Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 27 évesen pályakezdőként...

27 évesen pályakezdőként mennyi esélyem van?

Figyelt kérdés
Most már két egyetemi diplomám is van. Még 2004-ben kezdtem az elsőt, tehát a régi rendszerben, amikor csak ötéves képzésekre lehetett jelentkezni. Végigcsináltam egy ilyet hat év alatt. Na nem azért, mert bukdácsoltam volna, hanem nem akartam a szigorlatokat összecsapni, és minél jobb eredménnyel akartam végezni, ami végül sikerült is, a diplomám kiváló minősítésű lett. Akkor, 2010-ben el is kezdtem utána állásokat keresni, de azt tapasztaltam, hogy a végzettségem (matematikus) túlságosan elméleti, és a munkaerőpiacon önmagában valahogy nem igazán keresett, nem túlságosan nyerő. Úgyhogy még abban az évben, ősszel belevágtam gyorsan egy posztgraduális, szintén egyetemi szintű képzésbe, ami sokkal inkább gyakorlatias kiegészítést ad az előzőhöz (közgazdász). Utóbbival most végeztem, úgyhogy most kezdem újra az álláskeresést. Csak hogy időközben már a 27. évemet is betöltöttem. Ez mennyire elrettentő vajon egy átlagos HR-es számára, amikor meglátja, hogy 27 éves vagyok, és még nincs nem hogy releváns, de semmilyen munkatapasztalatom? Ráadásul azóta bevezették ugye a bolognai rendszert is, és az egyetemek meg a főiskolák tömegével ontják magukból az egészen fiatal diplomásokat, akik már 20-21 évesen a munkaerőpiacon próbálkoznak. Ehhez képest egy 27 éves pályakezdő nem megmosolyogtató?...
2012. szept. 27. 10:45
 1/10 anonim ***** válasza:
A közgazdászokat most nagyon keresik, érdemes állásbörzékre járnod. Ma még tart a SYMA-ban a HVG Állásbörze, ott szerintem rögtön találsz magadnak melót.
2012. szept. 27. 11:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Nyugodtan próbálkozz, szerintem nem hátrány.
2012. szept. 27. 11:47
 3/10 anonim ***** válasza:

matematikus és közgáz,az informatikus mellett ezek csillagos 5-ösek.

Matematikusként elmehetsz akár programozónak,akárhova főleg külföldre csillagászati pénzekért.

Ne viccelj ember,mért nem próbálkozol programozóként vagy mért nem próbálsz meg bankba jelentkezni kockázat kezelőnek.

Simán ezzel a két diplomával simán ,,nem minimálbéres"

2 melót kapsz.

2012. szept. 27. 12:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Nyugi, en 25 eves pályakezdő vagyok. Most vegeztem a sulival es engem ezzel riogat a családom, hogy semmi eselyem, mert vannak, akik 21-22 evesen vegeznek es az en koromban már több eves szakmai tapasztalatuk van. Engem ez kicsit sem erdekel, en tudom, hogy találok valami normálisabb munkát, amíg pedig keresgelek, fejlesztem magamat nyelvekből. Ne foglalkozz a negatív emberekkel, vagy azzal, hogy mi "szokás" stb., egyszerűen csak bízz magadban es biztos fogsz találni egy jobb munkát a szakmádban.

(bocs az ekezetekert)

2012. szept. 27. 12:40
 5/10 anonim ***** válasza:

Én 25 évesen helyezkedtem el először rendes állásba, igaz előtte voltam 1,5 évet szakmai gyakorlaton is.

3:

A matematikus nem informatikus és az informatikus nem matematikus. Annak ellenére, hogy sokan próbálják a kettőt összemosni. Persze lehet programozó egy matematikusból, de alapból nem az.

