Hogyan tudod megállni, hogy el ne nevesd magad amikor az interjún azt ecsetelik, hogy a multinál fontos hogy a dolgozójának jó legyen?
Minden multi leírja a asaját cégéről, hogy nagyon fontos nekik a dolgozójuk jó élete, hogy hosszú távon legyen náluk és ők valóban jól bánjanak az alkalmazottakkal, közben minden ki tudja hogy ennek az ellenkezője igaz.
A TV ügyvédjében számtalanszor meséli a zokogó kirúgott alkalmazott, hogy nem fizeték ki a végkielégítését és ügyvédjük jelenlétében rúgatták ki, hogy ne tudjon lépni. És még a többit nem is említettem.
Mivel nem alkalmazott vagyok nem tudhatom hogyan viselkednék állásinterjún, de vitatkoznék az alapfelállással (miszerint "mindenki tudja, hogy ennek az ellenkezője igaz").
Igenis fontos a multinak az alkalmazottja well-being-je. Az más kérdés, hogy ő jó eséllyel mást gondol arról, hogy ez mit takar mint a munkavállaló maga (ez még nem jelenti azt, hogy a munkavállalónak van igaza).
Emellett valószínűleg arra is találnál "számtalan" példát (ha keresnél), hogy mennyivel jobb egy multinál dolgozni, mint egy kis cégnél (sok esetben jobb fizetés rendesen bejelentve, jobb munkakörülmény, tanulható vállalati kultúra) illetve hogy egy multi esetenként hogy figyel a vállalati morálra szemben kisebb, munkakultúra nélküli cégekkel.
A TV ügyvédje kiragadott példái meg nem túl hiteles források (ne érts félre: lehet, hogy megtörténtek, akár az is, hogy pont úgy ahogy elmondják, de ezek csak kiragadott példák, az "átlag"-hoz jó eséllyel nem sok közük van).
(Egy kis cég vezetője vagyok.)
Egyáltalán nem úgy van, hogy az ellenkezője lenne igaz. Én már több, mint 10 éve dolgozom multinál, és mindenhol azt láttam, hogy segítik a dolgozókat, egyrészt a magasabb fizetéssel, juttatási csomagokkal, képzésekkel, rugalmassággal. Én sem tartanék most a jelenlegi életszínvonalamon, ha nem mentem volna el ilyen helyre dolgozni.
Persze nálunk is voltak, vannak olyanok, akik visszaélnek a helyzettel, őket gyorsan el szoktuk távolítani, de akik felfogják, hogy a hosszútávú együttműködés mindkét fél érdeke, azokkal igenis jól bánunk és nincs rájuk panasz sem.
Segítik egymást a fejlődésben?Na ne vicceljünk már.....
Amikor szintet léphettem volna,jelentős fizetés növekedéssel,a saját főnököm tagadta meg,mert jól dolgozom......Na onnantól nem is dolgoztam neki jól...
