Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Él közületek valaki Németorszá...

Él közületek valaki Németországban? Mesélnél róla?

Figyelt kérdés
Igazából minden érdekelne. Én is Németországban szeretnék majd diploma után élni. Nehéz volt a beilleszkedés?
2011. jan. 1. 16:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne ez, 2-3 hónapon belül szeretnék kiköltözni Németországba.
2011. jan. 1. 16:17
 2/7 anonim válasza:
családi kapcsolatok...?
2011. jan. 1. 16:27
 3/7 anonim válasza:
Én nem élek ott, de jó a csoki és a tej
2011. jan. 1. 16:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Én Németországna élek, már lassan 2 éve.

A beilleszkedés nem a legkönnyebb, mert az emberek elég távolságtartóak, de rengeteg a külföldi és Ök nagyon rendesek. Inkább azt nehéz feldolgozni, hogy az ember messze van a szeretteitöl és bizony a barátok is lemozsolódnak egy idö után, itt keletkezik egy kis ür, de idövel az is elmúlik.

A boltokban minden ugyan annyiba kerül, mint otthon, söt sokminden olcsóbb is. A szolgáltatások például fodrász két háromszor többe kerül mint otthon. Az utazás sem olcsó, kocsival olcsóbb, de legalább van színvonala.

A közbiztonság, ami számomra fontos messzemenöen jobb mint otthon volt, itt az udvarról nem lopják el a gépeket, bicikliket és az sem szokás, hogy az ajtókat kulcsra zárják.

Így nagyjából, hirtelen ennyi, ha érdekel még valami, akkor kérdezz nyugodtan.

2011. jan. 1. 16:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Aki kint van az már letette az Állam vizsgát?
2011. jan. 1. 16:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Én "csak"dolgozok Németországban de szeretek itt "élni"

Mind igaz amit előttem leírtak.

2011. jan. 3. 11:07
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is itt élek a családommal.

Az élet messze jobb mint Magyarországon, jobb a kereset is, az élelmiszerek olcsók, a technikai eszközök is.

A németekre is valamennyire igazak a sztereotípiák.

Nem valami barátságosak szinte a legtöbbnek elege van a külföldiekből, talán az a szerencse,h a magyarokat azért szeretik ( rögtön mondják,h gulasch, balaton, stb)

A közlekedés is profi ha autód van nagyon könnyü közlekedni jók az utak, a parkolás nem a legegyszerübb egymás hegyén hátán lehet csak parkolni, és keményen ellenőriznek, és büntetnek.

A kajájuk csapnivaló currywurst + pommes (sült krumpli), bécsi szelet + pommes+ salat+ majonéz.

Vasárnap nincsenek nyitva a boltok mindenki a családdal van kirándulnak stb.

Nagyon sok külföldi van szinte meglepődők ha lehet látni echte németet.

Sok a török, muszlimok, arab, szinte minden faj megtalálható.

Ha valamit még szeretnél tudni, jelezd!

23/L

2011. jan. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!