Tegnap vásárolni szerettem volna és PayPal-el terveztem fizetni mint korábban számtalan alkalommal. Mivel régen használtam már nem jutott eszembe a jelszavam így kértem egy emlékeztetőt az email címemre. "How to reset your PayPal password" címmel a "service@intl.paypal.com"-ról kaptam információt de az "intl" rész furcsa volt számomra így elküldtem a mailt a "spoof@paypal.com"-ra ahová a gyanús leveleket kell jelenteni. Nem sokkal később kaptam innen egy választ amire reagáltam azonban a következő mail már a "spoof-review@paypal.com"-ról érkezett. Itt elég gyanúsnak találom a "review" elemet. Ezek után gondoltam belépek a profilomba ugyanis időközben előkerült a jelszavam de amikor beírom a " [link] a böngészőmbe azonnal mögé írja a /hu részt is, illetve a [link] oldalt nyitja meg. Ezek valós PayPal oldalak vagy átverés áll a hátterében? Több külföldi fórumon olvastam kamu PayPal oldalakról. Figyeltem a lakat-jelet, hogy szerepeljen a keresősávban, illetve az oldal tanúsítványait de ezek néha megjelennek néha pedig nem.
2012. okt. 17. 00:43
1/4 anonim válasza:
A paypal.com valós és onnan ahova visz az oldal az mind valós... mivel magyar vagy a /hu oldalt kapod...
Nem tudom milyen böngészőt használsz, de a firefox ki is írja a sáv elején zölddel hogy ez egy ellenőrzött oldal.
2012. okt. 17. 00:53
2/4 anonim válasza:
Ebben nem látok problémát. Az e-mailben az intl mindig benne van.
A webcím végén a /hu is rendben van, hiszen az oldal érzékeli hogy honnan vagy, a hostod alapján
Ha belépésnél https van, az is jó jel.
Amúgy a kamu e-mailek fő ismertetőjegye, hogy Dear customerként szólítanak meg, hiszen a csalók nem tudják a nevedet. A valódi e-mailekben a teljes neveden szólít meg a Paypal.
2012. okt. 17. 00:54
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugodtam hogy minden rendben van. Az emailekben név szerint szólítottak meg és amikor megnyitom a PayPal oldalt a VeriSign által történő azonosítás is megjelenik ha a lakat jelre kattintok. Igazából a külföldi fórumok bizonytalanítottak el ahol az "intl" elemet és a "spoof-review" emailt kamuként könyvelték el elég sokan.
2012. okt. 17. 01:00
4/4 anonim válasza:
intl.paypal.com esetén meg kell nézni, hogy mi a legfelsőbb szintű domain. ez esetben a paypal.com. Vagyis helyben vagy.
Ha a paypal.intl.com állna ott, akkor már csörögjön is a harang, hogy valami nem oké, mert ekkor az intl.com a legfelsőbb szintű domain és biza az nem paypal.
Szóval mindig azt vizsgáld, hogy mi a legfelsőbb szintű szervercím amit el akarsz érni. Ha az a paypal.com, akkor oké. De ha a paypal csak "kiegészítés", akkor gáz van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!