Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen diplomával / tudással...

Milyen diplomával / tudással könnyű elhelyezkedni manapság? Illete pl.10 év múlva?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy már informatikus diplomával is nehéz az elhelyezkedés. Mérnökre van kereslet? Orvos? Közgazdász? Mire érdemes specializálódni? Én most jelentkeztem fizikusnak mert a csillagászat érdekel.
2012. márc. 9. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Mérnök és orvos mindig kelleni fog.
2012. márc. 9. 14:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Mérnökből sem mindegy mi, gépészmérnökre, villamosmérnökre van kereslet, környezetmérnökre szinte egyáltalán nincsen, építészmérnök, építőmérnök most nem megy az építőipar pangása miatt, vegyészmérnök átlagos, talán el lehet helyezkedni vele.

Informatikusként az tud elhelyezkedni, aki überkocka vagy sok év gyakorlata van, az átlag pályakezdőnek alig van esélye. Orvosok könnyen elhelyezkednek, de itthon keveset keresnek.

És ami lényeges, fizika szakkal, hacsak nem a BME mérnök-fizikus, versenyszférában nem sok esélyed van Magyarországon, vagy nagyon jó tanuló leszel, és maradsz PHD-re, majd oktató-kutató leszel, vagy felveszel hozzá egy másik szakot és tanárnak mész, fizikatanárból hatalmas hiány lesz 10-20 éven belül.

2012. márc. 9. 22:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát Szegedre jelentkeztem sima fizika szakra, a mérnökösködés soha nem érdekelt, és nem is fog :) Nem tudom, kár hogy ennyire rossz a helyzet, hogy csak mérnök + orvos tud elhelyezkedni. Orovsból sem mindegy hogy milyen lp. fogorvos kihalálsos alapon működik szinte. Sebészre sincs annyira szükség. Lassan oda megy vissza a világ hogy mindenki mehet lapátolni meg növényt ültetni.
2012. márc. 9. 22:52
 4/4 anonim válasza:
Ha Szegedre mész ott viheted valamire fizikával építeni fogják a lézerközpontot.
2012. márc. 15. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!