Diplomás pályakezdőként mekkora összeget kérhetek?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert nem akarok sem telhetetlen lenni, sem pedig túl alacsony összeget mondani... Az a gond, hogy olyanokkal kell versenyeznem, akik alkalmasak ugyan a munkára, de nincs papírjuk, még nem végeztek az egyetemen/főiskolán, vagyis nekik kevesebbet kellene fizetni..2012. okt. 1. 14:38
1/7 anonim válasza:
Nézz körbe a piacon. Mivel nem írtad hogy milyen téren vagy pályakezdő így hogyan segítsünk?
2/7 anonim válasza:
MI a diplomád? hol akarsz elhelyezkedni? Közszféra? multi? falun? városban? Fővárosban? Nem mindegy ám...
3/7 A kérdező kommentje:
Egy kisváros, és vegyész diplomám van.
2012. okt. 1. 15:03
4/7 A kérdező kommentje:
Igazából azért nem írtam ezeket, mert nem egy konkrét összegre vagyok kíváncsi, az átlagkeresetet nyilván meg lehet nézni a neten, inkább arra akartam utalni, hogy a többiekhez képest alá fölé vagy mellé "mondjak", ami a bérigényt illeti.
2012. okt. 1. 15:05
6/7 anonim válasza:
Szerintem teljesen változó, egy pályakezdő vegyész ismerősöm a Richter Gedeonnál kapott munkát, nem tudom mennyit kap, de biztosan 150 felett.
Egy másik vegyész ismerősöm pedig sokáig nem talált semmit, végül elment egy panzióba recepciós-pultos-takarítónak minimálbérért.
Szerintem intervallumot adj meg, amiben kb. benne van a konkurencia keresete is. Sokkal többet nem éri meg mondani, de állítólag nagyon keveset sem, egyrészt azt szokták rá mondani, hogy alábecsülöd magad, vagy még biztos nem volt szakirányú tapasztalatod ha nem tudod, mennyi itt az átlagkereset a kezdők körében is.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát az én ismerőseimnél is változó... Akik elvégezték a főiskolát, de nem volt nyelvvizsgájuk, tehát diplomájuk sem, 120-ról indultak. Amint meglett a nyelvvizsga, megemelkedett +100-zal... De ezen a helyen meg úgy érzem, direkt 'papír' nélküli embereket keresnek, rajtam kívül senkinek nincs diplomája... Köszi szépen a válaszokat!
2012. okt. 1. 18:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!