Vályogházak miért nem értékesek a mai válságos időben? Gyep helyett ismét konyhakertek! A gasztronómia divattá vált, s tudatosabban keressük a friss, biztonságos, hazai zöldséget, gyümölcsöt.
Én laktam vályogházban, nyáron ugyanúgy felmelegedett, télen meg hideg volt, ha nem fűtöttük kellőképpen.
Igazi régi típusú volt, utáltam, az apró ablakai miatt.
Élelmiszer válság nincsen ,csak pénz nincs az élelmiszere!
Tegnap este a tévében azt mondta a Szegedi polgármester Botka László, hogy az önkormányzatnak nem feladata a munkahely teremtés!
Azta... Na, majd mondom a sógornőmnek, ha találkozunk. Annyira odavan Botkáért...
Kíváncsi leszek még mindig ez lesz-e a véleménye.
Hát a vályogházak azért nem mert benne van a nevében a baja! :)
Mielőtt valami vályogfan nekem esne van úgyhogy tudom miről van szó.
Ha elég vastagok a falak, meg a plafon aránylag be van taknyolva malajjal akkor tényleg nyáron kellemesen hűvös a melegben. Ha nem akkor ugyanúgy ki lehet fagyni a télen belőle, nyáron meg meglehet sülni benne.
Régen meg nem volt divat normális alapot csinálni alájuk, igaz ha úgy hozta a szerencse akkor egy részük még most is áll. De ha nagyon levizesedik, főleg valami nagyon vizes idő után az betehet neki rendesen!
Szóval én nem favorizálom a vályogot. Jó abban az időben nem volt más......
Vályog helyett én a vertfalra szavazok, azokat általában jobban megépítették. Egyébként persze munkás, és pl. az alföldön tuti nem vennék földházat, elég ha csak egyszer rogyasztja meg az ár- vagy belvíz.
A konyhakerttel meg az a helyzet, hogy nem éri meg. A mostani aszályos nyarakon annyi vizet kilocsolsz, hogy árban ugyanott vagy, mintha megvennéd, viszont rengeteget dolgoztál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!