Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti melyik életet választanátok...

Ti melyik életet választanátok? Melyik szerintetek a jobb választás?

Figyelt kérdés
Magyarországon dolgozni, kb havi 120-130 ezerért, 2 műszakban, vagy külföldre kijárni (határtól nem messze) havi 1.100-1.200 euróért (ugyanúgy két műszakban dolgozni egy gyárban, mint Magyarországon). Vagy ez valóban túl megerőltető?
2013. márc. 21. 17:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne lehetőség, mindenképpen megpróbálnám a második opciót, még úgy is, ha ingázni kellene, mert máshogy nem megoldható, hogy esetleg egy lakást tartsak fent máshol is.

Ha pedig nagyon megerőltető lenne és nem működne, akkor legalább megpróbáltam és addig is valamennyivel többet kerestem abban a pár hónapban mint itthon kerestem vna.

2013. márc. 21. 17:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel közel laksz a hátárhoz, ezért a második. Az ottani pénz itt jó fizunak számít, arról nem is beszélve, hogy jobbak a munkakörülmények.
2013. márc. 21. 18:02
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem a 1,5-2 óra utazás oda, ugyanennyi vissza kicsit megterhelőnek tűnik így első olvasásra, de ha úgy gondolod, hogy bírnád, akkor próbáld meg. Az 1200 euro-s fizetés természetesen jobban hangzik.
2013. márc. 21. 18:17
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Miért sok? Pest környékéről is simán utazol ennyit a fővárosba munkába menet.
2013. márc. 21. 18:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a 2. Ha két műszak, így is, úgy is megerőltető, akkor már érje meg legalább pénzügyileg.
2013. márc. 21. 18:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Én csak azért éreztem hirtelen soknak az utazási időt, mert ha olyan két óra és 6-kor kezdődik a munkaidő, akkor már 4 előtt el kell indulni (gondolom azért 6 előttre be kell érni, átöltözni, meg műszakátadás, minden), szerintem legkésőbb 3-kor, fél négykor kell kelni. Aztán meg 4-kor vége a műszaknak, olyan fél hét biztos van, mire hazaérsz.

Úgyhogy ezért gondolom, hogy kicsit fárasztó lehet.

De ettől függetlenül én is valószínűleg inkább ezt választanám.

2013. márc. 21. 18:32
 17/21 anonim ***** válasza:
Próbálja meg a külföldet, de az adózással vigyázzon. Egy ismerősöm a végén itthon fizette az adót és nem kint, mert kint elfelejtettek adózni utána és 1,5 mft adótartozása lett 1 év alatt.
2013. márc. 21. 18:36
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, én külföldön dolgozom régóta és itt is élek, csak segíteni szerettem volna valakinek...
2013. márc. 21. 19:09
 19/21 anonim ***** válasza:
ha bírod az ingázást, korán kelést, akkor a 2.
2013. márc. 21. 19:55
 20/21 anonim ***** válasza:
A 2.-at választanám. A másfél óra út nem egy megerőltető dolog. Én a sulimba utazok mindennap másfél órát oda másfelet vissza, pedig pesten lakom és pesten van a sulim is. Ha én túlélem ezt a 3 óra utazást, csak azért hogy suliba járhassak, akkor ennél még többet is utaznék azért hogy pénzt kereshessek.
2013. márc. 22. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!