Miért nem lehet elhelyezkedni agrár diplomával?
Figyelt kérdés
Én ezt nem gondoltam volna. Úgy gondoltam, fontos a mezőgazdaság, alap dolog, amire mindig szükség lesz.2013. márc. 8. 11:46
1/14 anonim válasza:
Mert a politika ilyen negatív irányba vitte a mezőgazdaságot. Nem akarok ebbe belemenni, utálom a politizálást. De én is agrár egyetemre szerettem volna menni kertészeti szakközépiskola után, de be kellett látnom, hogy ha meg akarok élni, akkor bizony olyan szakmát kell megcsinálnom amit nem feltétlenül szeretek.
2/14 anonim válasza:
A mezőgazdaság fontos, de oda nagyszámban nem a diplomások kellenek, hanem akik a földön dolgoznak.
3/14 anonim válasza:
De hol dolgozzanak a földön, ha nincs aki munkát adjon nekik?
4/14 anonim válasza:
Mert megszűntek a tsz-k, elprivatizálták a földeket, amik most vagy parlagon hevernek vagy családi gazdaságokban, ahova max. alkalmi munkásokat vesznek fel.
Ezzel párhuzamosan megszűntek a mezőgazdasági kombinátok, konzervgyárak, feldolgozók, cukorgyárak...
Nyugi, nemcsak agrárosokra, de már közgázosokra, hr-esekre, jogászokra sincs szükség és lassan senkire....
5/14 anonim válasza:
Azért mert az emberek 6 osztállyal túrják a földet, ahhoz nem kell diploma.
7/14 anonim válasza:
Én is így gondoltam. Meg mégy úgy, hogy a környezetvédelem egyre fontosabb lesz és ezért környezetgazdának mentem. Egy kóbor álláshirdetést se nagyon lehet találni. Pedig mikor még felvételiztem állítólag nagyon keresett végzettség volt nem csak agrárterületen. Akik pl. általános agrármérnökök, na ők vannak sokan bajban. Nem is sok olyan van akit ne várná már a helye otthon.
8/14 anonim válasza:
Az utolsó vagyok. De pl. növényorvosok és állattenyésztők majdnem hogy pik pak elkeltek. Persze a jobb egyetemekről.
9/14 anonim válasza:
Mert a Tsz-k nagyrészt megszűntek, ami meg megmaradt arra meg megvan az ember.
A magángazdaságok meg nem alkalmaznak ilyen munkavállalót, csak rabszolgabéres munkaerőt fillérekért.
10/14 A kérdező kommentje:
És mi a helyzet külföldön, esetleg nagyobb vállalatoknál?
2013. márc. 9. 12:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!