Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nehéz pénztárosnak lenni?

Nehéz pénztárosnak lenni?

Figyelt kérdés
Végzettség nélkül nehéz megtanulni? Milyenek a kasszák? Kiírja a visszajárót? Mik a szakma buktatói? Milyen feladatok vannak a pénztáron kívül? Mennyit lehet keresni? Van utalvány, stb. Mindez a COOP-ról érdekel, de más vélemény is.
2012. nov. 17. 18:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
74%
Kb. a hülye is megtanulhatja, ha tud összeadni és kivonni. Pénztárgép függő, hogy mit ír ki, de kb. 10 perc alatt fel lehet fogni, hogy megy a dolog.
2012. nov. 17. 19:38
 2/19 Csincsy ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy nehéz az elméleti része, de hidd el kedves első válaszoló, hogy van olyan hülye, aki nem képes megtanulni! :)

Egyébiránt meg egy dolog, hogy kiírja a gép a visszajárót, meg ha megtanulod, pofon egyszerű a dolog, de az anyagi felelősség nem kis dolog, 8 órában képben lenni, nem hibázni, különben ugrik a fizud, a fene tudja hány zsugor vizet áthúzni a leolvasó előtt... Jó pár kg-ot meg kell mozgatni, elviselni az idióta vásárlót, és ugyanúgy kedvesnek lenni vele, mint a normálissal. Ha rossz napod van, akkor is mosolyogj, hisz valószínűleg nem a vásárló tehet róla!

A COOP-ról konkrétan nem tudom, hogy működnek a kasszái, de bárhol is állsz pénztárba, figyelni kell. Plusz feladat kiszűrni a kiskorúakat, fiatalkorúakat, ha dohányterméket, vagy italt akarnak venni. Esetleg árufeltöltés, takarítás...

Szerintem ha ilyen munkát készülsz vállalni, ne a pénztárgép kezelésétől "félj", az lesz a legegyszerűbb az egészben! :)

2012. nov. 17. 20:13
 3/19 anonim ***** válasza:
68%
2.: aki ezt nem képes megtanulni, az valóban szellemileg visszamaradott képességű. Voltam már kasszában, igaz nem boltban, egyáltalán nem nagy eresztés. Vannak normálisan, de büdös parasztok is, de speciel nem egy pénztárossal volt dolgom, aki nem mosolygott, nyögve-nyelve köszönt csak vissza, mikor én udvarias voltam és ez tudod kit izgatott? Senkit. NEm az ő két szép szeméért mentem a boltba, hanem megvenni, amit kell. Pakolni meg kell egy keveset, de nehogy azt mondd, hogy majd minden 2. ember egy karton vizet cipel haza, amit neked kell a vonalkód lehúzásánál emelgetni. Azt azért aláírom, hogy 8 órában odakoncentrálni nem könnyű, de mutass egy akármilyen szakmát, ahol nem fárasztó a 8 óra.
2012. nov. 17. 20:27
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

hát én egyszer dolgoztam 16 évesen pénztárban hát nehéznek nem mondanám, inkább kockázatosnak ha ügyetlen vagy.

nekem első napon kb 11 ezer forint hiány jött ki.. le kellett dolgoznom. azóta elhatároztam hogy többet nem pénztárazok, csak ha nagyon muszáj.

sokat nem kereshetsz vele, mert baromi egyszerű munka, nem kell hozzá magasabb végzettség (nálunk a családban azzal fenyegetőznek hogy "ha nem tanulsz, pénztáros leszel a tescoban") nekem anno 500 forintot fizettek óránként mint diáknak de szerintem ha közvetlenül dolgozol az áruházban (nem szövetkezeten keresztül) akkor talán picit több. de ne várd hogy dúsgazdag leszel..

tescoban pl úgy működött a dolog, és szerintem coopban sem másabb a helyzet, hogy kiválasztod hogy mivel fizet a vevő (KP, kártya, utalvány stb) és utána beírod hogy mennyit adott ha mondjuk KP-t adott, és kiírja mennyit kell visszaadnod. bankkártyánál ez csak annyival másabb hogy megkéred hogy gépelje be a kódját és utána két blokkot kapsz az egyiket a vevőnek adod a másikat be a pénztárba.

