Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal vállalkozók, honnan...

Fiatal vállalkozók, honnan merítsek motivációt?

Figyelt kérdés

MLM cégben dolgozom, az most mindegy, hogy melyikben, de imádom, remek cég, remek lehetőségek, de egyszerűen képtelen vagyok kihasználni...

Szedtem össze képeket olyan dolgokról, amiket el akarok érni, ezerszer eldöntöttem fejben, hogy sikeres akarok lenni, a vezetőim hatalmas jövőt látnak bennem, és én is tudom, hogy képes lennék rá, mégsem megy.

Gyanítom, hogy azért nincs motivációm eleget dolgozni, mert még otthon élek, és van egy kis pénz a bankszámlámon, amit megörököltem, és jól elvagyok belőle. Lehetséges hogy ez miatt a kényelem miatt nem érzem szükségét a munkának?

Van valaki akivel hasonló dolog történt?

Okos dolog lenne ebből a pénzből kivenni egy albérletet, és nekivágni a nagyvilágnak, aztán lesz, ami lesz?

2013. jan. 31. 19:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%

Nem értem.

Honnan tudod, hogy remek lehetőségek vannak a cégben, ha még egy fillért se kerestél velük? Ja, hogy ezt mondták!

MLM-ből soha, senkinek nem lesz pénze, akármilyen képeket ragaszt ki a falára, és akármilyen hatalmas jövőt látnak benne a főnökei. Fizetni viszont fog. Ezt jegyezd meg egy életre!

2013. jan. 31. 19:42
 2/24 anonim ***** válasza:
95%

Talán segít, ha az elmondom a történetem. Nagyon sok tekintetben vág ide.

Én egyetem alatt gyűjtöttem pénzt a későbbi életemre. Kaptam 70 ezret a költségeimre (utazás, lakbér, rezsi, étel) és ebből a végén maradó 10-15 ezreket elivás helyett mindig eltettem. Diákmunkáztam is, az ebből jövő havi 40-et is mindig eltettem. 5 év alatt ezekből, plusz a gyerekkorból maradt kezdőpénzből úgy diplomáztam le, hogy már volt 4 millió forint megtakarításom. Ennek egy részéből aztán nekivághattam az életnek, tulajdonképpen fel sem merült hogy otthon maradjak, mert mindig erre terveztem. Majd a tervezéshez visszatérek mindjárt. Ebből kivehettem egy lakást Budapesten és munkát kerestem (és találtam). De értettem, hogy ez a pénz csak az alapja a későbbi vagyonomnak, így nem feléltem, hanem továbbra is megtakarítom.

Amikor nem volt motivációm, mindig a célok hiányára vezettem vissza. Persze voltak álmaim, mint mindenkinek, de az, hogy 30-35 évesen szeretnék családot, huszonévesen ragyogó karriert, nem célok, csak álmok. Szóval először mindig kitaláltam, hogy mi akarok lenni és aztán nekivágtam a megvalósításának. Lépésről lépésre, mert ennek vannak rövidebb és hosszabb távú elemei is.

Sajnos az elsőnek írt üzenetet nem küldte el a gyk.hu, úgyhogy ez egy rövidített változat, de ha eszembe jut valami, vagy igényt tartasz rá, még folytatom.

2013. jan. 31. 19:47
 3/24 A kérdező kommentje:

Első kommentelő, nagyon tévedsz. Kerestem már pénzt, nem is keveset, de nem elehet ahhoz, hogy megéljek belőle. És tudom hogy van benne lehetőség, mert nem vagyok vak, szerinted a kollégáim miből élnek ha semmi mást nem csinálnak, csak ezt? Ha nem értesz hozzá, ne mondj róla véleményt, főleg ha nem is a kérdésemhez illő választ adtál.

Második kommentelő, köszönöm, de sajnos ezzel sem érek sokat. Minden megvan bennem, ami benned is. Megvan a konkrét tervem az egész életemre, részletesen leírtam, mit akarok elérni ebben az évben, és hogy milyen személyiség akarok lenni. Személyiségfejlődésben verhetetlen vagyok, az nagyon jól megy, itt a munka mennyiségével van a gond. Nincs ami motiváljon, hogy többet dolgozzak.

2013. jan. 31. 19:57
 4/24 anonim ***** válasza:
64%

Én értek ehhez ! Természettudományi diplomám van és dolgoztam ilyen helyen. Ennek ellenére az elsőnél van a PONT !!

A főnökeid abból élnek, hogy balekokat, mint te (már sorry, de ez az igazság) toboroznak és telebeszélik a fejét hogy ebből milyen jól meg lehet élni pl milliókat lehet keresni vele stb :D. Közben eladhatatlan hacukát kell az emberekre tukmálni (fazék, lámpa, biztosítás, befektetés stb).

Az általuk beszervezett dolgozók, mint te értékesítéseiből kapják ők is a jutalékot, ezért csinák ! Sajnos az MLM, egy olyan szakma amiből nem lehet hosszú távon megélni. Fél évre képezik őket és jó ha egy ilyen ember nem lesz vesteséges a végén !!!

Ha olyen jó üzlet lenne közgazdász, marketing diplomával ŐK adnák el az embereknek és nem titeket fűznének be, akik kevesebbet értetek az értékesítéshez. Érzed a paradoxont !?

