Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nemrég feladtam egy külföldi...

Nemrég feladtam egy külföldi oldalra egy hirdetést, azért külföldre, mert magyarországon nincs kereslet arra a termékre. Igazából még az angol tudásom sem tökéletes, de van egy komolynak tűnő vevőm. Elmagyarázná valaki hogy mit tegyek?

Figyelt kérdés

Le tudná nekem fordítani valaki az alábbi levelet? Nem csak átverni akar?

How i wish to come and view what am buying from you, but am currently out of country ..i'm a marine engineer who's on a ship right now at Bermuda. I would want you to know that i will be transferring via PayPal ....due to the distance as i'm in Bermuda presently...You can set up paypal account at: www.paypal.com

I will like you to provide me with the following informationfor me to proceed with the Payment.

Name:

Your PayPal e-Mail Address:

Amount in Euro

Mobile Phone

I would like you to know that after i make the payment, i will contact a Private Courier Service to come and pick it up at your address once you receive the payment and also provide me your full address where the mechanize will be pick up so that i can forward that to the shipping agent for them to schedule for the pickup.

2012. jún. 5. 13:21
 1/8 anonim ***** válasza:

mit árultál?

Itt egy vevö arról ír, hogy paypal-al akar fizetni. ez egy világon az egyik legbiztosabb fizetési mód ha nem ismered, olvass utánna a sima magyar oldalakon kreskedök is szivesen használják ezt.

majd ha megkaptad a pénzt akkor küld érte csomag küldöt, ha jól értem.

a lényeg és ez neked is és neki is jó, hogy paypal-al akar fieztni. ja amúgy most nem tartozkodik otthon mert hajó mérnök és éppen a bermudákon van.

szerintem nem akar átverni, paypalnál pont az a lényeg hogy mindkét fél biztosítva van, és ö elöre akarja a pénzt küldeni.

2012. jún. 5. 13:28
 2/8 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy egy lovat akarna megvenni. Egy előző levelében ezt írta:

How long have you owned it?? I would love to purchase this!

Can you send me few photos or a video? I would be able to make payment through PayPal, i find it the easiest way to use my credit card safely and is a safe and reliable method of payment.

Let me know your price for it .I hope to hear from you soon and have an private agent for transported the Good to my home in Ukraine.

Hope to hear back from you soon.

Erre elküldtem neki két videót és az árat is.

Tudsz teljesen angolul? Tudnánk online beszélni valahol? Ha sikerül az üzlet nem feledkeznék meg rólad!

2012. jún. 5. 13:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Oh, hát azért lovat talán nem vesz senki látatlanban.

De mi az a Private Courier Service. Mert ezt akarja elküldeni? ez valami specko serviz lehet.

Végül is a paypal tényleg biztonságos, és elöre akar fizetni.

Nem is találnék furcsaságot ha nem egy állat lenne ez.

èn már nem használom az angolt 5 éve (habár éltem amerikában, de azóta németül beszélek csak), így nem szivesen vállalom el ennek a fordítását. talán beszéljetek telefonon(vagy skypen) az talán személyesebb dolog, én a lovat félteném oda adni valakinek csak úgy, még ha fizet is érte, de nem láttad.

2012. jún. 5. 14:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Private Courier Service = futárszolgálat, gyakorlatilag speciális szállító cég, és nem a posta, illetve személyesen nem ő veszi majd át. De nekem nem tiszta, hogy csak egy élő lovat akar megvenni, vagy adsz hozzá még valamilyen szerkezetet is?
2012. jún. 5. 15:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Viszont elkérte az utalási adatokat. Evvel semmit sem veszíthetek igaz? Regisztrálnom kell tehát egy paypal accountot. Viszont ezt a lovat megéri látatlanban is megvenni, a származása miatt és küldtem neki 2 videót is amin minden látszódik, valamint minden adat meg van róla adva. És a munkájából ítélve arra gondolok, hogy ez neki nem túl nagy összeg lenne ha kiadná.

De nem értem hogy ő mivel van bebiztosítva ha paypalon elutalja nekem a pénzt?

2012. jún. 5. 15:13
 6/8 A kérdező kommentje:

15:12-es:

Ő ha elutalja nekem paypalon a pénzt, akkor mi a biztosítéka hogy megkapja a lovat? Csak egy élő lovat akar venni, semmi mást nem kap hozzá, ja még a papírjait is. összesen 4500 eurót adna érte. De még mindig az nem tiszta, hogy elkérte ezeket az adatokat (Name:

Your PayPal e-Mail Address:

Amount in Euro

Mobile Phone ), elutalja a pénzt, én felveszem a bank kártyámon. Majd később jön ez a speciális futárszolgálat a lóért?

2012. jún. 5. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Még soha nem használtam PayPalt, így ebben talán a másik válaszoló tud neked segíteni.

Azt írja, hogy amint elküldte a pénzt, egy szállító cég elmegy hozzád - ehhez kéri tőled a címedet, hogy elküldje a cégnek, akik majd kapcsolatba lépnek veled az átvételt megbeszélendő.

2012. jún. 5. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:

elkuldted mar a lovat? :))

Ne haragudj de nagyon vicces a dolog, ennek ellenere nekem feljottek a "hulyeseg-jelzo" zaszloim.

Eloszor is, ukrajnai a csavo, de hajo mernok es a Bermudakon van es lovat akar venni... neeeeem tudoooom....

A Paypal internetes vasarlasokra szuper es tutti biztos, en is tobb mint 100 dolgot vettem es Paypallal fizettem.

Sot, mar adtam is el, es Paypalra kaptam a penzt.

Sot, egyszer valakinek egy koncert jegyet adtam el, a csavoval beszeltem telefonon, megigerte, hgoy kuldi a penzt, plusz egy kis extrat, hogy ajanlva adjam fel a jegyet postan. En megtettem, mert beszeltunk telefonon es nemi bizalom kialakult. Ha a csavo probalkozott volna, hogy pl. o sosem kapta meg a jegyet a postan, akkor a Paypal fele nekem igazolnom kellett volna, hogy a boritekot feladtam (ajanlva adtam igy volt bizonyitekom.) Vagyis olyan vasarlasoknal, mint pl. az eBay, biztositek van, hogy te elkuldod az arut, o megkapja a termeket stb.

Egy ilyen "kuldom a penzt es majd jon a futar ceg"... nekem gyanus.

persze ird meg neki nyugodtan, hogy kuldje a penzt es mikor megjelenik a futarceg, akkor eldontheted, hogy valami kamu futarceg jott, vagy valami tenyleg hivatalos ceg. A lenyeg, hogy neked legyen igazolasod rola (akar meg videot is csinalhatsz) hogy a futarceg berakja a lovat a trailerbe es elviszik.

Ugyanis utolag a csavo meg indithat ellened egy panaszt a Paypalnal, hogy o kuldte neked a penzt de te nem kuldted a lovat es ilyenkor a Paypal visszacsinalja a tranzakciot es neked vissza kell adnod a penzt, ha nem tudod igazolni, hgy tenyleg "feladtad" a termeket.

Amugy pedig Paypalos fizetesnel az egvilagon SEMMILYEN ADATODRA nem lehet kivancsi az EMAIL CIMEDEN kivul!! erre vigyazz. Egy arva email cim es a vilag vegere is kuldhetsz penzt a Paypallal, telefonszam, nev, egyeb adatok nem szuksegesek hozza, pont ezert jo pl eBayen vasarolni Paypalon keresztul, mert fogalmad sincs kinek kuldod a penzt :) Akar a szomszed Jozsi is lehet a vasarlod :)

2012. jún. 18. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!