Eszter919 kérdése:
4hónapra vettek fel egy munkahelyre, hétfőtől-péntekig kell dolgoznom. Hány nap szabadság jár?
Figyelt kérdés
Nos tehát az én kérdésem az, hogy szeptember elseje óta dolgozom egy általános iskolában, december 31-ig tart a szerződésem, nem is fogják meghosszabbítani, mert az sulinak nincs rá kerete, hogy fizessen. Hány nap szabadnapot vehetek ki az utolsó hónapomban? Előre is köszönöm a válaszokat, remélem valaki fog rá válaszolni!!2012. nov. 29. 17:08
11/19 A kérdező kommentje:
És az őszi szünettel mi a helyzet? azt nekem szabadságnak írják be?
2012. nov. 29. 19:26
12/19 anonim válasza:
Valószínűleg igen. De egyébként az iskolákban elég lazán kezelik az ilyesmit. Én pár évvel ezelőtt szeptembertől január közepéig helyettesítettem egy gyesen lévő tanárt, voltam a négy hónap alatt egyszer 10 napot a francia riviérán, egyszer meg öt napot Párizsban, meg voltam győződve (utolsó pillanatig sem találtak tanárt, és úgy vállaltam el, hogy nekem ezek már be voltak fizetve), hogy ezekre az időszakokra majd nem kapok fizut, és minden hónapban teljes havi fizetést kaptam. Jut eszembe, nekem akkor azt mondták, hogy nekem is jár a nyári szünet arányos része szabadságban, mert ugye a tanároknak teljesen más módon számolnak, ott nem évi 20 nap van. Vagyis nem 20 napot kell elosztani, hanem az összes tanítási szünet napját, az számít éves szabadságnak, annak az arányos rész jár.
13/19 anonim válasza:
Ez egy kicsit kusza lett, de remélem, érthető. :)
14/19 A kérdező kommentje:
Huhh hát ez most tényleg kicsit kusza lett, de akkor az a lényeg, hogy, ha a holnapi napot levesszük nekem, még maradt ugye 3 hetem, akkor van még 6 szabadnapom. Az viszont nekem még most sem tiszta, az őszi szünetben azt a 3 munkanapot nekem levonták szabadnapnak? akkor a 6-ból lejön 3, ugye? meg akkor most szombaton le lesz dolgozva a 24-e, és a 31-e?
2012. nov. 29. 19:39
15/19 A kérdező kommentje:
mert engem amúgy, mint pályakezdőt a munkaügyi által vettek fel, és ezt a 4 hónapot az önkormányzat fizeti nekem, és ha tovább foglalkoztatnának ebben az iskolában akkor a sulinak kellene fizetnie, amire ugye nincs pénze. és szerintem ezekkel a dolgokkal a sulinak el kell számolnia a felsőbb körökbe. és azért nem vagyok ezekben annyira biztos, a suliban viszont a titkárságon nem mondanak semmit se... -.-
2012. nov. 29. 19:47
16/19 anonim válasza:
Igen, az őszi szünet szabadság. Hétfő, kedd, szerda, három nap. Csütörtök ünnep, a pénteket meg ledolgoztad a következő szombaton.
17/19 A kérdező kommentje:
Akkor most ezeket összevetve, meg levéve az őszi szünetben lévő 3 napot, akkor decemberben a 27 és 28-a a munkanap, mert a 31-ét ledolgozzuk december 15-én. Akkor végül is ami van nekem 6 nap szabadság, abból lejön 5 eleve így. Tehát lényegében a mai nap amit kivettem az az egy nap a szabadságom?
2012. nov. 29. 20:05
18/19 anonim válasza:
7 napból lejön 4. Őszi szünet + a mai nap. Marad 3. A munkanap-áthelyezéseknek semmi közük a szabadsághoz, azt hagyd figyelmen kívül. Ha csak 27-28-ára kell 2 napot bent tartani, akkor addig kivehetsz még egyet. Korábban kezded a szünetet, vagy ahogy gondolod.
19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2012. nov. 30. 20:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!