Nehéz pénztárosnak lenni?
Nem mondom, hogy nehéz az elméleti része, de hidd el kedves első válaszoló, hogy van olyan hülye, aki nem képes megtanulni! :)
Egyébiránt meg egy dolog, hogy kiírja a gép a visszajárót, meg ha megtanulod, pofon egyszerű a dolog, de az anyagi felelősség nem kis dolog, 8 órában képben lenni, nem hibázni, különben ugrik a fizud, a fene tudja hány zsugor vizet áthúzni a leolvasó előtt... Jó pár kg-ot meg kell mozgatni, elviselni az idióta vásárlót, és ugyanúgy kedvesnek lenni vele, mint a normálissal. Ha rossz napod van, akkor is mosolyogj, hisz valószínűleg nem a vásárló tehet róla!
A COOP-ról konkrétan nem tudom, hogy működnek a kasszái, de bárhol is állsz pénztárba, figyelni kell. Plusz feladat kiszűrni a kiskorúakat, fiatalkorúakat, ha dohányterméket, vagy italt akarnak venni. Esetleg árufeltöltés, takarítás...
Szerintem ha ilyen munkát készülsz vállalni, ne a pénztárgép kezelésétől "félj", az lesz a legegyszerűbb az egészben! :)
hát én egyszer dolgoztam 16 évesen pénztárban hát nehéznek nem mondanám, inkább kockázatosnak ha ügyetlen vagy.
nekem első napon kb 11 ezer forint hiány jött ki.. le kellett dolgoznom. azóta elhatároztam hogy többet nem pénztárazok, csak ha nagyon muszáj.
sokat nem kereshetsz vele, mert baromi egyszerű munka, nem kell hozzá magasabb végzettség (nálunk a családban azzal fenyegetőznek hogy "ha nem tanulsz, pénztáros leszel a tescoban") nekem anno 500 forintot fizettek óránként mint diáknak de szerintem ha közvetlenül dolgozol az áruházban (nem szövetkezeten keresztül) akkor talán picit több. de ne várd hogy dúsgazdag leszel..
tescoban pl úgy működött a dolog, és szerintem coopban sem másabb a helyzet, hogy kiválasztod hogy mivel fizet a vevő (KP, kártya, utalvány stb) és utána beírod hogy mennyit adott ha mondjuk KP-t adott, és kiírja mennyit kell visszaadnod. bankkártyánál ez csak annyival másabb hogy megkéred hogy gépelje be a kódját és utána két blokkot kapsz az egyiket a vevőnek adod a másikat be a pénztárba.
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Néhány dolgot hozzáfűznék, mert látom, hogy egy apró nézeteltérés van. :) Én is úgy tudom,hogy a diákok kapnak több pénzt az adózási könnyebbség miatt. Ez részben saját tapasztalat is.
Én nem diákként mennék dolgozni egyébként és azért félek egy kicsit, mert nincs tapasztalatom, nem vagyok matekzseni és nem áll mögöttem szövetkezet sem.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez az állás nem igényel hatalmas agyi képességeket, nem is írtam ilyesmit, csupán nem az én szakterületem és úgy gondolom, hogy lehetnek buktatói akkor is, ha nem kell hozzá diploma. Ezt annak üzenném, aki azt írta,hogy a családjában azzal fenyegetőznek, hogy "ha nem tanulsz, mehetsz pénztárosnak". Nem vettem zokon és értem az ösztökélést, de jelzem, hogy nekem két végzettségem van (az egyik az oktatás, a másik szociális tematikába sorolható) és a kutyának nem kellek. Bumm Nem panaszkodni szeretnék, csak azért írtam le mindezt, mert szerintem nem ciki az ilyen állás. Az a ciki, ha valaki nem keres munkát és nem tesz a megélhetéséért.
Nagyon szépen köszönöm az összes választ és segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!