Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az igaz ezekből az európai...

Mi az igaz ezekből az európai fizetésekből?

Figyelt kérdés

Nemrég volt egy tanulmány az interneten, miszerint az alkalmazotti átlagfizetés Németországban 50000 euró/év bruttó, illetve Ausztriában 20000 euró/év bruttó.

Kérdésem az, hogy mely munkákkal, szakmákkal lehet ezek fölé menni?

Azonnal ugyan nem derül ki, de másképp számolódik a német

nettó fizetés, mint a magyar nettó.

Valójában a béred bruttójából több mindent vonnak, és

végül a nettóból is fizetned kell 50%-nyit pár dologhoz,

amit a bruttódból vontak (egészségbiztosítás, nyugdíj).

50000-es fizetésből adó és egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás levonása után havonta marad kb 1800 euró nettó, amiből még nem vettem semmit.

A dolog még úgy folytatódik, hogy a lakásbérlés abban az

esetben, ha bútorozott kell, akkor kb 1000-1200 euró + kaució vagy provízió. Ez alatt az árkategória altt csak olyanok vannak, amiket Budapesten ki sem tudnak

adni. (egyéb komoly okok miatt, pl társas lakás közös

konyhával, vagy egyéb gondok, legalább 3-5 éves bérleti

szerződés)

Maradt tehát 600-800 euró. Étkezés drága lehet, 300-400

euró.

Maradt mondjuk 300 euró. Üzemanyagra elmegy kb 100-200

euró (nincs vonat).

És nem vettem semmit. Hónapok óta ez megy.

C++ programozással is csak ennyi. BSC + MSC. Mi lehet a

baj? Talán, hogy meglett az MSC? Az MSC itt egy Phd-vel

egyenértékű. Miért nem fizet úgy mint a Phd? Egyáltalán

a német MSC miért ilyen gyökér, hogy minden magyar MSC-st

lenéznek?

Melyik nyelvre kellene áttérnem, ami nagyságrendekkel többet fizet? Vagy hülyének néztek?

Jövőre lesz esedékes az autóm cseréje, most ezt miből?

Mit képzelnek?

2013. febr. 23. 19:43
 1/7 anonim ***** válasza:

1800 € egy IT szakembernek nem sok Németországban, de külföldiként kezdetben, német munkatapasztalat nélkül nem nagyon kapsz többet. 1000-1200 €-s lakásokat egy embernek felesleges bérelni. 650-800 €+rezsiért már nagyon szép 1-1,5 szobás lakásokat lehet bérelni. A kaja valóban cca. 300 €, ha normál szinvonalon élsz.

A magyar végzettségeddel kitörölheted, Németországban nem a papírra mennek, hanem a tudásra. Az írásodból az látszik, hogy nagyon el vagy magadtól szállva, amit egy német munkaadó bizony megérez. Mellesleg 1800 €-ból még Münchenben is, ami elég drága, kellemesen meglehet élni, a pénzt jól kell tudni beosztani.

2013. febr. 23. 19:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Zagyva az egész írásod! Mi vaaaaan? Mi nem igaz? Mi igaz? Ausztriában a nettó havi átlagbér 1600 euró! Magyarországon ugyanez 140 ezer forint (470 euró). Nem kitalált, hanem hivatalos KSH adat. Budapesten a BKV bérlet havi 10.500 forint (35 euró!) Azaz, az átlagbér 7,44 %-a!!!! Ugyanez bécsben: 45 euró! Vágod, hogy 10 euróval drágább,MÍG A FIZETÉSÜK 1100 EURÓVAL TÖBB? A fizetésük 2,8%-a a havi "bkv" bérlet!

1600 euróból Ausztriában is vígan megélsz, félreteszel, és nem kapsz idegbajt a számláktól!

és ne szórakozz már, Budapesten tudod mennyi a lakbér arra a lakásra, amit írsz? Kb. 80-90 ezer!!!! Marad 50 ezer forintod, hogy megélj! Egészségedre... mit zagyválsz itt össze-vissza?

És tegyük hozzá, hogy Ausztriában tényleg annyi az átlagbér, nem úgy mint nálunk, ahol nagyon sokan keresnek 90-100 ezret, de az ő átlagbérüket felhúzza a néhány nagyon jól kereső!!! Tehát itt kb. 100 ezer forintból fizeted ki 80-90 ezres lakbért, és megélsz a maradék 10 ezerből...

2013. febr. 23. 20:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, és mielőtt hadoválsz itt össze-vissza, nekem 2 percembe telt google-el, hogy találjak ausztriában, bécsben egy teljesen berendezett (Voll möbliert) lakást találjak 600 euróért.

[link]

De még biztos lehetne keresni. Ehhez add hozzá a 45 eurós havi bkv bérletet! És csináld meg ugyanezt Bp-en! Ha meg nem tudsz németül, mi a fenének akarsz a kérdésedbe írt helyeken dolgozni? Ha meg tudsz, akkor nem ismered a google-t????

Parancsolj: [link]

Állítsd be a keresési feltételeidet, és máris választ kapsz a tényleges számokról...

2013. febr. 23. 20:32
 4/7 anonim ***** válasza:

"50000-es fizetésből adó és egészségbiztosítás, nyugdíjbiztosítás levonása után havonta marad kb 1800 euró nettó"

Ez 4,200 bruttó.

Ez baromság, nem 1800 EUR marad belőle...

Ha a legrosszabb esetet veszem alapul (tehát nincs kedvezmény, nincs gyerek, nem vagy házas, stb..) akkor Hamburgban pl. 28,825 EUR-t jelent, vagyis havi 2,400 EUR nettót. Ráadásul a német adórendszer különbözik a magyartól, egy csomó mindent el lehet számolni, így visszajár az adó vagy felhasználható!

[link]

Itt számolgass

2013. febr. 23. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is programozó vagyok,de ne mond már,hogy 1800 eurót lehet keresni ugyan már.

Valamit elszámoltál egy egyszerű windows rendszergizda is sokkal többet keres,nem,hogy egy fejlesztő,itthon többet keresn egy tesztmérnök és fejlesztő,ne viccelj már.

Szerintem az átlag IT-s bér az 3000euró ha van tapasztalatod is.És még az se sok.

2013. febr. 23. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:
1800 euró IT-s embernek roppant kevés, mint azt már előttem mondták. De nézz körül valami uniós versenyvizsgán, a közalkalmazottak 3500 nettótól felfelé keresnek, ahol én dolgozom, a legtöbbeknek 5500 nettó körül van a havi fizetése.
2013. febr. 23. 23:16
 7/7 anonim válasza:

1700 euró nettó Bajorországban. Nem tudom mi van most.

Ez már gazdaságkárosítás. Mo-ról hozok dolgokat, autót, és

itt mennek tönkre az ingázásban.

Tényleg, mit képzelnek?

2013. jún. 3. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!