Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan vessem fel a fizetéseme...

Hogyan vessem fel a fizetésemelést a főnökömnél?

Figyelt kérdés
Ketten végzünk ugyanolyan munkát. Én még csak 10 hónapja, a kollégám már 2 éve. (Azért vettek fel, mert egyedül már nem bírta.) Nagyjából ugyanazt csináljuk, nekem még van egy kis plusz munkám is, de elviselhető. Ennek ellenére én 65 ezer forintot kapok (plusz már kifizetik a bejárásomat (vonatbérletet fizetnek: 14 ezer forint 86%-át), korábban ezt sem tették). A munkatársam majdnem háromszor ennyit kap(plusz autóval jár, és fizetik a benzinköltségét havi min. 100 ezer ft, plusz kapott év végén jutalmat, ami 200 ezer forint). Mivel ugyanolyan felelősség van az én vállamon is, szerintem aránytalan, hogy ennyivel kevesebbet keresek még akkor is, ha én új vagyok. Hogyan vethetném fel, ha annyit nem is mint a kollégám, de legalább egy picivel többet kapjak? Azzal természetesen nem érvelhetek, hogy mennyit kap a munkatársam, mert a végén még az ő fizetését csökkentenék le. :-( Állítólag meg vannak elégedve a munkámmal, nem panaszkodtak rám. Nem is értem, hogy mi az oka ennek a nagy különbségnek. Talán nem is foglalkozik ezzel a főnök?
2012. dec. 30. 21:52
 1/7 anonim ***** válasza:

kellene tudni, hogy milyen munkáról van szó

azt is, hogy ugyanannyira el tudod-e végezni, mint az irigyelt munkatársad

állásinterjún mennyit fizetést kértél?

2012. dec. 31. 08:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Kontrollerek vagyunk.

Amikor szabadságon volt a kollégám (ebben az évben elég sokat, mert felgyűlt neki), akkor én helyettesítettem, és fennakadás nélkül elláttam a munkát.

Állásinterjún nem hangzott el a kérdés, hogy mennyit kérek, közölték, hogy ennyi és kész, bár azt hozzátették, hogy idővel majd emelik.

2012. dec. 31. 08:43
 3/7 anonim ***** válasza:

ja, értem tudom mi a kontroller, sógor szokott szórólapozni, őket szokták figyelni a kontrollerek!

a fizun ne csodálkozz, a havernak sokkal többet fizetnek

akkor már értem a sok autóhasználatot is, a plusz juttatásokat meg a kollégád érte el magának, te is próbálkozhatnál valamivel!

2012. dec. 31. 09:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Mi nem ezt csináljuk.

Mi egy gyárnál vagyunk kontrollerek. Különféle elemzéseket, költségszámításokat végzünk, tanácsadók vagyunk. Ami munkát ránk osztanak, azt megcsináljuk. A kollégám az autót bejárásra használja, nem a munkájával kapcsolatban, mert ki sem kell mozdulnunk munkaidő alatt a gyárból. Én nem látom, hogy bármi pluszt tenne a főnökök felé a kollégám. Egész nap együtt dolgozunk, hacsak nem munkaidő után valami extraszolgáltatást nyújt, bár ezt nem tudom róla elképzelni.

2012. dec. 31. 09:44
 5/7 anonim ***** válasza:

párjaagalamboknakvan >> nem tudom eldönteni, hogy most poénkodsz, vagy tényleg ennyire sötét vagy

controllernél rengeteget számít a tapasztalat - bár ekkora fizukülönbség akkor sem tűnik indokoltnak; azt neked kell tudnod, hogyan végzed a munkádat, mekkora tudással rendelkezel

főszabály, hogy a főnök nem fog odamenni hozzád, hogy Pityu, olyan ügyes vagy, dobjuk már meg a zsozsódat 30%-kal

ha hallgatsz, azt ők úgy veszik, hogy elégedett vagy

szóval nem szívbajoskodni, kérj időpontot a főnöktől, és add elő óhaj-sóhajod

előtte szedd össze a gondolataidat, és észérvekkel támaszd alá, miért is érdemelsz te több pénzt - eredmények, teljesítmény, stb.

2012. dec. 31. 10:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező: te nő vagy? A kollégád pedig férfi?
2012. dec. 31. 12:31
 7/7 anonim ***** válasza:
érdemes is nektek valamit írni!
2013. jan. 1. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!