Vannak rajtam kívül olyan fiatalok akik dolgoznak/nának?
Érettségim van, 21 éves elmúltam és nincs még szakmám.
Dolgozni szeretnék, nagyon sok munkalehetőséget nézegetek itt neten, de mindegyikhez kell angol, német, vagy még több nyelvtudás. Nekem még alapszinten sincs meg egyik sem.
Van egyáltalán valamilyen lehetőségem?
Sajnos nem vagyok olyan anyagiakkal megáldva, hogy tanulhassak felnőttképzésben, és munkát kéne hozzá találni, hogy kitudjam fizetni, de hova vennének fel érettségivel?
Az én saram, hogy itt tartok.
Ez nagyon csúnya helyzet, hogy itt ez a rengeteg fiatal(jó most engem ne számoljunk bele mert nincs szakmám), és nincs munkájuk...
Akikkel még anno egy osztályba jártam és lett munkájuk, mindenki protekcióval kapott állást, de így is rengeteget utaznak, és sokaknak sz*r a munkahelyük, de félnek ott hagyni, nem akarnak otthon ülni.
Szerintetek érdemesebb lenne 1 vagy több nyelvet tanulni, míg tehetem, és ezzel nagyobb esélyem lenne?
# 9/12-es vagyok.
Nekem pl olyan szakmám van, amit utálok és nem is tanultuk normálisan. Elhelyezkedni vele meg lehetetlen, max hobbi, kereset kiegészítés. Nálam is sokan vannak, akiket benyomtak, pedig egy értelmes mondatot nem tud kinyőgni, csak a nyála folyik. Persze azért számít, hogy milyen is a munka, hiába nagyon kevés a választási lehetőség.
Ha vigasztal kedves kérdező, én se tudok elhelyezkedni, diplomával és az általad említett angol, német felsőfokúval.
Rám meg azt mondják túlképzett vagyok, holott már minimálbérért mennék dolgozni.
És nekem is van olyan ismerősöm, akinek semmilyen végzettsége nincs, mégis nettó 500at kap, mert vki benyomta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!