Önéletrajz munkáltatóhoz juttatásával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Melyik a jobb módszer, ha üzletbe szeretnék jelentkezni? Ha személyesen bemegyek és az üzletvezőtnek adom oda a CV-t vagy ha e-mail-ben küldöm el? Nagyobb esélyem van arra, hogy felvegyenek, ha beviszem, csinosan vagyok felöltözve, mosolygok, bemutatkozok, váltunk pár szót stb.? Persze a CV-n is van fotó, de azért én így személyesebbnek érzem a jelentkezést.
Vagy ez teljesen mindegy?
Motivációs levél jó pont, ha nem kötelező, de viszek/küldök?
Nem is mindenhova lehet bemenni, van, ahol kifejezetten odaírják, hogy jelentkezik kizárólag e-mailben.
Ha nem hirdetésre jelentkezel, akkor mehetsz személyesen is, de ne számíts arra, hogy mindenhol fogadni fognak. Jó esetben valami recepciós vagy titkárnő elveszi az önéletrajzodat, és ennyi.
Szóval abszolút helyzetfüggő a dolog.
Ilyen helyre nem jelentkeztem még, de szerintem nem nagyon különbözhet bármilyen más helytől.
De próba szerencse, ugyebár.
Ha el tudod kapni az üzletvezetőt, az mindenképpen hasznos. De miért ne tehetnéd meg mindkettőt?
Inkább tűzz hozzá egy motivációs levelet. Baj nem lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!