Az internetes diákmunka mit takar? (bővebb lent)
Olvasgattam pár oldalt,mert szeretnék keresni magamnak egy kis zsebpénzt. A legtöbb honlap hasonló szöveggel fogadott:
Szeretnéd a jövedelmedet kiegészíteni? Diák vagy és jól jönne egy kis zsebpénz? Akkor ez a munka neked való! Napi 2-3 óra munkával hetente 15000 Ft-ot is kereshetsz (több munkával többet). Nem kell befizetned pénzt munka kezdetekor és később sem. Ez nem MLM.
Mire van szükséged a munkához:
- számítógépre, minimális szamítógép ismeretre
- internetre
Elég jól lehet vele keresni napi pár óra munkával ezért kicsit szkeptikus vagyok.
Valaki aki vállalt már ilyen munkát tudna nekem segíteni?
Bullshit. Sajnos, amiket magyar oldalakon találsz ilyen cuccokat az szinte mind kamu.
Igazából mindig azt nézd meg, hogy aki a munkát adja, annak ez miért éri meg. Ha mondjuk egy terméket árul és az eladott darabszám után fizet, akkor világos. De persze ott sem mindegy, hogy mennyire eladható a termék.
Sokan azt sem tudják, hogy mit jelent az MLM, csak annyit hogy nem szeretik az emberek, ezért beleírják, hogy nem MLM. Közben meg jól az. :)
Sőt hát igazából, ha nem lenne átverés akkor általában azért nagy vonalakban leírják, hogy mi a munka. Cikkírás, értékesítés, programozás vagy bármi. Szóval ha gondolod írj nekik, kérdezz rá, hogy pontosan mit kell csinálni. De szerintem még ezt is felesleges.
Nem akarom szét offolni a topicot, szóval ha kicsit jobban érdekelnek az otthoni meg ilyen internetes munkák, akkor írj privátban aztán mesélek.
Általában az ilyen cikk mögött az van, hogy van egy bizonyos belépési költség, aztán a munka az, hogy szerezz magadnak te is palimadarakat, akik befizetik neked a "belépési költséget"...
Persze lehetnek / vannak kivételek. Ha ingyenes email cím volt megadva, ahol érdeklődni lehet ( gmail, yahoo, rosszabb esetben freemail, citromail, vagy hasonló), akkor nagyon sanszos, hogy valami kamu.
Persze nem mind az, én is tudok olyan internetes munkát, ami tényleg fizet, csak én éppen nem hirdetem(Még).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!