Ki hogyan él ebben a válságos időben?
Mire jut ,mire nem?
Mellékesen kérdezem tudja-e valaki miért keresünk átlagosan ilyen keveset? Kapitalizmus?
Miért keresünk ilyen keveset ?
A mindenkori kormány ( akár MSZP akár Fidesz ) pontosan tudja, hogy hol van a nép tűréshatára. Sajnos a magyarok tűréshatára nagyon magasan van. Úgy is mondhatom, balf.sz egy nép vagyunk. Nekünk több száz éve csak a rabiga jut és nem tudjuk lerázni.
Úgy képzeld el, hogy annak idején volt egy nagy buksza, nevezzük ezt államkasszának, amiből mindenki részesülhetett, akár dolgozott, akár nem, akár semmi szükség nem volt a munkájára, akár nem. Így mindenkinek jutott, de kevesebb.
Most meg megintcsak van az a nagy buksza, de már nem is olyan nagy, mert sokan adót csalnak, na, és most abból csak az részesülhet, aki dolgozik. Így nyilván annak több jut, aki részesül benne, mert már nem kell mindenkinek adni.
Persze az érem másik oldala meg az, hogy akinek nem jut belőle, az meg éhen is dögölhet.
Én konkrétan csak a számlákra és táplálkozásra költök, másra nem igazán marad tőke. Körülöttem mindenki hónapról hónapra él, kilátástalan a helyzet. Akinek több pénze van, vagy külföldön dolgozik, esetleg cége van, vagy pedig nagy simlis.
Az oka? Nagyon egyszerű. Bér-rabszolgaság. Mivel az EU után elárasztottak minket az agyon támogatott nyugati termékek potom pénzekért, a magyar gazdaságot jól gyomorszájon rúgták. Utána jött az, hogy sorra kezdtek el bezárni a gyárak, kezdtek tönkremenni a cégek, a termelők, mindenki. Jelenleg már olyan szinten szarért hugyért hajlandó a magyar dolgozni, hogy a kínai megtapsolja.
Megoldás? Rengeteg megoldás lenne, de szerintetek aki ül a magyar nemzet nyakán, azt érdekli az emberek sorsa? Megkapja a másfél millás fizut, autót, lakást; vannak befektetései, kap jattot. Lehet hogy a korrupcióból egyes politikusaink többet kapnak, mint a fizetése... és akkor nem beszéltem az álláshalmozókról. Ők egyszerre papíron 8-10 ember munkáját látják el, borsos pénzekért.
Fegyveres lázadás kizárva, mivel egymást rángatjuk vissza. A rendőr meg a katona sem gondol bele, hogy csak egyszer kéne meglépni, sokkal jobb lenne. Nem, ő fél attól hogy kirúgják, ha nem fordul a lázongó ellen. Békés tüntetések... "ha megunják úgyis hazamennek". Kizárod a gazdaságot és a politikát? Saját kis világot hozol létre, belpiaccal, saját valutával? Élvezd az adóhatóságot és barátait.
Tudom, depressziós vagyok de az egyetlen megoldás, hogy fellógatom magam a gerendára és nyugszom békében. Más lehetőséget nem látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!