Ki dolgozik közületek Németországban?
Én rendszerint csak ideiglenesen vagyok ott.(max 1-2 hónapig)
Albérletről nem nagyon tudok nyilatkozni, mivel nekem szállás és étkezés megoldott, de boltba, ide-oda járok ettől függetlenül. Igazából a bolti árak sok esetben alacsonyabbak mint itthon pl. Rewe,(itthoni Penny) Lidl, vagy Aldi. Kinézetre és kínálatra hasonlók, csak épp szörnyülködünk itthon, amikor látjuk ugyanazokat a termékeket, 60 cent helyett 395 HUF-ért pl.
Fizetésben átlag olyan nettó 1100-1500 euróról hallok, szakmától és tapasztalattól függően. Összességében a beszámolók alapján az a kép jön le,hogy stabilan meg lehet élni ekkora fizetések mellett is, mondom az árak tényleg jók, és ha valaki meg tudta eddig oldani itthon, hogy havi 100 ezerből kijöjjön, annak nem hinném, hogy sok gondja lenne kint sem 4 szeres fizetésből, igaz lehet magasabb lakhatás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!