Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet hogy iszonyú nagy...

Hogy lehet hogy iszonyú nagy a munkanélküliség mindenkik panaszkodik, és mégsem lehet egy tisztességes normális lovászt találni egy szép erdei tanyára?

Figyelt kérdés
Már 3 éve keresünk egy normális házaspárt, lovak mellé, úgy hogy semmilyen tudás vagy hozzáértés sem kell mert mindent megtanítanánk ami a lovakkal kapcsolatos teendő és amit a tanyán kell végezni (fűnyírás ... stb), akár még lovagolni is megtanítanánk. Lehetetlen, hogy nincs egy olyan egyszerű pár valahol, aki ne értékelné, hogy egy olyan munkája lehet amihez jár lakhatás, félre tud tenni és egy megbízható jó családnál hosszútávra tervezhet...
2012. nov. 5. 10:12
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
Meghát itt csak ittragadni lehet.Mert egy ilyen helyről nem tud elmenni állásinerjúra se, sehová.Az meg "normális" párnak nem életcél,hogy lószart tologasson.Meg tulajdonképp te is két embert szeretnél egy fizetésért ráadásul 0-24ben.Amúgy ha el akarnának menni szabadságra hogy oldanád meg?Szabadnap lenne(minimum heti 1)?.Lenne magánéletük,vagy úgy gondold bármikor rájuk kopoghattok?Nem piszkálni akarlak,de ezek talán segítenek rávilágítani mért nem tolonganak a tisztességes,józan életet élő dolgos házaspárok:-)
2012. nov. 19. 19:27
 32/41 A kérdező kommentje:

Tudod ez egy lehetőség, amiért nyilván áldozatokat kell vállalni... Ez egy olyan tanya ahol elsősorban úgy élhetnek ők ketten mintha minden az övék lenne, és mi csak néha hetente 1xer 2szer megyünk ki, hogy hogyan osztják be az idejüket az csak rajtuk múlik... a lényeg hogy a saját környezetük szép legyen és rendezett ... (bár nyilvánvalóan nekik soha nem lesz egy ilyen értékű tanyájuk) még is úgy élhetnek mintha az övék lenne...

Természetesen meglehet oldani olyan akár két hetes szabadságot is amikor elutazhatnak bár hová ... sőt még Balatoni nyaralót is felajánlottunk, ingyen és bérmentve...

Ez nem egy olyan lovarda ahová jönnek lovagolni idegenek és vagy 60 ló után kell szart pucolni. Ez egy olyan kis idilli környezet mintha a saját hobbi állatait takarítaná szeretetből....

2012. nov. 19. 20:41
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Az ördög épp a "mintha" szócskában meg a fűnyirás utánni (...)-ban rejlik:-)

Továbbá abban,hogy számomra ezek utánn elég nyilvánvaló,hogy nem óhajtjátok bejelenteni őket.És idős korára senki nem szeretne nyugdíj nélkül utcára kerülni miutánn olysokat melózott,egy tanyán,ami "mintha" volt az övé.A TB-ről nem is beszélve.Mi van ha felrugja a ló?

2012. nov. 19. 22:00
 34/41 anonim ***** válasza:

Kicsit kések a válasszal, de hátha olvasod még, csak le akarom írni a tapasztalataimat.

Nekem a barátom lovász szintén bentlakással, most igyekszik elszabadulni onnan, miután már a kapcsolatunk is kezd rámenni a foglalkozására...

