Van itt olyan, aki hasonlóan nehezen viseli az au pairséget, mint én? Egyszerűen nem bírom ki.
Csak 4 hónapra jöttem ki Németországba, most vagyok kint 3 hete, de egyszerűen nem bírom lelkileg. Nagyon rendes a családom, akikhez kerültem, de iszonyatos honvágyam van. Csak arra tudok gondolni, hogy mikor megyek haza. Visszaszámolom a napokat, minden nap végén örülök, hogy ismét eltelt egy nap.
Viszont muszáj kibírnom a pénz miatt, mert otthon a munkanélküliség vár. Van valaki hasonló helyzetben? Csak jólesne, ha valaki megértene, mert esetleg ugyanazt élné át mint én.
Szia!
Én majd jövőre szeretnék kimenni, mert most még tanulni fogok. Pár hónapja ki akartam menni most rögtön, szintén az itthoni munkanélküliség miatt, illetve hát nem akartam, de muszájnak éreztem. Végül a gyávaságom győzött, meg a szerelem itthon tart. De most már olyan szinten szarnak látom az itthoni helyzetet, hogy érveltem az au pairkedés mellett, és már komolyan elvágyom innen, habár én is csak fél évet tervezek előre, aztán ki tudja, mi lesz. Szóval hogy ne érezzem úgy, hogy lopom a napot, megyek okj-ra áprilistól, egy év múlva meglesz a szakmám, és utána megyek ki.
Az én érveim:
- Szerintem tök menő dolog külföldön dolgozni, ez egy óriási tapasztalat, és kevesen vállalják be.
- Elmesélheted majd, milyen világlátott, bevállalós vagy. :)
- Tanulod a nyelvet addig is.
- Beleírhatod majd az önéletrajzodba.
- Önállósulsz egy kicsit.
Ellenérvek:
- ?
Gondolj bele, milyen lenne, ha nem bírnád ki. Ugyan hazajönnél, itt lennél a családoddal, de elégedett lennél? Örülj, hogy találtál olyan családot, ahol nem évekig akarják, hogy maradj. Itthon nem tudnád olyan tartalmasan és hasznosan eltölteni az időd, mint ott kint. Gondolj arra, mit fogsz majd csinálni a pénzeddel, irkálj listát. Például hogy majd szaktanfolyamra mész, jogsit szerzel, fodrászhoz mész, veszel új ruhákat, stb, a családod megvár, és büszkék lesznek rád, ők is elmesélhetik majd, hogy milyen ügyes voltál. :) Bennem ez tartaná a lelket, azt hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!