Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet valaki karrierista és...

Lehet valaki karrierista és családcentrikus EGYSZERRE?

Figyelt kérdés

Tudom, nem túlságosan megfogható a kérdésem...Én mindig is fiatalon akartam gyereket,családot, és pont mikor kezdett volna beindulni a karrierem (másik osztályra kerültem, ahol legalább elismerik a sok munkát és a lelkesedést, + bőséges fejlődési és előrelépési lehetőség van),sikerült összehoznunk a babát.Ezt egy percig sem bántam,hiszen akkor már rég vágytam gyerekre, és szeretnék majd legalább mégegy babát,de közben pezseg a vérem hogy sikeres munkaerő legyek, és pörögjek a fejemen bent a munkahelyemen.Sőt, ha olyan lenne a munkám, már itthonról is simán dolgoznék....

Vajon mehet ez együtt?

Van erre ma Magyarországon lehetőség?

2009. szept. 3. 10:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Aki karrierista, az nem lehet családcentrikus és fordítva. Ha valaki az egyiket akarja jobban, akkor természetes a másikat hanyagolja. Persze meg lehet oldani, hogy dolgozz is és családod is legyen, de áldozatokat kell hozni. Gondolok itt olyanra, hogy pl tovább kell bent maradnod a munkahelyeden: nem tudsz elmenni időben a gyerekért. Nehéz mindent összehangolni.
2009. szept. 3. 10:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezt lehet nézni több szemszögből. Ha jól áll hozzá a párod, egyértelmű hogy szükség van a karierre. A babának a jövőjét nagy mértékben befolyásolja. Attól is függ meddig bírod, meg kell beszélni a pároddal hogy mindezt azért teszed hogy nektek jobb legyen. Sajnos az a csúnya pénz amiből meg lehet élni. Ha ezért is akarsz karriert akkor eleve családcentrikus vagy!:)
2009. szept. 3. 10:34
 3/5 A kérdező kommentje:

Kiegészítés:

Két okból fontos a kerrier:

1: a pénz miatt amiből a családom,gyermeke(i)m jobblétét biztosíthatom

2:egyszerűen élvezem a munkát, és az azzal járó sikereket + elismerést és nem utolsó sorban a társaságot

A család értelemszerűen önmagáért fontos,mindig is nagy családról élmodtam, akikkel egy nagy,de fenntartható kázban élünk, és esténként együtt játszunk a gyerekekekkel,és sokat kirándulunk..stb..olyan SZÉP családot szeretnék, akik szépen élnek. (Ez a legkifejezőbb szó a mondanivalómhoz:szép)

2009. szept. 3. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Összeegyeztethető a kettő, ha van segítséged, és nem kell otthon is neked csinálnod mindent, ha pl. van egy nem dolgozó nagymama, aki el tudja hozni a gyerekeket az óvodából, bölcsődéből, illetve vigyázni tud rájuk, ha épp betegek. De azért legalább 1-1,5 évet gyerekenként szánj kizárólag a a kicsikre, annyi kell nekik, hogy érzelmileg egészségesen fejlődhessenek.

Egyébként van egy barátnőm, aki ugyanígy gondolkodott, mint te, aztán megszületett a babája, és most már harmadik éve van vele otthon. Ő is munkamániás volt, aztán rájött, hogy semmilyen munka nem ér fel azzal a csodával, amit a kislányával töltött idő jelent számára.

2009. szept. 3. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szó legszorosabb értelmében érted a karrierista hozzáállást, akkor sajnos szerintem ez nem fér össze a családdal. Gondolj csak bele! Reggeltől estig vagy a munkahelyeden, akkor mikor vagy otthon a családoddal? Úgy pedig nem lehet hozzáállni a munkához (ha karrieristának vallod magad) hogy a munkaidő lejárta után már rohansz is haza. Értem mit élsz át. Bennem is ez a dilemma van. Karrierre, szakmai megbecsűltségre vágyom én is, szeretnék elérni mindent a pályám során, amit csak lehet. De akkor mikor szülök gyereket, mikor megyek férjhez, mikor takarítok és főzök a családomra? Nehéz, de sztem nem lehet összeegyeztetni. Lenntebb kell adni valamelyikből.
2009. szept. 3. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!