Ausztriai szobalány próbamunka mennyi ideig tart általában és mire kell figyelni?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 2 nap múlva megyek próbamunkára egy 5 csillagos hotelbe, délután 1re. Meddig kell szerintetek maradni? Steiermarkba megyek. Este 10ig? Vagy csak 1-2 óra? Mik a próbamunka buktatói, mire figyeljek? Mik a feladatok?2012. máj. 22. 20:41
1/10 anonim válasza:
Arra figyelj amit mondanak, mert először meg fogják mutatni hogy mit és hogy kell csinálnod. Amúgy egy szobalány nem dolgozik este 10-ig.
2/10 anonim válasza:
Szia,
Azt olvastam,hogy egy ilyen munkánál 3-4 nap is lehet a próbamunka ideje,de valahol 2 hét.
3/10 anonim válasza:
A próbanap alatt ellehet dönteni, hogy képes e az ember a munkára vagy sem. Szerintem ahol több mint 1 nap "próbanap" van, az elég gyanús... Ha mégsem vállnál be, a próba idő alatt eltudnak küldeni (Ausztriában nemtudom mennyi a próbaidő, UKban álltalában 3 hónap). Valószínűleg beraknak egy ottdolgozó mellé segíteni neki, szerintem max 5re végeztek a szobákkal, utána megtudod kérdezni a főnököt, hogy kell e még valamit segíteni. De NE kezd úgy a próbanapot, hogy "meddig kell maradni", mert az elég nagy mínusz. Sok sikert!
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem, hogy nem hagynak egyedül, mert ez egy óriási szálloda, és ki sem ismerem még magam. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy Lutzmannsburgban csak 2-3 óra a szobalány próbamunka. Ezalatt szerintem is látják a rátermettséget, a többi meg úgyis tanulható. Köszönöm a válaszokat! :)
2012. máj. 24. 08:22
6/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Túlestem rajta, nem is volt olyan vészes. Odaértünk rendben, a személyzetis csaj elmondta A-Z-ig a szerződés feltételeit. 2 hét próbaidő, utána 3 hónapos szerződés, és ha minden oké, akkor végleges határozatlan idejű szerződés. Felkísért a szobalányokhoz, az első pár (ők párban dolgoznak) akiket megtalált, szerencsémre pont magyarok voltak.:) Kedvesek és aranyosak voltak, ágyaztam , huzatoltam, kivittem a szemetet, port töröltem, felmostam, porszívóztam, feltöltöttem a bekészítési anyagokat, szóval mindent megmutattak. Fél 2-4ig kellett ott lennem, 4kor jött a hausdame, beszélt velem 5 percet, hogy hogy tetszett, stb, ha felvesznek, jönnék-e. magyarul nem lehet beszélni, csak ha magunk voltunk a szobában. Ingyen nyelvtanfolyam van a külföldieknek, adnak munkaruhát, ők egy fekete nadrágban és egy feliratos fehér galléros pólóban dolgoznak. Szimpatikus volt minden, remélem szerencsével járok. Viszont pörgés az volt...5-6 perc van egy bentlakó szobára, 20 perc egy elutazóra, de 2en ez abszolút megoldható, csak megállás nincs nagyon reggel fél9-től 5ig. Reggeli, ebéd, vacsora van, vicces havi 9 euroért.:)Egyébként minimálbér a 40 óra 1025 euro netto. Heti 2 nap pihi, mindig máskor. Ingyen lehet használni a fitnesst, a termálfürdőt is, szolgáltatásokra (fodrász, kozmetika) féláras kedvezmény van. Gyerekfelügyelet délután 6ig, az is ingyenes. Szóval elég dolgozóbarát ez a szálloda, és az ott dolgozó lányok sem mondtak mást. Ha kérdésetek van, nyugodtan kérdezzetek! :)
2012. máj. 25. 09:49
7/10 anonim válasza:
ide passzoló végzettséged van vagy dolgoztál már hasonlót? olvastam, hogy általában elvárják a tapasztalatot, ami nekem nincs, de gondolkozom külföldi munkavállaláson. 23/L
8/10 A kérdező kommentje:
Szia! A BFI Szombathelynél szereztem 1 hónapos tanfolyamon szobalány papírt (40000 ft). Bár ez nem elvárás, mégis jó pont. Amúgy közgáz egyetemi diplomám van, plusz 2 felsőfokú OKJ, pénzügy. Egy 3 csillagos szállodában voltam részmunkaidőben feketén kisegítő szobalány, ez segített meg a papír szerintem, mert külföldi tapasztalatom nincs, ez lenne az első, ha sikerül. (Amúgy ha van ismerősöd szállodában, panzióban szólj neki, hogyha érdeklődnek felőled, akkor igeni voltál ott feketén...., hallottam, sokan csinálják ezt, és nem is ellenőrzik nagyon az osztrák szállodák...). Amúgy ismerőseimtől hallottam, rengeteg a munka, viszont mégsem 90000 ftért szakadsz meg, mint itthon a diplomával.
2012. máj. 26. 10:54
9/10 anonim válasza:
Szia!Én is pont most kezdtem 1hete Bécsben egy 4* szállodában szobalánykodni.ISS-en keresztül vettek fel.Viszont nem vagyok megelégedve a fizetéssel.Ugyanis 5 órába jelentettek be és 1 órára bruttó 7,5eurot fizetnek.Ez átverés valamilyen formában vagy ez így van?Én is egy héten 5 napot dolgozom és 2 szabad.
10/10 anonim válasza:
És meg tudod mondani, hogy melyik ez a szálloda? Erősen gondolkozom a szobalány munkán.. :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!