Ő öt éve dolgozik lovászként, 18 évesen kezdte... Ez idő alatt egy napot nem volt bejelentve!!! A lovászoknak általában 80%át nem jelentik be! A főnöke őt is ezzel etette, hogy milyen jó lesz neki ez az állás, mert keveset kell majd dolgoznia, és félre is tesz mellette. Na egy fenéket. Neki 10 lóról kell gondoskodnia, plusz a főnök extra igényei... mint a kutyapanizó, a festés, javitgatás meg egyéb karbantartási munkák a ház körül, építkezés, takarítás, bevásárlás a főnöknek... és még sorolhatnám. 16 órákat dolgozik. Félretenni pedig nem lehet, mert hiába nem kell például lakbérre-rezsire költeni, ha sokkal több a kiadás egy tanyán...például a ruha-cipő, bicikli minden hamarabb tönkremegy ezekre költeni kell... Jah még a feladatokba beletartozik az is,hogy a barátom esténként őrködik 2 alkalommal a tanyán, nehogy betörés legyen. 14-16 órákat dolgozik. Arra alig van ideje, hogy bevásároljon, nem hogy még az ügyeit intézze. Persze őt is azzal áltatta a főnöke, hogy lesz szabadideje... de egy fenéket. Egy délutánra alig akarja elengedni, nem hogy mondjuk egy egész napra. Nyaralni úgy mentünk 3 napot, hogy előtte kétszer annyit dolgoztatta! Jah és közben magyaráz a fószer, hogy ez egy milyen jó munkahely...hát marhajó.Még engem is rá akart venni, hogy költözzek oda, aztán napi 16 órában gereblyézzem a ka.kát, de szerencsére nekem több eszem van ennél.

Tanácsként mondom nektek: ha valakit fel akartok venni, akkor mindenképp jelentsétek be, és legyen legalább heti 2 nap szabadnap és kötött munkaidő! Különben nem nagyon fogtok találni olyat, aki vállalná! És idősebb párt próbáljatok keresni, olyat, akik már nem akarnak mindig menni valahová, és kielégíti őket, ha tanyán veteményeseznek meg állatot tartanak!

2012. dec. 3. 18:45
 35/41 anonim ***** válasza:
16-os, te miféle dimenziókban élsz? HOL osztanak MINDIG ételt? Láttál te már közelről ilyesmit vagy csak évente 2x a híradóban? Mert hogy felénk nem osztogatnak csak úgy, MINDIG, az hótziher. Lakni mindig van hol, ez is gyönyörű. Hajléktalanok sem léteznek. Hagyjuk. Ne bosszants, mert igenis vannak emberek ebben az országban, akik nem jutnak elegendő élelemhez. Nem csak felnőttek.
2012. dec. 29. 12:25
 36/41 anonim ***** válasza:

Nem szóltam. De akkkor is meredek kijelenteni ilyeneket, vonatkoztatva minden térre és időre.

Kérdező: részben már megválaszolva látszik, de számomra mégsem tiszta teljesen: miért ragaszkodtok ennyire a párhoz?

2012. dec. 29. 12:38
 37/41 anonim válasza:

Tisztelt kérdező!

Azt hiszem megtaláltad a megfelelő embert az általad említett munkára. Amennyiben áll még ez a lehetőség, írj nekem privátba és felvesszük a kapcsolatot.

2013. febr. 12. 07:42
 38/41 anonim ***** válasza:

Ez eléggé meseszerűen hangzik, nehéz elhinni, hogy 150ért csak alkoholista okoskodó szakembereket lehet találni.

Csak fel kell adni egy hirdetést, és lehet válogatni, annyi a munkanélküli... Ennek szerintem inkább az az oka, hogy van benne valami elhallgatott simlisség, ami miatt csak az ilyen alkoholisták vállalják el. Meg az "áldozat" azt jelenti, hogy kb 24 órás felügyelet, amit tényleg inkább 2 főre lehet csak bízni, így fejenként csak 75ezret keresnek.

Szerintem aki keresett munkát mostanában, annak van annyi realitásérzéke, hogy tudja, mikor bűzlik egy ajánlat.

Ibkább akkor keres apuci 1 munkát ahol mondjuk kap 140et, de csak 8 órát kell dolgozni és bent van a városban, anyuci meg otthon tud maradni a kicsivel, esetleg mellékállást bevállal.

2013. ápr. 4. 07:59
 39/41 A kérdező kommentje:

Igen és fizetik a rezsit és minden költséget stb, bár szerintem még a városban sem realitás a 140 000 netto induló bér inkább a 100 000 ...

Amúgy most már van egy nagyon kedves pár aki nálunk dolgozik december eleje óta. Csak hát idáig rossz helyen keresgéltünk.

2013. ápr. 4. 10:59
 40/41 anonim ***** válasza:
Szerintem elsősorban ott bűzlik,hogy nincsenek bejelentve...Én 100%,hogy nem vállalnék el ilyen veszélyes munkát,úgy ha nincs TB-m!Odarúg a ló,aztán leshetem a korházi számlát...
2013. ápr. 4. 20:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!