Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is nehezen tud magabiztos...

Más is nehezen tud magabiztos lenni egy új munkahelyen, új munkakörben?

Figyelt kérdés

Nagyon kevés sajnos az önbizalmam, nagyon magamra veszem, ha hibázok valamiben. Ilyenkor mindig azt érzem, hogy nem is vagyok képes megoldani a munkám, mindig attól félek, hogy hibázni fogok újra. Biztos van ennek köze a sok negatívumhoz, ami a munkám során ért. Az első munkahelyemen kellett kb fél év- egy év, mire nem izgultam a munka előtt, és magabiztosan tudtam csinálni mindent. Ennyi idő alatt kiismertem a munkatársaim, tudtam ki milyen, meddig lehet vele elmenni, és mertem vissza szólni. De a legfontosabb, hogy önállóan tudtam dolgozni, nem kellett mindig kérdezni ez hogy van, az jó-e így stb.. Aztán sikerült a diplomámnak megfelelően elhelyezkedni, nagyon vártam az új melót, de nagyot csalódtam. Mindent kellett csinálni, csak a saját munkám nem, nem tanítottak be, csináljam magamtól mondták, majd a végén ugye jött, hogy ez nem jó így, nem így kellett volna stb... Ezek engem annyira megviseltek, annak ellenére, hogy tudtam végül is nem csak én tehetek róla, hogy azt éreztem nem tudom jól ellátni a feladatom. A kollégák sokszor elfordultak, nem értek rá, mikor segítséget kértem, nem is nagyon tudtam beilleszkedni. Aztán kb 10 hónap után terhes lettem, az a munka Gyed közben meg is szűnt. Most lehet van valami kilátásban, de ha rágondolok, megint gyomoridegem lesz, hogy nem fognak segíteni, flegmák, bunkók lesznek itt is velem. Én meg sajnos olyan típus vagyok, hogy hetekig őrlődöm egy problémán, és mindig "haza is hozom a gondokat"...

Más is van így? Ti hogy csináljátok, hogy magabiztosak legyetek, és ha bunkók, flegmák vagy rosszindulatúak veled, akkor elengedd a füled mellett?

Nem tartom magam béna és buta embernek, ha megmondják és megmutatják mi a dolgom, és tudom önállóan csinálni, akkor onnantól már nem érdekel, hogy valaki nem kedvel, vagy keresztbe tesz, de addig amíg ugye egy új munka miatt másokra vagyok utalva pár hónapig, inkább nem szólók vissza, és tűrök, mert volt már rá példa az előző munkahelyen, hogy ezért sokszor nem segítettetek, vagy "félre informáltak"...

2012. dec. 14. 11:54
 1/1 anonim válasza:
Szia! Ilyen gyakran előfordul sajnos ebben a világban már nem mindig lehet számtani a kollégákra. Inkább ne is várj segítséget. úgy fogd fel a dolgokat inkább, hogy tanultál a hibáidból, közelebb már jobban fog menni. Kell egy pár hónap mire igazán belejön az ember, tudni kell alkalamzkodni, elfogadni hogy a többiek ilyenek, és ne azt nézd hogy nem tudod megcsinálni hanem tanító jellegűként fogd fel a dolgot
2013. jan. 16. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!