Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a próbamunka, és hogy...

Mi az a próbamunka, és hogy zajlik?

Figyelt kérdés
lakatosszakmába
2012. nov. 16. 20:09
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

A próbamunka az, amikor bemész a céghez az előre megbeszélt napokon és dolgozol 8 órát. Ha a főnöknek bejön a munkád akkor a próbanap után leül veled, és örömmel közli: Felvettek. Ha nem jössz be nekik, akkor a próbanap után közlik veled hogy: Sajnáljuk, de egyenlőre még várunk másokat. Add meg a telefonszámot, majd hívunk.

Vagy ha túl szókimondó a főnököd akkor simán megmondja, hogy te nem leszel alkalmas a melóra, szóval nem vesznek fel.

Érdemes a próbamunka időpont egyeztetésnél az anyagiakat is megbeszélni. Ugyanis sok helyen a próbanapot nem fizetik ki.

2012. nov. 16. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Meg fixáld, hogy pontosan mennyi próbamunkát akar. Nem ám, jól dolgozol, de azért nézzük meg holnap is, meg azután is... Sok sikert!
2012. nov. 16. 20:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszotokat!! de sokáig amugy se tudok lenni próbamunkán mert 340 KM-re lakok
2012. nov. 16. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg a "próbanapra" is jár fizetés, szóval pusztuljon meg az összes vállalkozó, aki nem akarja kifizetni. Szóval ne hagyd, hogy átverjenek.
2012. nov. 16. 20:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem fizeti ki, akkor el ne vállald! Törvény amúgy tiltja a próbanapot, engem többször szivatni akartak ezzel úgy, hogy ki sem fizetik. Ingyen nem dolgozom ez van.
2012. nov. 17. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Én Ausztriában voltam kint és Magyarországon is több eljátszotta hogy nem akarja kifizetne.De már gyakori trükk az is hogy azt mondják a hó végén majd utaljuk a számládra kitöltetnek egy papírt majd nem küldenek semmit.Hogyha te reklamálnál azt mondják hogy te itt nem is dolgoztál.Előre le kell foxálni mennyit fizet a próbanapra.Aki állást keres a telefon beszélgetéseket vegye fel,amikor személyes találkozóra kerül sor a telefon legyen kéznél a beszélgetést szintén felkell venni,ha ad dokumentumokat telefonnal le kell fényképezni.Kint Ausztriában meglepő lesz amit most mondani fogok de 8 ból 6 ezt megpróbálta eljátszani TÖRVÉNYTELENÜL velem mint külföldi állampolgárral.4 hónap alatt körülbellül 300eurót nem fizettek ki plusz utazásban is rengeteg kárt okoztak ezek a sz háziak összességében nekem alkalmanként kb16 eurós kárt pluszban (ez az utazás).Az ütiköltséget én álltam és ingyen dolgoztam nekik (éheznem is kellett mert volt hogy kajára se tellett) ha kifizettek volna számoljunk 90.000ft csak amit nem fizettek ki.Azóta már minden idegen hívást rögzítek ha állást keresek, beszélgetéseket az állásinterjún úgyszintén,papírokról amit kapok mindjárt fénykép, ha szórakozik megyek a bizonyítékokkal először figyelmeztetem majd ha nagyon makacs már akkor ott vannak a bizonyítékok és megyek feljelenteni.Nekem ezekkel a munkaadókkal nagyon tele a hócipőm ezeknek a pofátlan kapzsisága hülyesége nekem most elment rá az összes pénzem.
2015. febr. 21. 12:30
 7/7 anonim válasza:
Nincs olyan hogy próbamunka, ezt eleve a törvény tiltja.
2018. dec. 27. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!