Atveres vagy nem? Paypal segitseg! Surgos!
Sziasztok! Angliaban elek es megprobaltam gumtree-n keresztul eladni a telefonomat. 1 jelentkezovel el is kezdtuk intezni, de mar a email-je is gyanus volt a helyesirasi hibak es a szerkesztettseg miatt. Aztan amikor azt mondta, hogy a telefon a nigeriai kistestverenek lesz es oda kene kuldeni meg jobban elkezdtem gyanakodni. Az utolso az volt, hogy kapok a paypal-tol leveleket a mailemre, hogy a penz megjott es, hogy kuldjem a cuccot, mert megy a Metropolitan Police-ra az ugyem. Viszont a levelek nem a szokasos paypal cimrol jonnek, hanem egy "onlinecontactmail@mail2consultant.com" cimrol.
A leveleket kivetel nelkul tovabbitottam a paypal scam gyujto cimere. Viszont valahol felek, mert mi van ha megsem atveres es tenyleg rendorsegi ugy lesz belole. En meg nem szandekosan tartom vissza a telefont, csak nem akarom ugy elkuldeni, hogy aztan jol atvertek. Mert az nem is mondtam, hogy a paypal egyenlegemen nyoma sincs semmilyen tranzakcionak.
Ti mit tennetek? Lehet ebbol bajom, ha tenyleg nem atveres akart lenni es megy a rendorsegre az ugy?
Jo lenne ha valaki tudna valami hasznos tanacsot adni, mert mar azert kezdek izgulni az ugy miatt.
Koszonom!
ne fossál már. ha a paypal-ra megjött a pénz, akkor azt látnod kell. Ha nem jött meg a pénz paypal-ra, akkor nem küldött semmit.
ez valszeg átverés.
nyugodtan írd meg neki, h amíg nem látod a paypal acc-odon a pénzt, addig nem küldesz semmit.
neki kell bizonyítania, hogy átment apénz, és ezt pár kamumaillal nem fogja tudni.
Máskor ha ilyen van, ne is elégedj meg azzal, hogy elküldi a pénzt, hanem küldjél neki te money requestet az emailjére. Van még mit tanulnod a paypalról, ugyanis attól, hogy elküldte neked a pénzt, egy bizonyos időn belül vissza is tudja vonni. Ha money requesttel kérted a pénzt, azt már nem tudja pár kattintással visszacsinálni.
Ha ebbe nem megy bele, akkor hagyd a francba, tuti csaló, tele van velük az internet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!