Szerintetek ma Magyarországon mennyi az a fizetés, amiből kényelmesen, emberhez méltó körülmények között, szórakozásra, kultúrára és kikapcsolódásra is költve meg lehet élni?
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Mondjuk vegyünk egy átlagos családot 2 gyermekkel, akiknek valami csoda folytán nincs hitele, hanem van saját lakása. (azért mondom, hogy nincs hitelük, mert azzal nehéz kalkulálni, hiszen mindenki a saját hitelét veszi alapul) Persze írhattok hitelt is mellé, de akkor jelezzétek, mekkora kiadás havonta.
nettó 200e/fő. Persze ez csak szerény személyemre vonatkozik.
Ha azt veszed hogy 2en keresnek 400at, ebből elmegy 150 rezsire, maradék 150 ből meg nehogy már ne jöjjenek ki.
valaki a havi 1 milliót is kevesli.
Attól is függ, mekkorák a gyerekek, mert az iskola sokba kerül.
Nálunk egy pici van, meg egy még a pocakomban, és jelenleg a férjem keresete nettó 250-300 ezer között mozog, én kapom a 101.000 Ft-os GYED-et, van két kocsink, egy családi házunk, nincs adósságunk, és mindenre futja, amire csak szeretnénk. Amikor én is kereső voltam, nekem is 290 körül volt a nettóm, úgy azért jelentős megtakarításunk is volt. Bár most is teszünk félre. Ergo azt mondom, kicsi gyerekekkel 300-400-ból ki lehet jönni jól adósság nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!