Azt tanácsolnám neked, hogy hagyd ott őket és minden MLM-et. Tanulj egy piacképes OKJ szakmát és próbálj normális fix jövedelemből megélni ! Azt legalább nem kérik vissza, ha nem tudja fizetni az ügyfél :P.

remélem segítettem.

2013. jan. 31. 20:09
 5/24 anonim ***** válasza:
75%

Első leírta a lényeget!

A "baráti" körömben 8-10-en akartak legalább ilyenbe beszervezni!! Mindnek súlyos tízezrébe került, cserébe persze egy fillért nem láttak..

2007-ben az első ilyenre mikor elrángattak azt mondták 5-10 év múlva már nem is lesznek hiper meg szupermarketek, mert mindenki az ismerősén keresztül fog vásárolni!! :D Anyám!!

Ja és az MLM sose volt vállalkozás..

2013. jan. 31. 20:14
 6/24 A kérdező kommentje:
Hát tökre nem ez volt a kérdésem... mért hiszitek hogy akik sikeresek azok mind ufók?? ők talán nem ugyanolnyan emberek mint én?
2013. jan. 31. 20:21
 7/24 anonim ***** válasza:

Az az érzésem, hogy te már eldöntötted magadbana választ, csak megerősítést akarsz abba amit belédmagyaráztak. De tudod mit ? Én most mondok neked valamit.

Ha annyira jóban vagy a vezetőiddel, költözz az egyikhez csak egy rövid időre akár és nézd meg, hogy Ő miből él. Hogyan él. Borítékolom neked, hogy az egyetlen vagyona az az öltöny ami rajta van !

2013. jan. 31. 21:01
 8/24 A kérdező kommentje:
Voltam már náluk...
2013. jan. 31. 21:05
 9/24 anonim ***** válasza:
75%

Te is kimondtad, ami a 95%-ot jellemzi, lehet vele pénzt keresni, de megélni nem.Már ha egyáltalán számlaképes vagy, és nem csak termékkedvezményekért hajtod magad.

Ajánlom figyelmedbe Elek Tamást. Nem tudom be kell e mutatni,hogy ki ő? Saját alapítású MLM hálózattal rendelkezik.

De egy dolgot mindenképp érdemes kiemelni. Azt amire a választ keresed..

Ő közel 150.000 embernek ajánlotta motivációként másfél évvel ezelőtt, hogy határozza meg azt a pénzt, amit havonta keresni szeretne. Azt az összeget írja fel, és tegye ki a falra. Az a szám,amit el kell érni minden hónapban, ahhoz, hogy független legyen anyagilag.

És nézd meg, hol tart most?

150.000 ember van alatta és a társa alatt a rendszerben, persze zömében inaktívan.

Lehet másolni...

Javasolnám a fiatalok vállalkozóvá válására irányuló támogatási projekteket és még talán segíthetnék is benne, de szinte felesleges,amíg ilyen megoldásokban gondolkodsz.

Ez messze áll a vállalkozói vénától(lesz, ami lesz...)

2013. jan. 31. 21:27
 10/24 The Other ***** válasza:
54%

Csatlakozom a többiekhez.

Az MLM egy hatalmas parasztvakítás, egy álcázott piramisjáték a kereskedelem és marketing köntösébe bújtatva. Egyedül annak a 10-20 embernek éri meg, akik a piramis legtetején vannak. A többi beszervezettet pedig csak hitegetik a nagy "személyiségfejlődéssel", sportkocsikkal, Bahamás-yachtos-luxusvillás képekkel, egy jobb élet reményével.

A normális munkavállalók már menekülnek is egy előadásról, ha meghallják, hogy egy MLM-cég ajánlott "állást", mert tudják, hogy a mézes-mázos köntös annyit rejt, hogy mindenféle cuccot a reális ár 3-4x-ért kell rátukmálni olyanokra, akiknek valójában nincs is szükségük a termékre, illetve ismerősöket kellene beszervezni maguk alá, akik szintén tukmálhatnak és szervezkedhetnek. Ráadásul nincs semmilyen kiszámítható jövedelem, és általában a TB-, nyugdíjjárulék fizetés sem megoldott (meg általában az egész foglalkoztatás "adómentesen", feketén megy). Vagy pedig lehet valaki kényszervállalkozó havi 60ezer költséggel és még egy fillért sem keresett...

És természetesen a feljebb lépés el fog maradni, örülhet az ember ha havi pár 10ezret ki tud csikarni, ha valaki havi 100at csinál az már MLM-félisten. (Nem mondom el, hogy milyen gusztustalan, aljas módszerekkel érik ezt el, de emiatt simán akasztást javasolnék nekik. De nem adok tippeket, mert belőled még kinézném, hogy meg is csinálod.)

Szóval mondhatják, hogy "remek cég, remek lehetőségek és hatalmas jövő van előtted", de ez csak humbug.

Tudod mi a valóban a remek cég és lehetőség? Nagyvállalat, havi 300ezer nettó fizetés bejelentve, és van létező ranglétra, amit tényleg végig lehet járni, ha kitartóan dolgozol és így tisztán havi 800ezer-1milliót megkeresel a végén.

Vagy pedig belefogsz egy saját vállalkozásba, ahol nagy a kockázat, de a haszon is és végén egy sikeres középcéggé fejleszted és így is sz@rrá keresheted magad. De ehhez tényleg valódi munka és tudás kell...

De MLM-ből csak akkor leszel sikeres, ha saját MLM-láncot alapítasz, bár már ezekből is rengeteg van.

2013. febr. 1. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!