Érthetőek bizonyos esetekben a munkáltatók?
Nem alkalmaznak 20 évesen mert fiatal vagy. Nem alkalmaznak 50 évesen mert öreg vagy. Nem alkalmaznak 30 évesen, mert tuti gyereket akarsz még/már.
Ne támadjatok, én is a korosztályhoz tartozom és a miérteket próbálom értelmezni és ma olvastam valamit ami ismét közelebb vitt kicsit a valósághoz.
Link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Tényleg így gondolkozunk mi nők?
Én nem értem, miért ezt a kérdést linkelted be.
Az a kérdező ( anyuka) a szülést megelőzően DOLGOZOTT. Közben született 2 gyermeke, és tervez egy harmadikat ( ja, és írja hogy GYES mellett is vállalt 6 órás munkaviszonyt).
Mindössze arról érdeklődik, hogy hogyan nem halnának éhen, ha jönne a harmadik baba ( nyilván te is tudod, hogy a GYES nettó 25 ezer körül van, és ez nem gyerekenként értendő). Ő egyszerűen előre tájékozódik a lehetőségeiről, mint egy normális, felelősségteljes ember.
Mi ezzel a baj?
Ami a munkáltatót illeti, amíg anyuka otthon babázik, szépen felvesz a helyére valakit, aztán amikor anyuka a 3 gyerekkel szeretne visszamenni, a "nyú" Mt. alapján már másnap útilaput is köt a talpára.
Bizony, megteheti. És -sajnos- sokan meg is teszik. Könnycseppek nélkül. Mármint a munkáltató részéről.
Már ha nem volt elégedett a nővel. Vagy így kényelmesebb neki. Mit is kellene megérteni?:)
Nadeviszont:)
Semmit nem tudunk a "belinkelt" kérdező anyukáról.
Nem tudhatjuk, milyen munkaerő volt, sem azt hogy otthon képezi- e magát közben, szerez- e újabb végzettséget X iskolában, lesz- e nyelvvizsgája, stb.
Miért ne lehetne jó munkaerő 3 gyerek mellett/után (is)?
Vagy a "mindent a cégért" elvért inkább mondjon le a gyerekvállalásról? Úgy sokkal tiszteletreméltóbb lenne?
No.
A kérdésre válaszolva.
Én vállalom, hogy az élet elsődleges értelme számomra a gyermekeim és a családom.
Nem gondolom hogy csak azért kevesebbet érek a munkaerőpiacon mert anya vagyok.
Sőt, egyenesen azt állítom, hogy én ettől lettem több:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!