Kevés a fizetésem mérnökként?
Egy vidéki, de külföldi tulajdonban lévő, kb. 100 főt foglalkoztató cégnél vagyok fejlesztő gépészmérnök. 2 éve dolgozok itt, ennyi az összes tapasztalatom. A nettóm 135e, plusz 9e egyéb juttatást kapok. Ezt én érzem pofátlanul kevésnek, vagy tényleg ez a magyar, vidéki valóság?
Esetleg van valakinek ötlete, hogy gépészmérnöki végzettséggel milyen maszekot tudnék vállalni? Csak hogy esetleg idővel olyan extra dolgokhoz is hozzájussak, mint autó, vagy esetleg nyaralás a Balatonra :)
Köszi a válaszokat előre is!
Mennyire vidék ez a vidék? Pl Veszprémben konkrétan a felét fizetik egy mérnöknek mint Bp-en. Ez saját tapasztalat, de gondolom Borsodban még kevesebbet.
Ha teheted szedd össze az 5 év gyakorlatot, és lépj tovább.
Nagyon kevés. Villamosmérnöknek tanulok. Felsőbbévesek (Msc képzésben lévők) részmunkaidővel az egyetem mellett szednek össze 100e Ft körüli összegeket.
AMúgy a kevesebb néha több. Ismerek olyan srácot, aki vidéki (kb. 50 fő), magyar tulajdonú kisvállalatban dolgozik valamivel több, mint 200e Ft-ért, meg olyat is, aki közel 400e-ért Pesten egy nemzetközi cégnél középvezető.
A különbség annyi, hogy az utóbbi srác idén eddig ötször volt bent szombaton is (igaz azt duplán fizetik), a vidéki srác talán ha kétszer túlórázott az évben. Hiába van pénzed barbadosi nyaralásra, ha nem tudsz elmenni, mert se időd, se energiád! Inkább él az ember egy 200 fölötti fizetésből kényelmesen és elegánsan, de nem pazarlóan, ugyanakkor van ideje társaságra, szórakozni. Szerintem :-)
A 135 viszont (főleg külföldi cégtől!) arcpirítóan kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!