Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek annak, ha a felmondási időben egyszerűen csak nem megyek be?

Figyelt kérdés
Valószínű, hogy megtudom beszélni a főnökömmel, de azért még is. Lehet, hogy kapok egy lehetőséget elutazni, amit mindenképpen kiakarok használni. Viszont mire megtudom az eredményt hogy tényleg mehetek-e, nem lesz idő normálisan befejezni a felmondási időt, mert az már belelóg az utazásba, de az időpontot meg nem tudom befolyásolni. Nem akarok genya lenni, de se itt maradni, se lemaradni nem akarok. Ugyanakkor kérdés, hogy ha majd visszajövök és megint elkezdek munkát keresni esetleg itthon, akkor biztos gáz lesz ha referenciát kérnek... Az én munkáimat, elég könnyen át tudják venni, nem rég kezdtem, semmi bonyolult nincs benne.
2012. nov. 30. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Beperel es jó sokat fizethetsz neki.
2012. nov. 30. 21:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez jogellenes munkaviszony megszüntetésnek számít, ami azt vonja maga után, hogy az irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget köteles vagy megfizetni a munkáltatód részére.

Jobb lenne megbeszélni azt, hogy a munkáltató készüljön fel erre a dologra, és abban az időpontban, amikor kéred szüntesse meg a munkaviszonyodat úgy, hogy nem tart igényt a felmondási időre. Tehát nem annak ledolgozására, hanem magára a felmondási idő intézményére sem. Ez lenne a legtisztább, főleg ha úgy érzed, meg tudod beszélni a főnököddel.

2012. dec. 1. 06:20
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

A felmondási idő felét el szokták engedni általában. Nekem az egészet elengedték :)

Beszéld meg a főnököddel.

2012. dec. 1. 06:31
 4/6 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem akarom ezt a lépést megtenni. Szeretem ezt a helyet és nem akarok hülyét csinálni magamból, de egy dolog, hogy úgy érzem megengedik, egy másik pedig, hogy ez tényleg így is lesz. Ha pedig nem engedik meg, akkor valószínűleg belecsúszik az utazás időpontja, a felmondási időbe.

Az utolsó két hetet akkor kötelesek kiadni, ha ők mondtak fel, mert téged akkor váratlanul ér és hogy legyen időd munkát találni. Ha viszont meg te mondasz fel, akkor kérhetik a teljes idő letöltését, mondván, hogy úgy is elrendezted a dolgaidat már.

2012. dec. 1. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
60%
Mondj fel korábban
2012. dec. 2. 06:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Mekkora ötlet, vajon ez eddig miért nem jutott eszembe... -.-
2012. dec. 2. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!