Eszter919 kérdése:
4hónapra vettek fel egy munkahelyre, hétfőtől-péntekig kell dolgoznom. Hány nap szabadság jár?
Figyelt kérdés
Nos tehát az én kérdésem az, hogy szeptember elseje óta dolgozom egy általános iskolában, december 31-ig tart a szerződésem, nem is fogják meghosszabbítani, mert az sulinak nincs rá kerete, hogy fizessen. Hány nap szabadnapot vehetek ki az utolsó hónapomban? Előre is köszönöm a válaszokat, remélem valaki fog rá válaszolni!!2012. nov. 29. 17:08
1/19 anonim válasza:
Hány éves vagy?amúgy a hrportal.hu-n vagy szabi-kalkulátor, klikkelj rá.
2/19 A kérdező kommentje:
20éves vagyok, mindjárt megnézem amit írtál, köszi :)
2012. nov. 29. 19:03
3/19 anonim válasza:
Az éves szabadságod arányos része jár. Tehát ha például az életkorod alapján évi 24 nap szabadságod van, akkor havonta két nappal számolj, ami a 4 hónapra 8 nap. Ha eddig még egyetlen szabadnapot sem vettél ki, akkor ezt a 8 napot veheted ki decemberben. Ugyanakkor az iskolákban van téli szünet, vagyis az arra eső napokat eleve ki kell venned. Hogy az életkorod alapján mennyi az éves szabadság, azt sok helyen meg tudod nézni a neten, de itt is megmondom, ha leírod, hány éves vagy.
4/19 A kérdező kommentje:
na most megnéztem, azt tudtam, hogy egész évre 20nap van az én koromban, de azt viszont nem tudom, hogy utolsó hónapban vehetek e ki egyáltalán? mert most ahogy kiszámoltam azt írta: Összes éves szabadság
2012-11-29-ig:
0 nap
Most ez azt jelenti, hogy elvileg ki se vehetnék szabadnapot? mert az elég gáz, mert én pont mára vettem ki, most akkor azt hogy könyvelik el nekem? Nem igazán vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal :S
2012. nov. 29. 19:07
5/19 anonim válasza:
Valamit rosszul írtál be. Megnéztem neked, ugye a belépés ideje szeptember 1, 1982-ben születtél. Ezek szerint a 4 hónapra összesen 7 nap szabadság jár, amiből a mai napig 5-öt vehettél volna már ki.
6/19 A kérdező kommentje:
1991-ben születtem, decemberben
2012. nov. 29. 19:15
7/19 anonim válasza:
Bocsi, már számolni sem tudok. :D
8/19 anonim válasza:
Akkor meg 7 nap jön ki, amiből mostanáig 4-et vehettél ki. Vagyis neked van még a mostani egy napon kívül 6. Ebből a téli szünetre elvileg kettő fog kelleni, mert a többi belőle amúgy is munkaszüneti nap.
9/19 A kérdező kommentje:
Volt nekem egy őszi szünet is, ami lényegében 3 nap volt, mert a többi már egyébként is munkaszüneti nap volt. esetleg a hétvégéket nem kell beleszámolni vagy azok hétvégék és amúgy is munkaszüneti napok nekem?
2012. nov. 29. 19:21
10/19 anonim válasza:
Szabadság a munkanapokra jár. Vagyis ha van 5 nap szabadságod, az a valóságban a hétvégével együtt egy teljes hétnek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!