Hogy lehet hogy iszonyú nagy a munkanélküliség mindenkik panaszkodik, és mégsem lehet egy tisztességes normális lovászt találni egy szép erdei tanyára?
Úgy van ahogyan írom, de miért írnám másképp, ez itt úgy is csak elméleti sík...
Pontosan azért keresünk párt, mert a 150 nettó + rezsi egy közös kasszán lévő párnak ad csak lehetőséget a tervezésre, hogy együtt felépítsenek egy életet akár törleszthetnének a félre tehető 80 000 ből egy lakást Pesten amit kiadhatnának diákoknak, hogy majd 10 - 20 év múlva az ő gyereküknek már saját lakása legyen...
De hát ha elisszák a pénzt...
És ha a konyha pézt sem osszák be rendesen...
A mai világban az emberek azt sem tudhatják biztosan, hogy a jövő hónapban lesz - e munkájuk.... nem hogy 10 évre... már pedig nálunk... az a cél hogy minél tovább maradjon az a PÁR, hogy mi is lassan megbízhassunk bennük, hogy rájuk bízhassuk a gyermekünk felügyeletét ... stb
Ezeket az érdemeket viszont csak évek alatt lehet elérni...
És ha a fent említett érdemeket valaki elnyeri akkor, csak nehezen vagy nem pótolható, és az már más kategória mindenben... Olyan mint egy karrier, amit fel kell építeni...
Igazad van, hogy legtöbb ember nem válogathat. Nekem mondjuk szúrja kicsit a szemem, hogy egy fő 75.000 Ft-ot keres.
Teljesen jogosan írod majd most, hogy de kapnak ezt-azt, meg van hol lakni.
De az emberek nagy részének, ha több nem is, egy kis garzon lakásuk van. Tehát ha nem kellene leköltözni oda, akkor is lenne hol lakniuk és nem 75.000 Ft lenne feltétlen a fizetésük.
Valamint az, hogy tulajdonképpen az egsz életüket ti irányítjátok. Mert egy dolgozó elmegy a munkába, x óráig a főnöke megmondja mi a dolga, aztán haza megy és szabad. Itt nincs ilyen!
Sok dolog van ebben, ami miatt nem olyan egyszerű nektek embert találni oda, de teljesen igazad van, hogy amilyen élethelyzetek kialakultak egyes embereknél, ez maga lehetne a mennyország!
Én pont azokra az emberekre gondoltam akik amúgy is ennyit keresnek, mert hidd el hogy nagyon sokan nem keresnek nettó 80 000nél többet még Budapesten sem és ebből még rezsit is fizetni kell és nem hogy félre tenni nem tudnak még ki sem jönnek a hóvégére...
Természetesen tudom hogy ez kötöttségekkel jár, de hát valamit valamiért... Akinek nincs például semmilyen végzettsége, de egy jótét lélek,és a természetet és az állatokat szereti... A kisegítő munkánál csak jobb, és nem kell megszakadni... Főleg ősszel és télen, szezonon kívül a lovakat csak ki kell tenni a karámokba reggel és bevinni este meg megetetni őket, és kitakarítani a boxokat, estleg söprögetni, nyerget ápolni....
más azért dolgozik egész héten hogy hétvégén esetleg 1 órára kijusson a jó levegőre és a telekre kapálni... itt meg ezt csinálhatja úgy hogy még fizetnek is érte...
Akinek pedig van már egy garzon lakása annak is jó mert így kitudná adni, és azt a pénzt, együtt avval amit itt megspórolna tudná félre tenni..
Tételezzük fel hogy kiadja a pár a garzon lakását havi 40 000 ft körül és még megspórol hozzá 100 000et havonta akkor átlagosan 130 000 Ft ot biztosan félretesz havonta ami évi kb 1 500 000 Ft, 10 év alatt lesz még egy lakásuk, vagy ha nem akarnak gyereket akkor olyan helyekre mehetnek nyaralni amilyenről más csak álmodik, rajtuk múlik hogy mire spórolnak... de szerintem nem mindegy hogy egy pár ennyit félre tud tenni vagy éppen minden hónapban tovább adósodik...
Én biztosan inkább feladnám a hétköznapi "szabadabb" létet azért hogy évente egyszer egy jót nyaralhassak vagy azért hogy a gyermekemnek félre tudjak tenni...
Nem mindenki tudja ilyen helyen elképzelni magát. Neked könnyű, te nyilván szereted ezt. Van, aki kifejezetten nem. És ha mondjuk itt is 80.000 Ft-ért dolgozik, még pl a cégénél lépegethet felfelé a létrán.
De a lovak közt nem igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!