Kb. mennyi a fizetése egy irodai aszisztensnek, és pl egy bankban (vagy más ügyvitellel foglalkozó személynek) dolgozó embernek?
Az irodai asszisztens nagyon sokrétű, 60-180 nettóig bármi.
Bankban több pozíció is van, a fizu nettó 120-2 millióig terjed.
Én az eü-ben vagyok asszisztens, 70-et kapok csak.
Azért szerintem minimum egy érettségit szoktak várni az asszisztensektől, szóval 70-nél kevesebbet nem kapnak, az a minimálbér. Bár egyes helyeken annyira idióták dolgoznak, nekik lehet kevesebb a fizetésük, sőt, ha nincsenek rendesen bejelentve, akkor még akár 50-ért is dolgoztathatják őket.
Bankban viszont több, a normális versenyszférában jobban fizetnek, közszférában még diplomával is nevetséges összegeket adnak.
Bankban dolgozom asszisztensként, elég magas beosztású menedzser mellett (ez eléggé meghatározza a fizetést nagyságát). Felvételi követelmény volt két idegennyelv magas szintű ismerete, illetve gazdasági diploma.
Így kapok kezdőként 200 nettót.
Én egy "mindenes" asszisztens voltam a cégnél, nettó 80 000-at kaptam kezdőként! 1 év után ment 100 fölé.
Hozzáteszem, volt időszak amikor 3 ember munkáját végeztem. Különösebb végzettség vagy tudás nem kellett a munkához, csak nagyon jó stressztűrés és megbízható személyiség.
Társasházkezelő cégnél voltam asszisztens nettó 60 000-ért. Nem voltam rendben bejelentve sem és szerinte napi 6 órát dolgoztam, ami jó volt 8-nak is. Így kaptam kezdetben 60 körül, 2 év után 80-90 között. A munka meg nagyon sz.r volt, mert egész nap nem fizető embereket kellett cseszegetni és közgyűlésen reklamálók problémáit odafigyelve hallgatni. Akik persze örökké nagyon okosnak gondolták magukat.
Száz szónak is egy a vége: ezért a pénzért nem biztos hogy megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!