Öreg szüleidet választanád, vagy egy külföldi országot ahol meg lehet élni, jól lehet keresni?
Nagyon jól hangzik hogy külföldön havi 200 ezret lehet keresni, de azt is tedd hozzá hogy a szállásod is tripla drágább lesz mint otthon. Én bár külföldön élek, de ha olyan családom lett volna amiről te írtál, akkor nem jöttem volna ki. Akkor a tudta hogy a szüleim mindig segítenek, van hova hazamenni, sokat ért volna nekem.
Az sem igaz, hogy Magyarországon havi 60 ezret lehet keresni csak. Én 6 évvel ezelőtt jöttem ki, és könyvkötőként sima szakmunkásként már akkor megkerestem a 100 ezret. Feltételezem hogy idén ennél többet keresnek már a volt kollégáim.
Aki MO-on havi 60ezret kap, az külföldön sem fog lényegesen többet kapni ennél. Ha meg valaki ott többet is keres, attól még nem marad annyival több neki, mert ott a kiadások sokkal mgasabbak, mint MO-on.
Mellékesen olyan országot nem ismerek, ahol frissen odakerült valakinek havi 200ezer körüli fizetést adnak - ehhez azért ennél ötbb kell.
Ilyen család mellett eszembe sem jutna külföldre menni, inkább azon gondolkodnék, mit tanuljak, amivel boldogulni is tudok anyagilag.
Mellesleg 20 éve vagyok külföldön...
Én kérdés nélkül lépnék azonnal.Sajnos engem nem érdekelnének ilyenkor se szülő se barátnő senki és semmi,csak a dollárok repkednének a szemem előtt.
Hiába szeretem a szüleimet nagyon,szeretetből nem lesz Audi A8.
Ha a szüleid még egészségesek és jól tartják magukat, vagyis jelenleg nem szorulnak a segítségedre, valamint beszélsz nyelvet annyira, vagy van olyan szakmád vagy lehetőséged, amivel biztosan elboldoulsz, akkor vágj bele!
Ha nem jön be, vagy nem bírod a család nélkül, még mindig haza lehet menni újra.
Én 2 éve költöztem No.-ba, nekem is nehéz volt a család miatt, de engem azért nyugtat a tudat, hogy a hugom ott van a szüleimmel és adott esetben segít nekik.
Előző vagyok.
Ez egyébként olyan szomorú, hogy valakinek havi 200 ezer ft-os fizetésért ilyen sokról le kell mondania, családról, barátokról...
200 ezer forint semmi, ennyivel valóban magasabbak kinn is a megélhetési költségek, tehát előrébb nem leszel. Én csak akkor indulnék el, ha csak a pénz miatt megyek, ha olyan nettó 1400-1500 euró körül megkeresnék. Ehhez persze már szakma és nyelvtudás kell.
"vagy választanád, a külföldi országot, a magyaroknál aranyosabb, kedvesebb mentalitású emberekkel teli, "
4 éve élek külföldön. A bevándorló bevándorló marad, hogy annak a bizonyos külföldi országnak milyen a bevándorlók felé való mentalitása,magatartása,azt akkor tudod meg,ha már kint vagy és a mindennapokat éled. CSak azért,mert jobbaknak,másabbaknak GONDOLOD őket, még nem azok,akkor sem,ha a saját nyelvüket, netán szokásaikat ismered. A bérekről pedig csatlakozom azokhoz,akik azt szeretnék érzékeltetni, hogy amennyivel jobb a bér,annyival húzósabb a megélhetés is. Külföldön sincs kolbászból kerítés, ingyen sör életünk végéig ingyen sör és örök élet.
Azonban megpróbálhatod,hogy kivándorolsz. A testvéreid segíthetnek a szülőknek, te pedig hazalátogathatsz. Nekem nem kellett ezzel a dilemmával bírkóznom, én egy autóbalesetben elvesztettem az egész családomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!