Mit szólsz hozzá, hogy a mi magyar 25 év alatti fiataljainknak "csak" 28,5%-a munkanélküli? (lent)
Tömeges munkanélküliség van, mert tömegek választottak rossz szakmát.
60 ezerből pedig nem tudom miért kellene megélni, most tudtommal 90 ezer Ft a nettó minimálbér, amit még emelni is terveznek.
Ha tömegek választottak rossz szakmát, akkor az államnak mesterségesen meg kellene változtatni a munkaerőpiaci keresletet, (pl. támogatások megvonásával, új pályázatok kiírásával) vagy sokkal tudatosabban szabályozni a továbbtanulást és továbbképzéseket az éppen aktuális piaci igényekhez mérve.
A lényeg, hogy az államnak minden erejével a munkanélküliség mérséklését és végül teljes megszüntetését kell megcéloznia, még akkor is, ha ez nagyon fájdalmas pénzekbe és sok időbe fog kerülni. Az állam felelőséggel tartozik a polgáraiért nem taszíthatja őket nyomorba, bizonytalaságba és kétségek között!
Régi latin közmondás: Panem et circenses.
A nép már megkapta a cirkuszt, viszont kenyérből egyre kevesebb és kevesebb lesz. Már a Római Birodalomban is felfedezték, hogy idővel ez hatalmas problémákhoz vezethet...
A 90.000 Ft-on én is elgondolkodtam egy kicsit. :D
A srác szerintem nem Magyarországon lakik. :D
12/16-os: "vagy sokkal tudatosabban szabályozni a továbbtanulást és továbbképzéseket az éppen aktuális piaci igényekhez mérve."
Pontosan ezt tette és teszi is a kormány. A felsőoktatásban megvonták a támogatást a büfé szakokról (alig van államilag finanszírozott médiatudomány pl.), helyette pedig új pénzügyes, informatikai és mérnökiek nyiltak. De nem csak a felsőoktatást alakították át, most jönnek a középiskolák, 3 év tanulással (kémia-biológia és egyéb haszontalan vackok megnyirbálásával) profi szakmunkások képzése.
Előző! Ha igaz, amit Te mondassz, akkor csak jó irányba halad az ország, csak ezek szerint a változás egy nagyon lassú folyamat lesz és lehet, hogy azalatt jönni fog majd egy másik kormány, aki máshogy gondolja majd a dolgokat...
De, ha ez igaz, akkor az irány jó, ahová haladunk.
Ez mind szép és jó, csak egy baj van vele:
Az emberek MOST éhesek!!!
Lehet, hogy 5-10 múlva jobb lesz, de a kiadások nem várnak éveket, MOST AZONNAL kellenek a munkahelyek és lehetőleg nem éhbérét!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!