Kezdőoldal » Otthon » Kert » Vályogházak miért nem értékese...

Tisztesség kérdése:

Vályogházak miért nem értékesek a mai válságos időben? Gyep helyett ismét konyhakertek! A gasztronómia divattá vált, s tudatosabban keressük a friss, biztonságos, hazai zöldséget, gyümölcsöt.

Figyelt kérdés
Akadnak olyanok is, akik kifejezetten vályogházakra vágynak. Az ő érvük egyébként az a vályogházak mellett, hogy míg nyáron kellemesen hűvösek, addig télen melegek, vagy legalábbis viszonylag olcsó fűteni őket. Ha pedig vizesednek, azt szerinte most már a modern technológia adta lehetőségekkel meg lehet oldani.

2012. dec. 22. 18:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

biztosítónál dolgozok. az alap nélküli vályogházakra nem kötünk biztit. ha van alapja, akkor is kimegy a kockázatelbíráló, és még úgy sem tuti, h vállaljuk.

már ezer más technológia van, ami modernebb, kényelmesebb, takarékosabb. passzív ház és hasonlók.

nekem az sokkal szimpibb, és annak a kertjében is lehet termelni konyhakerti dolgokat.

2012. dec. 22. 21:09
 12/15 anonim ***** válasza:
38%
Vályogfan azért nem vagyok de a házam egyharmada abból van. Utólag saját kezűleg alapoztam és szigeteltem alá.Semmi baja olyan mint az új. Nyáron hűvös de ha 40 fok van 1 hétig az is átmelegszik mint minden ház.És télen ha nem fűt az ember ugyanúgy kihűlik.De azért nem kell leócsárolni ha mindenki megcsinálná úgy mint én akkor senkinek nem az omladozó vakolat és vizes fal jutna a vájogházról eszébe.A másik a gyep akinek nagy területe van és csak füvet nyír az egyedül a lustaság számlájára írható.Én nem tudnék olyan gazdag lenni hogy ne legyen a kertemben gyümölcsfa és min. pár paradicsom.Az én kertem teljesen ki van használva mindíg be van vetve.A gasztronómiáról annyit hogy amíg az emberek ilyen szegények inkább veszik az Anktarktiszon termett görögdinnyét mint a hazait ha az olcsóbb.
2012. dec. 23. 10:34
 13/15 anonim ***** válasza:
A konyhakert???? Az államnak az a biznisz, ha megveszed 27%-os áfával. Azért tenyésztik a navajonkiket segélyen, hogy ne termeljél magadnak.
2012. dec. 26. 13:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is vályog építésű házban lakom!Mint tudjuk a vályognak gyenge a hőszigetelése!A hőtároló képessége a nagy,nem összekeverendő egymással!Ha nem hiszitek,hogy rossz a hőszigetelése,akkor mondom!Nálam minden évben a 90nm-es házban 18-19 fok mellett,jól szigetelt ablakokkal elmegy a fűtésre(földgázzal fűtök)kb.félmillió forint!A szüleim viszont könnyűszerkezetes házban laknak ott télen sokkal egyenletesebb a hőmérséklet,mint nálam.Viszont nyáron az enyém a jobb,igaz egy idő után ez is átmelegedik,de akkor már jönni szokott egy vihar,és újra jó.Tehát összefoglalva a vályogházaknak nyáron van nagy előnyük.És még egy minél jobb hőszigetelő egy anyag,annál kisebb a hőtároló képessége,és ez igaz fordítva is!Ha végképp nem hisztek nekem,akkor olvasgassatok a neten erről cikkeket!
2013. ápr. 13. 22:35
 15/15 anonim ***** válasza:

"A másik a gyep akinek nagy területe van és csak füvet nyír az egyedül a lustaság számlájára írható."

Sok munka van azzal is: fűmag elvetése, időnként újrafüvesítés ahol kell, locsolás, és a nyírás sem pár perces munka. Tényleg állati lusta embereknek való. Sok időt igényel ez is, mint a konyhakert. Vannak, akik nemcsak veteményest akarnak látni mindenhol a telkükön, meg látástól vakulásig gazolni az ágyások között, ősztől tavaszig meg bámulni a nagy semmit. Lehet hogy a gyepesítés nem olyan hasznos mint a konyhakert, de legalább akkora örömforrás, ha nem sokkal nagyobb esztétikailag, mert a zöldfelület megnyugtat. Nem véletlenül népszerű. Nagy telken meg elég egy kicsi veteményes is önellátásra.

2013. okt. 15. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!