Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnám motiválni magam?

Hogyan tudnám motiválni magam?

Figyelt kérdés

Januártól dolgozni fogok ez lesz az első munkahelyem, nos eddig elég link voltam, mert "megtehettem". Ha nem volt kedvem menni néha suliba akkor nem mentem és ehhez hasonló dolgokat engedtem meg magamnak, most már nyilván nem lehet ilyeneket csinálnom, mert ez munkahely, ha egy napot is linkeskedek kivágnak, mint macskát...

Hogyan tudatosítsam magamban, hogy felnőttem? Egyáltalán nem érzem magam 20 évesnek :(

Ti hogyan nőttetek fel a felelősségre?

2012. dec. 20. 14:44
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

:D Akárcsak magamat olvasnám LOL

Fontos hogy legyen miért dolgoznod, nekem már rendszerbe van foglalva mire rakok majd el mindenhónapban, és lehető leghamarabb megveszem

Én is Januártól fogok menni, ha jól megy minden

Na meg otthon nem lehet ingyen lenni, neked is rossz és aki eltart annak is, sulis évei alatt természetes ha nem jár be néha az ember, maximum kib*szik magával, de itt nem lehet mert cserélgetik az embereket, és ha látják szemét vagy, keresnek mást helyetted

Engem már a gondolat felvidít, hogy sokan még 25évesen is tanulnak, és függenek valakitől, mi meg már pénzt foghatunk a kezünkbe

20/F

2012. dec. 20. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, neked már sikerült valamennyire. Másoknak csak akkor sikerül, amikor már kivágták őket néhányszor, és korog a gyomruk. És vannak a menthetetlenek.
2012. dec. 20. 15:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Én sehogy. Ha nincs kedvem menni, akkor nem megyek, csak odaszólok, hogy ne várjanak.

Mondjuk ez kis cégnél van, a főnök is tudja, hogy annak semmi értelme, hogy bent ülök és egész nap nem csinálok semmi értelmeset. De olyan is szokott lenni, hogy szólok, hogy nem megyek, aztán ha mégis megjön a kedvem, akkor dolgozom otthonról.

Egyedül a határidőket kezelem pontosan, illetve rátartással vállalok bármit, hogy beleférjen egy-egy nap lazulás. Nekem ez többet ér, mintha eggyel több munkát csinálnék meg, a szabadságom fontosabb, mint az a kis plusz pénz.

2012. dec. 20. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Először is fegyelmet kell tanulnod. Ha meg akarod tartani az állásod, akkor a főnököd elvárásainak meg kell felelned. Kollégákkal érdemes jóba lenni, munkahelyfüggő hogy ez mennyire megvalósítható. Ott ahol riválist látnak a fiatal kollégában (pl. mert olcsóbban jobb munkát végez), ott szokás szemétkedni vele, ilyen esetben elég ha korrekt szakmai kapcsolatra törekedsz velük, nem kell velük haverkodni.
2012. dec. 20. 15:10
 5/7 A kérdező kommentje:

A munkahelyem nagyon tetszik és a kollégáim is szimpatikusak, próbanapjaimon kedvesek és segítőkészek voltak velem, ezzel nem lesz baj. A munka pedig elég laza, de a munkaidőt szigorúan veszik. Remélem bírom majd :)

Mire költöttétek a pénzetek eleinte?

2012. dec. 20. 15:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Én amikor 23 évesen elkezdtem dolgozni még otthon laktam. Öltözködésre, csajozásra, utazásokra, bútorokra költöttem, amit szüleim is helyeseltek. Technikai kütyükből viszont mindig csak olcsóbbakat vettem (most is), mert többségük 1-2 év alatt elamortizálódik
2012. dec. 20. 16:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha ez a kérdés már így megfogalmazódik benned, akkor nagyon jó úton vagy, szóval semmi probléma nem lesz veled. Azt tanácsolom, már az elején gondolj arra, h egyszer szeretnél egy saját lakást, szóval arra is rakj el egy kis pénzt.
2012. dec. 22. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!