Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Átlag 4 hónapon belül elhelyez...

Átlag 4 hónapon belül elhelyezkedni (diplomával)?

Figyelt kérdés

Megjelent egy cikk a Metropolban, meg máshol is, hogy TTK-s diplomával lehet a leglassabban elhelyezkedni, átlag 4 hónap valamennyi.

Az összes diploma átlaga 3,8 volt vagy hogy.

Azt hittem, hogy napirendre fogok tudni térni a cikk felett. De nem.

Olvasgatva itt is a kérdéseket, más fórumokban a hozzászólásokat; Metropol-ban a beküldött leveket; beszélgetve emberekkel; mások sorsát hallva...

Ez a 4 hónap nagyon optimista becslés, vagy belevették a szakmán kívül elhelyezkedést is, de úgy is túl optimista!!!

Én úgy érzékelem, hogy csak orvosi, állatorvosi, néhány egészségügyi és a hagyományos mérnöki diplomákkal lehet csak 4 hónapon belüli elhelyezkedni.

A többivel minimum fél év.

A legbüfébb diplomákkal pedig 1-1,5-2 évig próbálnak elhelyezkedni az emberek, utána feladják a reményt. 1-1,5 év alatt, ismerős segítségével el tudnak helyezkedni NEM szakmában, vagy átképzik magukat OKJ-n, tanfolyamon.

Ezt tapasztalom...

Szerintetek is irreális a Metropol cikke a 4 hónapról?

2013. jan. 20. 17:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Na jó szerintem ellentmondásos voltam annál a résznél, hogy hogyan lehet elhelyezkedni nem szakmában.

Szóval vannak ismerőseim, akik munkanélküliek (vagy azok voltak 3 évig), mindenféle szakmával vagy anélkül. Probléma az volt tapasztalatom szerint, hogy "idősek" (50 körül), és hogy nem tudnak nyelvet.

Ebből nekem az jött le, hogy ha valaki fiatal és tud nyelvet, sokkal nagyobb az esélye. Főleg mert sok helyen nem nézik, milyen a papír, amit visz, csak legyen.

Ez az optimista rész.

A pesszimista az, hogy "élőben" történő beszélgetéseim során és fórumok alapján is az jött le, hogy hiába vagy fiatal, és hiába tudsz nyelvet, ha nem piacképes a diplomád, szenvedni fogsz. Lehet, hogy másfél évig szenvedsz, majd egy ismerős visz be iratmegsemmisítő készülékbe a papírt beletömködni és a gombot megnyomni.

Na az előbb ez az, amit nem jól írtam le, és ellentmondásos lett szerintem.

2013. jan. 20. 23:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én friss diplomával - nem titok, bölcsészkar volt, kereskedelmi szakiránnyal -, két nyelv ismeretével (angol+francia) 8 hónapig kerestem állást. Végül olyan helyen dolgozom, ahol nem használják ki a képességeimet és a tudásomat, a fizetésem nagyjából minimálbér, és a légkör nyomasztó (családi vállalkozás). Lehet Pesten több esélyem lett volna, de így az ország nyugati felében, sem lehetett volna okom a panaszra. Nekem így sikerült. Most is állást keresek munka mellett, de nem igazán van lehetőség:(
2013. jan. 21. 16:41
 13/14 anonim ***** válasza:
A német francia orosz holland a keresett nyelv mostanság. Legalábbis nekem így jön le. Az angollal kitörölheted.. Én nem jól beszélem ezt se, nincs egyszerűen nyelvérzékem de azért bizakodom. A gazdaságisoknál, infón nagyon jó viszont a nyelvtudás. Hát majd látjuk hogy alakul. Én most tervezem felfrissíteni a nyelvtudásom, hátha. De felsőfokig a büdös életbe nem tolom fel, szóval ennyi :S és még rengetegen vagyunk így ezzel sajnos.
2013. jan. 21. 17:19
 14/14 A kérdező kommentje:

Nekem angolból a következő lépcső a felsőfok, németből a közép. Plusz szaknyelvet kell tanulnunk, utána két tárgyat angolul teljesítenünk.

Nekem is rossza nyelvérzékem.

Míg a volt osztályomból tömegesen érettségiztek előrehozottan ötösre, majd azt követő nyáron nyelvvizsgáztak úgy, hogy figyeltek órán, tz-re néha tanulgattak, megnéztek egy-két filmet angolul, és TALÁN gyakoroltak a nyelvvizsgára.

Addig én végiggyakoroltam az összes régebbi feladatsort középszinten + ezen felül gyakorlókönyvek + az emelt szintűek nagy része. Telc nyelvvizsga gyakorlókönyvet végigcsináltam. Különtanárhoz jártam. A szavakat magoltam, mert a szókincsem húzta fel az iskolai tz-ket (ugyanis hiába tudtam a nyelvtant, attól még se a tz, se az érettségi nyelvtani feladatait nem tudtam megoldani, ahhoz plusz logika is kell).

Így sikerült nekem is az előrehozott ötös meg utána nyáron a nyelvvizsga.

Most meg, mint említettem, jön a felsőfok meg még egy nyelvből a közép.

Munkahely az meg majd kell.

2013. jan. 21. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!