Él közületek valaki Németországban? Mesélnél róla?
Én Németországna élek, már lassan 2 éve.
A beilleszkedés nem a legkönnyebb, mert az emberek elég távolságtartóak, de rengeteg a külföldi és Ök nagyon rendesek. Inkább azt nehéz feldolgozni, hogy az ember messze van a szeretteitöl és bizony a barátok is lemozsolódnak egy idö után, itt keletkezik egy kis ür, de idövel az is elmúlik.
A boltokban minden ugyan annyiba kerül, mint otthon, söt sokminden olcsóbb is. A szolgáltatások például fodrász két háromszor többe kerül mint otthon. Az utazás sem olcsó, kocsival olcsóbb, de legalább van színvonala.
A közbiztonság, ami számomra fontos messzemenöen jobb mint otthon volt, itt az udvarról nem lopják el a gépeket, bicikliket és az sem szokás, hogy az ajtókat kulcsra zárják.
Így nagyjából, hirtelen ennyi, ha érdekel még valami, akkor kérdezz nyugodtan.
Én "csak"dolgozok Németországban de szeretek itt "élni"
Mind igaz amit előttem leírtak.
Én is itt élek a családommal.
Az élet messze jobb mint Magyarországon, jobb a kereset is, az élelmiszerek olcsók, a technikai eszközök is.
A németekre is valamennyire igazak a sztereotípiák.
Nem valami barátságosak szinte a legtöbbnek elege van a külföldiekből, talán az a szerencse,h a magyarokat azért szeretik ( rögtön mondják,h gulasch, balaton, stb)
A közlekedés is profi ha autód van nagyon könnyü közlekedni jók az utak, a parkolás nem a legegyszerübb egymás hegyén hátán lehet csak parkolni, és keményen ellenőriznek, és büntetnek.
A kajájuk csapnivaló currywurst + pommes (sült krumpli), bécsi szelet + pommes+ salat+ majonéz.
Vasárnap nincsenek nyitva a boltok mindenki a családdal van kirándulnak stb.
Nagyon sok külföldi van szinte meglepődők ha lehet látni echte németet.
Sok a török, muszlimok, arab, szinte minden faj megtalálható.
Ha valamit még szeretnél tudni, jelezd!
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!