Szeptember 10. én kezdtem a munkahelyemen mennyi pénzt kapok?
"De akkor hány munkanap a bázis, ami a szerződésben szereplő fizetést jelenti?"
továbbra is havi bérről beszélünk. a szerződésedben abban állapodtatok meg, hogy havonta mennyi pénzt kapsz. az, hogy egy napra mennyi jár, az a havi munkanapok számától függ. az a "bázis"
Április hónapban kezdtem hónap közben, 2 éve, bár nem értem, miért számít ez.
Megnéztem 2 bérpapíromat, egy júniusit és egy szeptemberit, egyiken 20 munkanap van, a másikon 21, még sincs semmi különbség a bérpapírok többi része között, "besorolási alapbér"-em van, ugyanannyi mindkét hónapban.
Nem tudjuk, hogy a kérdező műszakos rendben jár, vagy normál munkarendben. Addig értelmetlen vitázni a továbbiakról is.
csak azért kérdeztem, hogy melyik hónap, hogy utána lehessen nézni, hátha olyan hónap volt amikor pont úgy alakultak a munkanapok, hogy "időarányosnak" tűnhessen a számítás. gondoltam, hátha amiatt hitted azt, hogy neked 30 nappal számoltak.
viszont mint látod, a te bérpapírodon se 30 és 31 nappal számolnak. ennyi.
Természetesen nem, és megmondom őszintén, már kezdem elveszteni a fonalat, hogy miről is tárgyalunk. Valahogy mindenképp időarányos lesz a számítás, munkanap vagy naptári nap alapon (ez munkakör függő szerintem), nem csak úgy hasból mondanak valamit a tört havi munkabérre.
Most nincs előttem a két éves bérpapírom, de megnézem majd.
Nem tudom, mennyire tartozik a kérdéshez, kezdtem már úgy munkahelyen, hogy hétvégén volt hónap elseje, tehát gyakorlatilag az első munkanap nem elseje volt, mégis megkaptam a teljes havi bért.
De én írtam, lehet, hogy elhamarkodtam azt a választ, automatikusan írtam, hogy ha a hónap 2/3-át dolgozta, akkor a 2/3 fizetését is kapja. Végülis mindegy.
Legalább jobban jár, mint én mondtam az elején, hiszen több munkanap van arányában, mint naptári nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!