Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lenne 1-2 kérdésem az USA-val...

Mrelectro95 kérdése:

Lenne 1-2 kérdésem az USA-val kapcsolatban. Olyanok mint mondjuk: szerintetek vagy tapasztalataitok alapján megéri kimenni-e dolgozni, milyenek a megélhetési viszonyok? . Stb. többi lent.

Figyelt kérdés
Pontosan mik azok az okmányok, feltételek amelyek szükségesek ahhoz hogy munkát vállalhassak a tengerentúlon, minden munkához kötelező-e diploma vagy érettségi, vagy van olyan munka amihez elég csak egy szakma is? Szeretném ha mesélnének nekem tapasztalt, hozzá értő emberek ezekről kicsit. :)
2013. febr. 3. 13:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Zöldkártya mindenekelőtt. Utána hiányszakma, munkáltató, és nem árt ha van pénzed...

De én jobban preferálom Kanadát ebből a szempontból, vagy Ausztráliát, ha jó képesítésed van...

2013. febr. 3. 13:58
 2/8 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszodat!

Másodszor pedig akkor először kell egy fix, szerződéses munkahely ahová mehetek majd dolgozni? Csak úgy Léphetek majd be az országba ha ez is megvan?

Szerinted mennyi esélye van egy informatikában "mozgó" személynek az elhelyezkedésre és megélhetésre odakint?

2013. febr. 3. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Én is infoval próbálkoztam az USA-ban, úgy hogy korábban cégszerűen partnerek voltunk azzal a céggel, akikhez mentem volna. Választ sem kaptam a jelentkezésre.

Zöldkártyával amennyire jól tudom nem kell munkáltatói meghívás, és fél évet lehetsz kint, de bizonyos feltételeknek meg kell felelni hozzá:

[link]

Ugyanakkor engem az a fajta bizonytalanság "tántorított el", hogy pl. biztosítás minden esetben magam után fizetendő, és még úgyis fizetősek az ellátások.

Fizetés és megélhetési költségek tekintetében nem láttam jobbnak, mint Kanadát. Ott viszont kevésbé körülményes, annál inkább pénzigényes a kijutás. Egyenlőre az Eu-ban maradtam, és lehet hosszabb távon maradok is.

2013. febr. 3. 15:01
 4/8 A kérdező kommentje:

Szóval akkor nem nagyon sikerült elhelyezkedned az USA-ban az infóval?

A Kanadába jutáshoz mik a feltételek, és ez a biztosításos dolog és orvosi ellátás téma ott hogy működik? Ezekről tudnál írni pár sort? :)

2013. febr. 3. 15:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Igazából nem mindenáron akartam, csak volt egy ilyen lehetőségem. Ez nem jelenti azt hogy ez lenne a mérvadó...

Az egyik legkeresettebb szakma kint, csak a kijutás nehézkes.

A kanadai biztosításról és egyéb bevándorlói juttatásokról és lehetőségekről itt olvashatsz általánosságban:

[link]

De ez is területenként változik. pl. Manitobában, vannak képzések, amiket igénybe lehet venni, ha nem vagy elég "piacképes, vagy ugyanígy, ha nyelvtudásodat akarod fejleszteni. Torontóba viszont kevesebb ilyen lehetőség van.

Kanadába Skilled Workerként, pontozásos rendszeren kell megfelelni. Itt felmérheted magad:

[link]

Ha megvan a minimális bevándorlási pont, akkor jó eséllyel pályázhatsz. Nyerő, ha fiatal vagy, hiányszakmád van, abban is 3-5 év gyakorlattal, jó angollal és franciával.

Ami kell:

Születési anyakönyvi kivonat, (ez ma már 3 nyelvű, ha régi van, akkor olcsóbb kikérni egy újat, mint lefordíttatni) Bizonyítványok hiteles fordítása, önéletrajz, referenciák, útlevél másolata és IELTS angol, esetleg francia nyelvteszt. + ha vinni akarsz valakit magaddal, akkor azoktól is ezek a dokumentumok, párkapcsolat igazolása(házassági anyakönyvi kivonat, vagy fényképek, leírás, stb)

Ha pozitív az elbírálás, utána kell menni orvosira és Bécsbe interjúra is behívhatnak a nagykövetségre.+ kell a bankszámlán lennie az első hat havi megélhetéshez szükséges pénznek, amit kiérkezéskor ellenőriznek.

(Ez nálunk magamra, páromra, és a gyerekre, azt hiszem 20.000 CAD összeg volt)

Vannak bevándorlással foglalkozó ügyvédek, de ha tudsz angolul, akkor az felesleges pénzkidobás...Anélkül meg amúgy sem túl sanszos a bevándorlás.

Megélhetésről talán a legjobb a Canadahun fórumon tájékozódni a kintiektől.

Ausztrália hasonló, de ott pl. kötelező a bevándorlási ügynök igénybevétele -mint pl. Bertók Zoli- és még magasabbak az induló ktg-ek,de pl. az IELTS-en találkoztam olyannal, aki ausztrál szponzorkártyás volt. Nekik mindenhol egyszerűbb, tehát ha a munkáltató hív meg.

2013. febr. 3. 15:52
 6/8 A kérdező kommentje:

Húh ezek elég hasznos és részletes infók, köszönöm szépen! Azért Kanadába is elég körülményes a kijutás :/ Ha isten is úgy akarja egyszer szerencsét próbálok majd az USA-ban vagy Kanadában :)

Köszönöm még egyszer a sok segítséget és a sok hasznos infót így már világos minden. :)

2013. febr. 3. 16:17
 7/8 anonim válasza:
Ha pénzt akarsz keresni,és utána hazajönni,akkor menj inkább akárhová európában.Itt is lehet annyit keresni.Akkor éri meg kimenni amerikába,ha ott éled le az életed,mert ott nincsenek az egekbe az árak,ott sokkal jobban élsz belőle.
2013. febr. 4. 08:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, valahogy így szeretném :) Amint tudok kimegyek Németországba szedek össze némi pénzt és aztán szeretnék kiköltözni az USA-ba véglegesen :)
2013. febr. 4. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!