Két gyermekét egyedül nevelő anya vagyok. Most jár le a gyedem, és a munkáltatóm azt szeretné ha én mondanék fel. Ezt megteheti? Köteles vagyok aláírni ezt, ha olyan munkát kínál fel amit nem tudok elfogadni?
Kiegészítés:
9 éve állok munkaviszonyban ennél a cégnél. Tavaly óta nagyon lecsökkent a cég megrendelés állománya így folyamatosak az elbocsátások. Most jár le a gyed, és a munkáltatóm felajánlotta, hogy egy sokkal messzebb lévő gyárban dolgozhatok. Ezt nem tudom elvállalni, mert a lányokat nem vihetem bölcsődébe, óvodába hajnali háromkor. Viszont akkor meg azt mondták, hogy én mondjak fel. Szerintem ezt így nem tehetik meg.
vagy lehet, hogy nem rúgnak i és elnézik ahogy 120km-t ingázol. Amúgy írj jogiforum -ra, kérdezd meg, h köteles vagy e elfogadni.
Amúgy megpróbálhatsz megállapodni a céggel, pl kevesebb végkielégítéssel is beéred, ha nem szopatnak meg. ennek az eredménye egy közös megegyezéses felmondás, de ügyelni kell rá, hogy minden benne legyen, a végkielégítés összege is, azt kapod amiben megállapodtok ebben az esetben.
Nem vagy köteles aláírni! Semmi ilyet nem szabad aláírni, mert utána nem panaszkodhatsz senkinek...
Bezárt a gyár, és az épp ott dolgozó embereknek fel kellett hogy mondjanak. Ha őket is beetették, hogy maguk menjenek el, akkor vélhetően rosszul jártak. Te később kerültél vissza, de neked is ugyanúgy rendesen kell felmondjanak, miután letelt a védettséged. És kötelesek végkielégítést is fizetni ha jár...!
Ne hagyd, hogy hülyének nézzenek! Akivel lehet, próbálkoznak. Ha nem mész bele, nem tudnak mit tenni.
Gondolom azon már túl vagy és elfogadtad, hogy itt nem fogsz sokáig dolgozni. De ami jogosan megillet, az megillet!
Ha nem írod alá, kénytelenek foglalkoztatni, és ha ez a gyár már tényleg üres, akkor valószínű tényleg máshova kell menned.
Ha letelt a védettséged, tuti utána elküldenek. De addig dolgozz ott, ahol mondják, mert nincs más váalszatás. Keress egy olcsó albérletet/társbérletet, és valahogy húzd ki azt a kis időt! Addig a családodnak kell segítenie a gyerekeid ellátásában és felügyeletében!
Ennél jobb megoldás nincs.
Közben meg addig is inkább nézz közelebbi munkát!
természetesen nem vagy köteles felmondani.
úgy tűnik, hogy akkor sem jössz ki semmiből jól, ha most nem haragítod magadra őket.
próbáld az Mt-t lapozgatni. Mit ír a távolságról, utazási időről, kiskorút egyedül nevelőről ?
ha nem kell elfogadni a 120 km-es munkát, akkor mi lesz veled?
legfeljebb kapsz végkielégítést, és keresned kell munkát.
vagy elmész táppénzre, és keresned kell munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!