2012. szept. 27. 14:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs miért félned. A matematika, közgazdaságtan igen keresett. Remélhetőleg beszélsz nyelvet, mert az nagyon fontos. 27 évesen nem számítasz még különösebben idősnek, Nyugat-Európában nagyon sokan 30 év fölött kezdenek munkába állni igaz nem ártott volna az egyetemi éveid alatt egy kis hazai vagy külföldi diákmunka nyaranta. Ne keseredj el és főleg ne add fel, szerintem max. fél év alatt lesz jól fizető állásod. A mai társadalomban az emberek többsége alapból hülye a matematikához a számokhoz és lusták is tanulni minden olyan dolgot, aminek köze van a matekhoz, így aki mégis tanul ilyet, az jól fog keresni. Aki 21-22 évesen munkába áll, nem konkurensed, mert nem beszél úgy nyelvet és az általános élettapasztalat is alacsony, ez is számít a cégeknél, lehet hamarabb felveszik, mert a személyiségük jobban formálható még a cég kénye kedvére, de lényegesen kevesebb pénzt kapnak. Nekem két mérnöki diplomám van és bár minden nyáron dolgoztam külföldön is, mégis 26 évesen álltam munkába. Ma 29 vagyok, de már vezetőként dolgozom egy cégnél. A matematika nagy kincs. :-)
2012. szept. 28. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Bankban dolgozom, a kockázatkezelők nagy része valamilyen matematikus végzettséggel van ott. A pontos fizetéseket nem tudom, de az biztos, hogy nettó 300-tól felfelé. Szerintem akár kicsit szerényebb bérigénnyel, de akár gyakornoknak is jelentkezz. Ha jól dolgozol, meg fognak tartani és egy-két éven belül szép összegeket kereshetsz.
2012. szept. 28. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag nulla. Legyen akármilyen kiváló, a diploma kb. annyit ér hogy müzlisdoboz mellé adhatnák ajándékba. MIóta túlképzés van diplomásokból, azóta 12 egy tucat, senkit nem a diploma érdekel, hanem hogy mennyire vagy profi. Pont azért amit te is írtál, kérdező, ontják a diplomásokat...

Pályakezdőket nemigen alkalmaznak, mert mindenkinek profi kell. Ahhoz idióták hogy eszükbe jusson, hogy ők is voltak pályakezdők egyszer (vagy csak natúr nem érdekli őket), azonkívül a munkahelyek is egymás után szűnnek meg.

Jogász, közgazdász sehová nem kell, a 90% a munkanélküliek táborát gyarapítja, inkább a szakmunkára van most kereslet. Tehát diplomásként három lehetőséged van: Vagy átképzed magad keresett szakra (mérnök,matematikus stb.), vagy szakmunkát vállalsz, vagy mész a híd alá csövelni.

Az MLM-et és a többi netes átverést pedig kerüld el messziről.

2012. okt. 24. 21:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszadónak van igaza, a diploma ma már semmit nem ér

Jóformán már csak a befolyáson meg a pénzeden múlik, milyen munkát kaphatsz és hol

Ha anyukád és a cégvezető együtt bratyiztak kiscsoportban, akkor is felvesznek simán, ha amúgy tökhülye vagy a szakmához, tudod ha valaki valakinek a valakije, határ a csillagos ég

A kenőpénzeseket szokták még felvenni, ha közted és Gipsz Jakab között kell választaniuk a munkáltatóknak, azt veszik fel, aki több pénzt nyom a markukba

A "söpredékből" már csak akkor válogatnak, ha az összes csókos és kenőpénzes elfogyott

Jogászokra meg közgazdászokra pedig tényleg nincs kereslet, az a lufi már úgy 20 éve kidurrant, ennek ellenére sok fogyatékos még mindig azt hiszi, hogy elvégez egy ilyen egyetemet oszt kapja is a csiliókat...

2018. aug. 27. 03:47
 10/10 anonim ***** válasza:

közgazdászként már annak is örülhetsz, ha nem a börger kingben kell krumplit sütnöd.

nagyon nincs rájuk kereslet

"A közgazdászokat most nagyon keresik, érdemes állásbörzékre járnod. Ma még tart a SYMA-ban a HVG Állásbörze, ott szerintem rögtön találsz magadnak melót."

ennyi baromság hogy jöhetett ki egy emberből? nagyon minimális az igény a közgazdászokra, az elmúlt 10 év annyit kitermelt hogy feleennyire nincs szükség.

"A matematika, közgazdaságtan igen keresett."

a matematika az igen, a közgazdászat nem, jó ha a 25%-uk el tud helyezkedni a szakterületén.

2019. aug. 19. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!