenütt ott van a világon. Nézd csak meg a munkahelyedet. Ki van a piramis csúcsán ? A vezérigazgató.Ki keresi a legtöbb pénzt? Szintén ő. Legális ? Igen.
Csak arra akartam kitèrni,hogy minden a piramis elvre épül,ha úgyvesszük, az AMWAY is,csak a kifizetések nem mindegy honnan kezdődnek. Itt alulról felfelé történik a kifizetés.
De ha valaki nem ismeri vagy nem tiszta valami, érdemes a marketinget meghallgatni, így eloszlanak a tévhitek. Nem kerül semmibe.
Üdvözlette: Domján Csaba
De amúgy teljes mértékig egyetértek az előttem írt válaszadókkal.
Csaba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!