egyszerűen csak bólogatsz, és kis mosolyal még szimpatikus is leszel nekik
ezeken túl kell lenni, mert amíg ott dolgozol addig még sok ilyen ömlengést fogsz kapni tőlük
multinál dolgozom, de ezek olyan szinten nyalják a saját seggüket, miközben mosolyognak rád egy "ugye milyen f@sza minden?" tekintettel, hogy hányingerem van tőlük, és még pénzt is ölnek ebbe a rakás sz@raba, ahelyett, hogy a fiztést emelné meg végre
több éve nincs fizetésemelés, de kifogás mindig van
mikor a csinált "válság" volt akkor nem szólt senki mikor bejelentették, hogy most nekünk is roszabb lesz, elvesznek a cafeteriából, amit az amúgy is kevés fizu mellé adnak, aztán mikor jobb lett a helyzet visszaadták, a cégnek ível fel a bevétele
azt gondolná az ember, na most mi is jól járunk kicsit, mert a belünket kidolgoztuk annyit túlóráztunk
egy LÓF@SZT, semmit nem adott, még nyereségrészesedésből is csökkentve kaptunk amit kidumált (ez lene nálunk a 13. havi, de egy negyed havi sem volt)
szóval ugyanúgy kommunikálnak ezeke a rohadt multik, mint a kormány, mást mond, és mást tesz, miközben neked azt akarja elhitetni, hogy milyen f@sza minden, de közben egyre kevesebbet keresel
ez a nagy kommunikáció a dolgozók jólétéről egy nagy nulla, konkrétan van egy "programjuk", de lesz@rják neked tetszik e, de mindenképp vigyorogj hozzá, mert akkor vagy jó dolgozó...hányinger
azt konkrétan kerek-perec megmondták, ha itt szakszervezet lesz akkor a cég elmegy az országból, aminek sztem már nem sok idő kell, mert már ázsiban kész az új gyáregység, tehát mindegy, hogy van e szakszervezet vagy nincs
3$-os órabérért dolgozunk szemben az ázsiai 2$-al, a rohadt amcsiknál meg 23$ az órabér, nincs itt miről beszélni, 3$-ért nem fogod elhinni ezt a maszlagot soha, max ha sík hülye valaki, vagy szétitta az agyát
soha nem dolgoztam még egy ilyen aljas, kétszínű céggnél, mint a multi
remélem nemsoká megszabadulhatok tőlük is, meg a hasonszőrű agyarországtól is
becsületes normális munkával nem így kellene élni sehol, de itt esélyed nincs normálisan élni, mert csak lehúznak minden évben, ezért kell innen elmenni oda ahol megbecsülik ha valaki normálisan áll a munkához, akármit is csinál
Ilyenkor kell azt csinálni, hogy azt mondod, hogy ugye viccelnek? És otthagyni őket.
Persze, ha nagyon ott akarsz dolgozni, akkor ne tedd, de nagyon bírom az olyanokat, akik felállnak interjú közben, hogy kösz ezt én nem akarom.
Nekem a főnököm mondta ezt az interjún, hogy neki személyesen fontos, hogy jól érezzék magukat a munkatársai. Fél éve dolgozom mellette, tényleg odafigyel. Csapatépítőket szervez, ha valaki rosszkedvűnek vagy betegnek tűnik, megkérdezi hogy van. Támogatja a továbbtanulási ambíciókat (tanulmányi szerződéssel, csak az elszántságot kell, hogy lássa).
Születésnapokon ő rohan elsőként egy doboz bonbonnal. De alapvetően egy kedves, szerethető személyiség, nem is hallottam még róla rosszat, mióta itt dolgozom.
Az ő felettese, a "nagyfőnök" kevésbé vegyül, de azért ő is figyel az alkalmazottaira (kb 2-300 ember tartozik alá). Ha valaki teherbe esik, kőkeményen megtartják a helyét, határozott időre vesznek fel helyettest és akármikor visszajöhet.
Az alapfizetés is jó, a juttatások is.
Nemrég jártam egyébként úgy, hogy munkaidőben beütött egy fogfájás, eléggé szenvedő fejem lehetett. Főnököm kérdezte, hogy mi baj van, mondtam, hogy bocs, de iszonyúan fáj a fogam. Kérdezte, hogy rendel-e most a fogorvosom. Nem. Oké, itt az övé, most azonnal menjek oda hozzá, hagyjam a fenébe a munkidőt, így úgysem vagyok munkaképes. Nem vontak le semmit, munkaidőnek számított az is, hogy fogorvosnál ültem. Este küldött egy sms-t, hogy mi újság, jobban vagyok-e, sikerült-e megoldani.
Szóval az ő részéről nem volt duma, valóban odafigyelnek a dolgozókra.
A nagyfőnöknek volt egy közvetlen munkatársa, akit a problémás személyisége miatt eltávolított a pozícióból. Viszont tudta, hogy családi/anyagi problémái vannak, így nem rúgta ki teljesen, hanem áthelyeztette a cégen belül máshová - messzebb magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!