Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Középsuli alatt érdemes...

Középsuli alatt érdemes diákmunkára mennem?

Figyelt kérdés

Eddig még nem dolgoztam, most viszont szeretnék, csak egy-két dolog nem teljesen világos. Suliban kb du. 2-5 óráig végzek, hétvége is jó lenne. Hétköznap 5 után tudnék menni. Milyen munkák vannak ebben az időben?(Pestre fél óra beutazni)

A másik, hogy szerintetek megéri dolgozni, mert itt az érettségi májusban, és jól szeretném megcsinálni. Habár munka nélkül se tanulok valami sokat, és jó tanuló vagyok.

Azok is mesélhetnek, akik középiskola alatt dolgoztak, arról, hogy nekik milyen volt, hogy oldották meg. Szívesen várok minden választ ami ide kapcsolódik:) 18f

2012. dec. 23. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha ebben a tanévben érettségizel akkor ne dolgoz már, hanem készülj az érettségire. Majd nyáron dolgozol, oké hogy most sem tanulsz sokat de akkor a munkába el is fáradsz és még annyit sem fogsz tanulni.
2012. dec. 23. 20:04
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is inkább most készülj az érettségire, sokkal fontosabb, mint az a néhány ezer forint.
2012. dec. 23. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod, hogy érdemes-e. Én gimi mellett szórólapoztam meg metro újságot osztogattam, mindkettőt heti néhány nap napi 2-3 órában. Nem volt belőle probléma, kitűnőre érettségiztem.

Viszont ha a beutazásnak plusz költsége van, akkor érdemes mérlegelni, hogy az összes befektetett idő, meg az utazási költség levonása után megmaradt pénzért érdemes-e dolgoznod. Például ha két órára tudnál menni, akkor keresnél egy ezrest, ennek elutazgatnád a felét, és bruttó 3 órád menne rá, azaz óránként 150 Ft-ot kapnál - na így nem éri meg.

2012. dec. 23. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:
36%
ne vedd el olyantól a munkát, akinek igazán szüksége van rá. ülj a seggeden az iskolában, úgyis fűtenek rád.
2012. dec. 23. 22:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem dolgoztam érettségi előtt, de belefért volna. De ez rajtad múlik, ha te úgy érzed, hogy anyagilag megéri neked, és nem megy a tanulás rovására, akkor vágj bele, mert a munka sohasem hátrány! Viszont abban az esetben, ha ez veszélyezteti az érettségidet, így a továbbtanulási esélyeidet, ne tedd!
2012. dec. 24. 09:35
 6/6 anonim válasza:
Soka mennek fiatalok középiskolásan,diákmunára suli mellet.válald be
2012. dec. 24. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!