A váltótársam több fizetést keres mint én, fele annyit dolgozik, hiába kérek fizetésemelést, nem akarnak adni. Ez így jogos?
Jogilag nem kell ugyanannyit keresnetek, de erkölcsileg nézve talán igen. Bár Mo-on hol van itt az erkölcs?
Hasonló szitu. Az én kollégám többet keres (bruttóban!, azt kell nézni, nem a nettót, ugyanis lehet valamilyen adóval kapcsolatos kedvezménye, ami miatt a nettója több lehet), és tulajdonképpen nem dolgozik, csak a fizetésért jön be. Én dolgozom helyette is. Nálunk megszaporodtak az ilyen kollégák. Mondanom sem kell, hogy valakinek a valakije mindegyik. Ez van...
Jogilag nem kell ugyan annyit keresnie.
De nagyon egyszerű szitu:
Ne dolgozz helyette, ne javítsd a hibáit. Ha meg számonkérik jelezd, hogy nem te hibáztál.
Az más kérdés, hogy a túlórát ki kéne fizetni, de ehhez a kollégádnak kevés köze van.
Ezt beszívtad. Tudja a munkáltató, h szükséged van a munkára, és megteheti, h elengedi a füle mellett a könyörgésedet. Ha úgy állsz elé, h van másik állásajánlatod, és csá, akkor lehet, h hirtelen rá fog érni, és megkapod, amit kérsz. Persze ehhez kell az a bizonyos másik munkahely, itt Mo-on :(
még egy komment: ha a kollegád esetleg idősebb, és régebb óta itt dolgozik, akkor nem csoda, h többet keres.
túlóra, pótlék: ez rengeteg cégnél így megy. mert megtehetik, h a K anyjukat!! megszoksz, vagy megszöksz.
én megszöktem. külföldre.
"úgy állsz elé, h van másik állásajánlatod, és csá, akkor lehet, h hirtelen rá fog érni, és megkapod, amit kérsz."
Vagy leginkább fapofával elfogadja a felmondásodat és felvesznek másnap a 200+ jelentkezőből valakit, aki ennyiért boldogan vállalja. Ez a magyar valóság, jóreggelt!
Jó reggelt Méregzsák, szuper, h leszólod a kommentem, de megoldást mégsem javasoltál.
Amúgy nem egy esetről tudok, h valaki fel akart mondani, de a cég marasztalta.
Amennyiben a kérdező talál jobbat, és lépni készül, nagyobb eséllyel adnak neki fizuemelést, mintha napjában kétszer csak nyávog érte, miközben ugyanúgy szorgalmasan dolgozik.
Köszönöm a válaszokat :)
Már próbálkoztam, hogy odaálltam elé, és azt mondtam, hogy kaptam egy másik munkaajánlatot, jóval többet ígértek (persze ezzel csak meg akartam ijeszteni), erre emelt a fizumon kemény 5000 Ft-ot, amivel manapság kitörölhetem...
Elküldeni nem küld el, mert nagyon értékes a munkám, több mint 3000 terméket kell nap mint nap megkülönböztetni és felismerni, ha kirúg és felvesz helyettem másikat, az neki minimum fél év, mire az újonc betanul, és persze ő is járni fog nap mint nap a fizetésemelésért...
Most nem fényezni akarom magam, de nagyon jó memóriám van, egy hónap alatt megtanultam az SAP-ban azt a területet, amit nap mint nap használnom kell, és ezen meg is lepődnek a főnökeim. Váltótáram ebben nem dicsekedhet, naponta legalább 2-szer felhív, hogy mit és hogyan kell ezt meg azt az SAP-ban, pedig ugyan azt tanulta párhuzamosan velem. És ezt a tudást nem becsülik meg!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!