2012. nov. 17. 20:39
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok és amúgy nem kell fosni, kapsz betanítást.. ha nem kapsz akkor ne vágj bele véletlenül se mert b*szott nagy tartozást csinálhatsz magadnak.
2012. nov. 17. 20:41
 6/19 Csincsy ***** válasza:
74%
Persze, vannak b*nkó pénztárosok, de nagyon sok helyen megkövetelik, hogy normálisan viselkedj! Ha nem tudsz, akkor mehetsz! És nem azt mondtam, hogy nehezebb, mint minden más szakma, hanem felsoroltam a lehetséges nehézségeket. Nem vesz mindenki ásványvizet, de ránézel a polcokra reggel, aztán este, láthatod mennyi fogyott, plusz a napközbeni árufeltöltés... Te ha elmész vásárolni, és hazacipelsz 2-3 szatyor cuccot, nem nehéz. De egész nap egy pénztáros hány szatyornyi cuccot fog meg, és tesz odébb?
2012. nov. 17. 20:42
 7/19 Csincsy ***** válasza:
100%
4.! Én úgy tudom, hogy épp fordítva van. A diákok kapnak többet, mert nekik nincs más, plusz költség, legalábbis nem annyi, mint egy állandó, bejelentett dolgozó esetében. Diákként anno dolgoztam egy tésztagyárban, ahol utáltak minket az ott dolgozók, mert 100 Ft-tal több volt az órabérünk, mint az övéké.
2012. nov. 17. 20:45
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat! Néhány dolgot hozzáfűznék, mert látom, hogy egy apró nézeteltérés van. :) Én is úgy tudom,hogy a diákok kapnak több pénzt az adózási könnyebbség miatt. Ez részben saját tapasztalat is.

Én nem diákként mennék dolgozni egyébként és azért félek egy kicsit, mert nincs tapasztalatom, nem vagyok matekzseni és nem áll mögöttem szövetkezet sem.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez az állás nem igényel hatalmas agyi képességeket, nem is írtam ilyesmit, csupán nem az én szakterületem és úgy gondolom, hogy lehetnek buktatói akkor is, ha nem kell hozzá diploma. Ezt annak üzenném, aki azt írta,hogy a családjában azzal fenyegetőznek, hogy "ha nem tanulsz, mehetsz pénztárosnak". Nem vettem zokon és értem az ösztökélést, de jelzem, hogy nekem két végzettségem van (az egyik az oktatás, a másik szociális tematikába sorolható) és a kutyának nem kellek. Bumm Nem panaszkodni szeretnék, csak azért írtam le mindezt, mert szerintem nem ciki az ilyen állás. Az a ciki, ha valaki nem keres munkát és nem tesz a megélhetéséért.

Nagyon szépen köszönöm az összes választ és segítséget! :)

2012. nov. 17. 22:35
 9/19 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, nem arról van szó, hogy ciki, csak ha az említett válaszoló úgymond erősebb képességű és komolyabb képzettséget igénylő szakmában is megállná szépen a helyét, akkor a pénztárosi munka neki nyilván degradálóbb, de ennyi erővel lehett volna utcaseprőt vagy kukást is mondani. Evvel nem őket akarom leszólni, hisz valakinek ezt is csinálnia kell, nyilván nekik nem olyan képességek jutottak, hogy komolyabb szellemi vagy tudományos területen dolgozzanak.
2012. nov. 17. 23:00
 10/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nem feltétlenül a szellemi képesség és a végzettségek határozzák meg a munkahelyet és a lehetőségeket. Sok egyéb is befolyásolja, mint például a kapcsolatok, a lakóhely, a puszta szerencse és a többi. És azzal nem értek egyet, hogy derogálna egy olyan állás, aminél magasabban kvalifikáltabb vagyok. Ez számomra nagyon unszimpatikus gondolkodás.
2012. nov. 17. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!