Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkát keresek de félek és...

Munkát keresek de félek és szorongok, így pedig nem megy olyan könnyen. Hogy küzdhetném ezt le?

Figyelt kérdés
Fel szeretnék keresni cégeket, hátha csak nem hirdetnek állást és közben alkalmaznának. De félek hogy csak leégetem magam azzal ha odamegyek, az e-mailes megoldás pedig olyan személytelen. Sokan mondták hogy keressem fel inkább személyesen a cégeket és hagyjak ott önéletrajzot. De nem tudom ilyenkor mire számítsak. Mit mondjak stb. Szerintem csak ezt a kezdeti szorongást kéne leküzdenem de valamiért nem megy. Már egy hete halogatom a dolgot pedig jó lenne legalább próbálkozni már. Tudnátok valamit javasolni ezzel kapcsolatban? Ez beválhat?
2013. jan. 25. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Én pont azt hallottam, hogy nem szeretik, ha személyesen oda mész. Ha szükség lesz rád, az emailben elküldött önéletrajzokat úgyis átnézik.

Amúgy, az a felháborító, hogy hiába akarsz nekik küldeni önéletrajzot, még csak nem is reagálnak rá.

Mert azért valljuk be, hogy a nagyobb cégekhez, multikhoz, vagy budapesti helyekre (ha vidéki vagy) elvinni személyesen az önéletrajzot, nem túl egyszerű, nah meg nem túl olcsó.

2013. jan. 25. 14:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Bemész a portára, és megmondod, hogy állást keresel, és átadsz egy önéletrajzot, amit majd jó estben eljuttatnak a megfelelő személyhez. Ennyi, aztán a következő.

Tudom nehéz, nekem se ment, de ha kell a meló muszáj megtenni. Azt viszont ne várd, hogy behívnak egyből interjúra.

2013. jan. 25. 14:36
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem várom hogy egyből behívjanak interjúra. Csak szeretnék ennyi esélyt adni a dolognak hogy a diplomámmal helyezkedjek el. Én azt hallottam, hogy az emaileket néha egyből törlik is. Ezért szeretném inkább személyesen. Sok helyen van megbízott is, nem? Néhány cégnél mintha mondták volna hogy a portás egyből oda küld.
2013. jan. 25. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezt cége függ. Ha nincs álláshirdetés, és csak úgy emailt küldesz, akkor előfordulhat.
2013. jan. 25. 14:55
 5/10 anonim ***** válasza:
A portás nem küldd egyből oda,tudom,mert én is az vagyok:)Csak,ha előre leegyeztettél időpontot a HR-essel,akkor van esélyed beszélni velük.
2013. jan. 25. 14:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem is az járt a fejembe, hogy nem fognak oda küldeni akárkit csak úgy. De ennyi erővel a portás akár ki is dobhatja a kukába :)

De akkor az előző válaszadótól kérdezném, hogy igaz, hogy tényleg csak úgy törlik az email-ben kapott önéletrajzokat?

2013. jan. 25. 14:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Én pedig a portástól kérdezném hogy ők el szokták vinni az önéletrajzokat annak a személynek, aki az illetékes? Vagy van ahol egyből kuka? Anyukám mondta hogy náluk gyűjtik. Már van egy szép nagy torony belőlük. Meg ők egyből egy kijelölt személyhez irányítják az érdeklődőt. De gondolom ez is mindenütt más. Ő egy kisebb cégnél dolgozik.
2013. jan. 25. 15:02
 8/10 A kérdező kommentje:
A másik, hogy motivációs levelet írjak hozzá vagy feleslege? Az önéletrajzom úgyis a karriercéllal kezdem, nektek elég szokott ez lenni? Már annyi helyen utána néztem de fixet sehol se olvastam. Már szerintem én kerekítek ekkora feneket a dolognak.
2013. jan. 25. 15:08
 9/10 anonim ***** válasza:
36%
A portás vagyok(utálom ezt a szót,inkább recepciós:))és nekünk még nem adtak be önéletrajzot,mert miután mondtuk,hogy időpontot kell egyeztetni,elmentek. Viszont,ha telefonon érdeklődtek,mindig felkapcsoltuk őket a HR-esnek. Beszéltünk velük erről,hogy milyen kritériumok alapján válogtnak,mert mi is próbálunk új munkát találni,de semmi visszajelzést nem kapunk az önéletrajz elküldése után. Azt mondta az egyik HR-es nő,hogy az első szempont,hogy milyen hosszú az önéletrajz. Ami másfél oldalnál hosszabb,azt egyből törlik. Úgyhogy gyorsan átszerkesztettük az életrajzunkat és tovább próbálkozunk. Egyébként szerintem annyi jelentkező van egy-egy állásra,hogy szinte csak olyat hívnak be,aki valakinek az ismerőse, vagy komoly referenciákkal és szakmai múlttal jelentkezik. Sok álláshirdetésnél 3-5 év szakmai tapasztalatot várnak el,ami szerintem nagyon sok...
2013. jan. 25. 17:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. szeretem amúgy a portásokat vagy másik nevükön recepciósokat mert ők mindig mindent tudnak. Hát, szerencsét próbálok és majd mondják hogy szokták náluk. Ha más nem elküldöm emailben. Az a baj hogy alig van hirdetés, olyan ismerősöm pedig nincs. Időpontot nem majd már interjúnál egyeztetnek?
2013. jan. 25. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!